مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

دستیابی به گوگرد کشاورزی با اجرای توسعه فناوری ها در پژوهشگاه صنعت نفت

گوگرد کشاورزی

معرفی:

گوگرد عنصری، اگرچه به مقدار زیاد وجود دارد ولی به دلیل پایین بودن سرعت تبدیل آن به سولفات، زمان زیادی لازم است تا در اختیار گیاه قرار گیرد. در این فناوری، فرمولاسیونی از گوگرد مذاب با خاک بنتونیت (نوعی خاک معدنی که در تماس با آب افزایش حجم پیدا می‌کند) تهیه و سپس با استفاده از یک سیستم دانه‌بندی، به شکل عدسی تبدیل می‌گردد. فرمولاسیون‌های عدسی شکل در تماس با رطوبت خاک شروع به متورم شدن کرده و باعث تبدیل دانه‌ها به ذرات بسیار ریز گوگرد در خاک می‌شود. در این حالت شرایط برای اکسایش گوگرد به سولفات تسریع می‌گردد. همچنین در فناوری توسعه داده‌شده، برحسب نیاز محصولات کشاورزی فرمولاسیون‌های غنی شده با آهن، روی، مس و منگنز قابل تولید می‌باشد.

 

کاربرد: 

گوگرد کشاورزی محصولی است که هم به‌عنوان کود گوگردی جهت تغدیه گیاه و هم به‌عنوان اصلاح‌کننده خاک، می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از گیاهان و خاک‌های کشاورزی استفاده گردد.

 

دستاوردها:

بومی‌سازی دانش و فناوری تولید فرمولاسیون‌های مختلف گوگرد کشاورزی غنی شده با عناصر ریزمغذی

  • تائیدیه مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز در خصوص طراحی و ساخت واحد پایلوت
  • تائیدیهموسسه تحقیقات خاک و آب مبنی بر عملکرد مناسب این فرمولاسیون‌ها در افزایش کمی و کیفی محصولات استراتژیکی چون گندم، ذرت، سویا، کلزا و پنبه
تاثیر استفاده از گوگرد در متوسط افزایش راندمان عملکرد محصولات زراعی
علوفه ذرت11
گندم20
کلزا30
سویا23
پنبه27

 

جوانب اقتصادی:

در حال حاضر، سالانه بیش از 2 میلیون تن گوگرد عنصری در پالایشگاه‌های کشور تولید می‌شود که با تکمیل و بهره‌برداری از فازهای میدان گازی پارس جنوبی، به 4 میلیون تن خواهد رسید. در این خصوص، اتخاذ رویکردهای مناسب جهت تبدیل بخش اعظمی از گوگرد خام به محصولات با ارزش افزوده بالاتر، می‌تواند در توسعه اقتصادی و استفاده بهینه از سرمایه،های ملی موثر باشد. بررسی بازارهای داخلی و خارجی نشان می‌دهد که فرمولاسیون‌های گوگرد کشاورزی پتانسیل مصرف خوبی دارند. محاسبات اقتصادی اولیه یک واحد تولیدی به ظرفیت 400 تن در روز نیز؛ حاکی از مناسب بودن نرخ بازگشت سرمایه داخلی( حدود 30 درصد) است.

 

تکنولوژی‌های رقیب:     

در این خصوص، تکنولوژی‌های کشورهای غربی و یا بعضا آسیایی از جمله رقبای اصلی می‌باشند.

 

سرمایه‌گذاری از سوی پژوهشگاه:

شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند با توسعه علمی فناوری محصول، در سرمایه‌گذاری سهیم باشند.

 

خدمات آزمایشگاهی، پایلوتی (نیمه‌صنعتی) و خدمات مشاوره‌ای:

خدمات آزمایشگاهی، پایلوتی و مشاوره‌ای، در خصوص تولید فرمولاسیون‌های کودهای گوگردی، آمادگی کامل دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support