دبير دومين همايش ملي تفكر بسيجي و اقتصاد مقاومتي با رويكرد پسا تحريم اعلام كرد:
اقتصاد مقاومتي دانش بنيان و مردم بنياد است
اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است دانش بنیان و مردم بنیاد یعنی بر پایه علم، دانش، خرد، فناوری، اراده عمومی و عزم ملی مردم اين اقتصاد شكل ميگيرد و این کار هم با بازتبلیغ و بازتوزیع کارهای تکراری قبلی و کارهای معمولی محقق نخواهد شد.
روح ا... قابضي دبير كميته علمي همايش ملي تفكر بسيجي و اقتصاد مقاومتي با رويكرد پسا تحريم كه روز چهارشنبه 16 دي ماه برگزار شد، گفت: با توجه به جایگاه ترسیم شده در سند چشم انداز توسعه بیست ساله، ایران کشوری خواهد بود پیشرفته، با رتبه اول علمی و فناوری در منطقه و طبیعی است برای دستیابی به این جایگاه رفیع که مورد تاکید رهبری معظم نظام است همه بخشها اعم از خصوصی، دولتی و آحاد ملت وظیفه سنگین خود را عهدهدار شوند.
وی اظهار داشت: صنعت نفت کشور و ساختار ناشی از آن نقش اول را در تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور بازی میکند، بنابراین طبیعی است که در مسیر ترسیم شده برای چشمانداز بیست ساله، صنعت نفت نقش
پر رنگتری را اجرا كند و در این راستا وزارت نفت از اولین وزارتخانههایی است که برنامههای خود را در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی به مراجع ذیربط تقدیم کرده است.
وي بيان كرد: پژوهشگاه صنعت نفت بعنوان بازوی پژوهشی وزارت نفت و یکی از بزرگترین مراکز پژوهشی در کشور و خاورمیانه افتخار دارد که پیشرو در اجرای اقتصاد مقاومتی است چرا كه ذاتاً اقتصاد مقاومتی را در بطن فعالیتهای خود دنبال کرده و در برنامه راهبردی خود نیز متناسب با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سند چشمانداز توسعه کشور برنامهریزی جدی دارد.
وی در خصوص فعاليتهاي پایگاه علمی تخصصی شهید دکتر چمران بیان داشت: اين پايگاه با توجه به محتوای علمی و پژوهشی خود علاوه بر ماموریتهای عادی، فرهنگی که همه پایگاههای بسیج دارند، فعالیتهای علمی و پژوهشی را نیز به طور جدی مد نظر دارد و به طور خاص در خصوص اقتصاد مقاومتی برگزاری سلسله همایشهای اقتصاد مقاومتی "سهام" در دستور کار آن است. بعد از این همایش عنوان "سهام" برند سلسله همايش مطرح خواهد بود و کمک میکنیم که این امر تقویت و ارتقاء پیدا کند و در این راستا اولین همایش را در سال 92 برگزار کردیم و دومین همایش با رویکرد پسا تحریم در سال 94 به انجام رسیده است.
وی اظهار داشت: هدف از این همایش ایدهپردازی، تبیین مراحل نظری و ارائه الگوی علمی اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت میباشد و در کمیته علمی همایش تلاش کردیم در حد بضاعت و توان و ارتباطاتی که داشتیم از مجموعه داخل صنعت نفت و مراکز علمی و پژوهشی، فنی، صنعتی و از شبکه گسترده دانشگاهی و پژوهشگاهی کشور بیشتر استفاده کنیم.
انتخاب 60 مقاله برتر توسط هيئت داوران
وي در ادامه گفت: در این راستا بیش از 50 نفر از اساتید و صاحبنظران رشتههای مختلف ما را بسیجیوار در این مسیر کمک کردند و مقالات این همایش را با وسواس لازم، سرعت و دقت داوری کردند که از مجموع مقالات دریافتی در حوزه های بالادستی، پایین دستی، انرژی و محیط زیست، منابع انسانی، فناوری و شرکتهای دانش بنیان بیش از 50 مقاله براي چاپ در ویژه نامه و 10 مقاله بصورت ارائه شفاهی برگزيده شدند.
قابضی گفت: افزایش صد درصدی مقالات دریافتی در این همایش نشان ميدهد كه مطالبه مقام معظم رهبری همچنان دارای مطلوبیت و مورد رصد و پيگيري جدی مراکز دانشگاهی، پژوهشگاهی و آحاد مردم است.
وی با بیان این که در این همایش علاوه بر پيگيري کل مباحث علمی و نظری اقتصاد مقاومتی در شکل اجرا، به عنوان يك الگوي عملي مورد واكاوي قرار ميگيرد، گفت: بار سنگین اجرایی این همایش توسط تعداد معدودی همکاران بسیجی و در کنار کارهای روزانه معمولی انجام گرفته است و هیچگونه پرداخت حقالزحمه و امکانات خاصی ارائه نشده، بلکه صرفاً با روحیه بسیجی این کار بزرگ را به سرانجام رساندهاند.
قابضي افزود: این همایش در استاندارد ملی برگزار شده و ميتواند بعنوان یک الگو با سایر دستگاههای اجرایی کشور مد نظر مسئولین و مقامات حاضر در این مجلس قرار گیرد.
دبير همايش در پايان اظهار داشت: امیدوارم این همایش و فرصتهای ایجاد شده برای تبادل نظر و هماندیشی صاحبنظران، پژوهشگران، اندیشمندان و صنعتگران فرصتی باشد برای رسیدن به راهکاری براي ارتقاء وضعيت فعلی و اعتلای کشور.
خاطرنشان ميشود: دومين دوره همايش ملي تفكر بسيجي و اقتصاد مقاومتي با رويكرد پسا تحريم با حضور 300 نفر از كارشناسان و متخصصان اين حوزه در روز چهارشنبه 16 دي ماه در مركز همايشهاي بينالمللي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.