پروژه ” مطالعه ژئوشيمي نمونههاي نفت و سنگ ميدانهاي قلعه نار و آب تيمور ” که انجام آن از زمستان 1400 آغاز شده است، روز یکشنبه 10 بهمن ماه در جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت تصویب شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، این پروژه اهداف مختلفی را دنبال میکند که میتوان به بررسي تغييرات شيميايي هيدروكربن مخزن، بررسي پارامترهاي ژئوشيميايي نفتها جهت شناسايي سنگ منشأ و مطالعه ژئوشيمي نمونههاي سنگ منشا اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، نتايج و دادههاي بدست آمده از اين پروژه شامل دادههاي تركيب شيميايي و بيوماركري میباشد كه به منظور مطالعه ژئوشيميايي سنگ منشا، سنگ مخزن و نفت در اين منطقه لازم و ضروري است.
این گزارش میافزاید، تفكيك و شناسايي سنگهاي منشأ در محل چاهها و انجام تطابق نفت-نفت و نفت-سنگِ منشأ به منظور يافتن مسير مهاجرت و شارژ هيدروكربني مخازن نیز از مهمترين كاربردهاي نتایج اين پروژه به حساب میآید.
بر پایه این گزارش، روشها و تکنیکهای مختلفی در انجام این پروژه مورد استفاده قرار میگیرد که میتوان به مطالعه ژئوشيميايي نمونهها، آناليز ايزوتوپي كربن و ايزوتوپ سولفور نمونههاي نفت، مطالعه نمونهها با ميكروسكوپ الكتروني و پتروگرافي آلي و انجام آناليز GC- MS بر روي برش هاي اشباع و آروماتيك اشاره کرد.
گفتنی است این پروژه جهت تعیین ارتباط بین سنگ منشأ و نفتهای ذخیره شده در مخزن توسط پژوهشگاه صنعت نفت برای شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب که متقاضی آن است صورت میگیرد.