از آنجا كه امسال، سال رونق توليد نامگذاري شده است در نمايشگاه پيشرو پرديس محیط زیست و انرژی پژوهشگاه از دستگاه ميكرو CHP رونمایی ميکند.
دكتر جابر نشاطي، رئيس پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه به كاركرد اين دستگاه اشاره كرد و گفت: دستگاه ميكرو CHP با استفاده از موتور گازسوز داخلي خودرو و انجام تغييراتي بر روي آن ، به موتور دائمسوز تبديل شده و به این ترتیب می توانیم برق و حرارت را همزمان توليد كنيم.
نشاطي در همين راستا افزود: پژوهشگاه با این دستگاه توانسته به راندماني حدود 94 درصد دست يابد و اين بدان معني است كه 94% از انرژي ورودي را قادر است به الكتريسته و حرارت تبديل كند كه از اين ميان 30 درصد آن انرژي الكتريكي و 64 درصد مابقي حرارت ميباشد.
رئيس پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه با تاكيد بر اينكه قیمت نمونه ساخته شده در اين مجموعه 50 درصد قيمت نمونههاي خارجي است گفت: اميدواريم تا پايان امسال بتوانیم با همكاري شركت توسعه دهنده، شركت ملي نفت و شركت بهينهسازي مصرف سوخت توليد اين دستگاه را تجاريسازي كنيم.
وي به ديگر دستاورد ديگر اين پرديس كه در ايام نمايشگاه به نمايش درخواهد آمد نيز اشاره كرد و افزود: اواخر سال گذشته پروژه ساخت و طراحي 17 سنسور در پژوهشگاه به اتمام رسید و تحويل نهاييآنها به كارفرما صورت گرفت، از اين رو واگذاري دانش فني آن در ايام نمايشگاه در دستور كار قرار خواهد گرفت.
ايشان ادامه داد: 17 سنسور ساخته شده در پژوهشگاه شامل ساخت و طراحي سنسورهاي آب، هوا و خاك است و پژوهشگاه درصدد است كه واگذاري دانش فني آنها به زودي انجام شود، از اين رو در زمينه سنسورهاي لكههاي نفتي TPH و PAH مذاكرات اوليه انجام شده و اميدواريم در آينده نزديك دانش فني آن به شركتهاي توسعهدهنده واگذار شود.
رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه در خصوص واگذاري دانش فني ديگر سنسورها نيز گفت: مذاكراتي با دانشگاه تهران صورت گرفته و چنانچه به توافقات نهايي دست يابيم مابقي سنسور ها نيز به توليد انبوه خواهند رسيد و لازم به ذكر است كه تمامي اين سنسورها در شركت نفت فلات قاره و پايانههاي نفتي با موفقيت مورد ارزيابي ميداني قرار گرفتهاند.
نشاطي به انجام فعاليتهاي اين پرديس در حوزه توسعه پايدار و مسئوليتهاي اجتماعي نيز اشاره كرد و گفت: با توجه به پروژههاي ميداني كه در اين سازمان در حال انجام است، اين آمادگي وجود دارد كه در حوزه پاكسازي خاكهاي آلوده، آبهاي زيرزميني الوده و تصفيه پسابهاي صنعتي و بهداشتي به تمامي صنايع خدمات خود را ارايه كنیم.
رئيس پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه يكي از مسئوليتهاي اجتماعي را كمك به حادثهديدگان سيل اخير در كشور دانست و اظهار داشت: پژوهشگاه صنعت نفت اين آمادگي را دارد كه در صورت شكستگي در خطوط لوله كه منجر به آلودگي آبهاي سطحي شده است با استفاده از تكنولوژي بوم و پد اين سازمان اقدامات پاكسازي را انجام دهد.
وي در همين راستا تصريح كرد: در زمينه تصفيه پسابهاي بهداشتي و صنعتي و مبارزره با حشرات ناقل بيماري و ساخت و طراحي تصفيه پسابهاي صنعتي و بهداشتي پرتابل نيز پژوهشگاه آماده است تا به مناطق آسيبديده كمكرساني نمايد.
نشاطي به سابقه بالغ بر 50 ساله اين پرديس در پژوهشگاه نيز اشاره كرد و گفت: اين مجموعه در حوزههاي محيطزيست، خوردگي، انرژي و آناليز دستگاهي از تجارب ارزندهاي برخوردار است و عمده پروژههايي كه در اين زمينهها انجام ميشوند از نوع ميداني محسوب ميشوند و با توجه به انباشت دانش كه در اين حوزهها وجود دارد از تمامي افرادي كه در صنعت نفت و خارج آن فعاليت ميكنند دعوت ميشود تا براي حل چالشها و معضلات خود به اين سازمان مراجعه كنند.
ايشان ادامه داد: در حوزه خوردگي يكي از فعاليتهاي اساسي اين پرديس در انجام پروژه مديريت خوردگي است كه براي اولين بار در كشور تدوين و پيادهسازي ميشود و اميدواريم با اجراي اين پروژه بتوانيم نتايج آن را به كل صنعت نفت تعميم دهيم.
وي به ديگر امكانات اين سازمان اشاره كرد و گفت: در زمينه طراحي و تدوين نرم افزار مديريت انرژي به خصوص نرم افزار EPAT اشاره نمود كه در داخل صنعت نفت و خارج آن نظير نيروگاهها ميتواند مورد استفاده قرار گيرد.