رييس واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه صنعت نفت:
ساخت واحد نيمه صنعتي كك نفتي، نماد توانمندي متخصصان اين مركز است
پژوهشگاه صنعت نفت با همکاری مشترک سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از اولین فناوری ایرانی کک نفتی واحد نيمه صنعتي آن در اواخر شهريور ماه رونمایی كرد و در اين راستا واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه نقش بسزايي در ساخت پايلوت ككينگ داشته و براي به ثمر رسيدن اين مهم شاهد تلاشهاي شبانه روزي كارشناسان و متخصصان اين واحد بودهايم.
مهندس محمد هژبر مهدوي رييس واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه با اشاره به هدف از طراحي پايلوت كك نفتي (ككينگ) در پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: اجرای طرح نيمهصنعتي كك نفتي، در قالب تفاهمنامهای بين معاونت پشتيباني و پرديس پاييندستي پژوهشگاه، آغاز شد و براساس اولويتهاي پژوهشگاه مبني بر استفاده حداكثري از توان داخلي سازمان براي انجام پروژهها، مقرر شد اين كار توسط واحد مهندسي و خدمات فني به انجام رسد.
مهدوي در ادامه افزود: در مجموعه مهندسي خدمات فني كارهاي فراوان انجام شدهاند ولي اين كار با طرح زمانبندي و مهندسي ساخت با كيفيت بالا و در مدت زمان نسبتا كوتاه داراي ويژگي برتري نسبت به كارهاي قبلي بوده است و از ديگر اولويتهاي اين واحد نيمه صنعتي عدم برون سپاري چنين فعاليتهايي است كه توانستيم در اين آزمون بزرگ موفق باشيم.
وي در خصوص برنامه زمانبندي اين پروژه افزود: اين پروژه كه بهتازگی انجامشد طبق برنامه زمانبندي شده و بسيار منظم پيش رفت. ساخت مخازن اين طرح حدود شش ماه طول كشيد و ساختار كلي آن نيز به موازات آن کار در حدود يك ماه برپا شد و بخشي از آزمایشهاي اين پروژه، همانند آزمایش هيدرواستاتيك، نيز در داخل مجموعه به انجام رسید.
رييس واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه با اشاره به وسعت و ابعاد اين واحد نيمه صنعتي كه براي اولين بار در پژوهشگاه انجام شد اظهار داشت: تيمهاي مختلف بهصورت شبانهروزي در اين پروژه فعال بودند و گاهي بالغ بر بیست نفر همزمان از كارگاههاي مختلف فعاليت ميكردند و با اين كه اين كار انرژي بسيار از مجموعه خدمات فنی گرفت، به نتايجی مثبتی منجر شد و در رسيدن به اين مهم حمایت رياست پژوهشگاه و همچنین معاونت پشتیبانی از ساخت پروژه ککینگ بسیار حائز اهمیت بوده است.
مهدوي با بيان اينكه در آينده نيز طرحهاي مشابهي در دستور كار اين واحد قرار دارد بيان داشت: اين طرح عظيم كه در مقياس كوچكتر با موفقيت در پژوهشگاه اجرايي شد قرار است در صنعت نيز اجرا شود و پاسخگوي نياز بخشهای مختلف باشد و با توجه به نتايج آزمايشها و همچنين اظهارات كارفرما، توقعات از اين پروژه عظيم برآورده شد. طرح نيمهصنعتي ككينگ تجربهاي تازه براي پژوهشگاه بود كه اميد است در آينده بتوان كارهايی مشابه را انجام داد كه از جمله ميتوان به ساخت پايلوت جذب و DMD اشاره كرد.
رييس واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه با بيان اينكه اين واحد برای خدماتدهي به مجموعه آزمايشگاهها و پژوهشگران صنعت نفت همواره در حال فعاليت بوده و داراي بخشهايي مانند مكانيك، برق، ساختمان، الكترونيك و شيشهگري است گفت: واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه داراي نيروي انساني كارآمد است که همواره در طول سالها خدمت آموزشهاي لازم را براي پيشبرد اهداف سازمان ديدهاند و شاهد اين مدعي پايلوت ساختهشده به دست توانمند اين افراد است.
وي تصريح كرد: اخيرا نیز سفارش کارهایی برای ساخت دستگاه و پايلوت به اين مجموعه ارجاع شده كه ميتوان به ساخت دستگاه پونا، كه يك آناليزور است، اشاره كرد اين در حالي است كه هم اكنون سازندهای مشخص براي اين دستگاه در داخل كشور وجود ندارد و بهصورت سفارشي تهيه ميشود، اما مجموعه خدمات فنی توان ساخت آن را داشته و قرار است اين كار در آينده انجام شود.
مهدوي با بيان اينكه در سالهاي اخير سعي شده با جهت دهي مناسب از خدمات آزمايشگاهي كه در گذشته ارايه ميشدند به سمت كارهاي مهندسي و پروژهاي استفاده شود گفت: تمام مراحل اين پروژه برعهده واحد خدمات فنی بوده و اين كار بهعنوان يك پروژه براي این واحد تعريفی جديد به حساب ميآمد و همچنین در اين پروژه پژوهشكده توسعه، مسئوليت نظارت بر فعاليتهاي بخش خدمات فنی را برعهده داشت.
رييس واحد مهندسي و خدمات فني پژوهشگاه در خاتمه افزود: بخش شيشهگري پژوهشگاه مشتريان بسياري از خارج اين مجموعه دارد و سفارشهای بسياري را انجام ميدهد. در بخش تجهيزات آزمايشگاهي سازندهای مشخص در كل ايران وجود ندارد ولي واحد مهندسي و خدمات فنی ميتواند سفارشهای بيروني را بهنحوی شايسته انجام دهد و با در اختيار داشتن نيروي انساني كارآمد و تجهيزات ميتواند فعاليتهاي خود را گسترش دهد.