دکتر کاظم زاده، رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت در مراسم ارائه گزارش روند پروژه هیدرات گازی 2 که در پژوهشگاه برگزار شد، به اهمیت برگزاری چنین نشستهای دانشی اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین جلسات علمی در خصوص روند انجام پروژهها میتواند در بهبود کار و رسیدن به اهداف این پروژه و پروژههای مشابه بسیار مثمر ثمر واقع شود.
دکتر کاظمزاده در ابتدای این مراسم همکاریهای گسترده میان کارشناسان مدیریت اکتشاف و پژوهشگاه صنعت نفت و حمایتهای مدیریتی اشاره نمودند و از زحمات کلیه دست اندرکاران طرح خصوصاً، مسئولین طرح در مدیریت اکتشاف و پژوهشگاه تشکر و قدردانی نمودند.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات حائز اهمیت در کشور، مسئله تولید و نگهداشت گاز است و با توجه به مصرف روزانه بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز میبایست به این موضوع بسیار توجه کرد.
ایشان تصریح کرد: بخش عمدهای از نیاز گاز کشور در پارس جنوبی تولید میشود و افت تولید موضوعی اجتناب ناپذیر است که مورد توجه ویژه مسئولین وزارت نفت قرار دارد.
کاظم زاده با تاکید بر اینکه به دلیل افت تولید گاز باید به دنبال منابع جایگزین باشیم تصریح کرد: یکی از مهمترین منابعی که در آینده میتواند مورد استفاده قرار گیرد هیدرات گازی است که هماکنون در دنیا مطالعات بسیاری در این زمینه انجام شده است و محققان این حوزه به دنبال تکنولوژیهای برداشت از مخازن هستند که پژوهشگران کشور ما نیز از این امر مستثنی نیستند و تحقیقات گسترده خود را از سالهای قبل آغاز کردهاند.
رییس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه شناسایی مخازن به لحاظ استراتژیک و ژئوپلیتیک با هدف امنیت انرژی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند، تصریح کرد: با توجه به رشد سریع تکنولوژیها و نوآوریها که در دنیا صورت میگیرد، محققان کشور ما هم تلاش میکنند که به این مهم دست یابند و به طور حتم با توجه به حمایتی که از مسئولین در زمینه پیشبرد این پروژه مشاهده میشود به زودی شاهد دستاوردهای بزرگی در این پروژه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه بررسی کمی و کیفی منابع هیدارت گازی دریای عمان به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شده است، افزود: بخشهایی از اجرای این پروژه، با همکاری شرکت های داخلی و خارجی در حال انجام میباشد که در شرایط تحریم، روند انجام این پروژه را میتوانست با مشکلاتی مواجه کند ولی خوشبختانه محققان پژوهشگاه صنعت نفت تمام تلاش خود را برای تسریع امور انجام دادند تا بتوانند نیاز پروژه را به خوبی تامین کنند و در حال حاضر شاهد پیشرفت 53 درصدی این پروژه میباشیم که این عدد، رقم قابل قبولی از دیدگاه کارفرمای محترم این طرح پژوهش بزرگ مدیریت اکتشاف است.
ایشان روش به کار برده در شناسایی منابع هیدرات گازی از سوی محققان پژوهشگاه صنعت نفت در دریای عمان را روشی نوین دانست و تصریح کرد: قرار است دریای عمان برای اولین بار با روشهای نوین اکتشافی با هدف شناسایی منابع هیدرات گازی مورد بررسی قرار گیرد و بر همین اساس تفاهم نامهای با پژوهشگاه اقیانوس شناسی منعقد شده است و امیدواریم با همکاری یکدیگر بتوانیم شناسایی منابع نامتعارف را در بستر دریای عمان هر چه سریعتر به اتمام برسانیم.
وی افزود: شناسایی منابع هیدرات گازی در مقایسه با شیلهای گازی و مخازن دیگر نامتعارف از اهمیت بیشتری برخوردار است و با توجه به نیاز کشور امیدواریم که در آینده نزدیک با تلاش محققان پژوهشگاه صنعت نفت و مدیریت اکتشاف به تکنولوژی شناسایی این منابع دست یابیم.
به گفته کاظم زاده، پژوهشگاه صنعت نفت موضوع شناسایی منابع شیلهای گازی در ناحیه لرستان را از چندی پیش آغاز کرده است که خوشبختانه نتایج خوبی در این زمینه حاصل شده است و 21 نقطه پر پتانسیل شناسایی شده و بررسیهای اقتصادی و فنی آن نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در خاتمه تصریح کرد: از آنجایی که موضوع فناوریهای جدید و تکنولوژیهای بروز در دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است، پروژههای آینده پژوهی را در زمینه منابع متعارف و نامتعارف در پژوهشگاه صنعت نفت تعریف کرده ایم که بتوانیم مطالعات فناورانه و نوآورانهای را در این مجموعه رقم زنیم.
گفتنی است در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر از پژوهشگران و دستاندارکاران این طرح تقدیر به عمل آمد.