مدير عامل منطقه آزاد كيش در افتتاحيه نمايشگاه انرژي؛
مشاركت در توليد نفت ايران براي سرمايه گذاران داراي جذابيت است.
ايران به لحاظ ساختار قراردادی و تبیین فرصتهای سرمایهگذاری حوزه انرژي خود را آماده کرده و روشن است شرکتهایی که در میدانهای هزينه بر آلاسکا، سیبری، دریای شمال، آبهای عمیق آفریقا، استرالیا و حتی در اعماق ژرف تر از سه هزار مترکار میکنند و هزینه سنگین 60 دلاری را برای یک بشکه مي پردازند، به طور طبیعی هزینهی10 دلاری تولید یک بشکه نفت ايران داراي جذابيت و سرمايه گذاران به تکاپو خواهند افتاد.
دکتر مونسان رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد كيش در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی که روز دوشنبه 21 دی ماه در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد، افزود: پیش بینی میشود چنانچه درخصوص بازاریابی، فروش، انتقال پول و جلب سرمایه براي نفت اقدامات مناسبی انجام دهیم، به ظرفيت فعلي تولید نفت کشور يك ميليون بشكه افزوده شده و با مديريت و برنامه ريزي این ظرفيت به حدود 4 ميليون بشكه در روز خواهد رسيد.
وي با اشاره به اینکه نیاز جهانی به انرژی اولیه در حال حاضر حدود 12 میلیارد تن SKE (واحد زغال سنگ) در سال است، گفت: این مقدار انرژی مورد نیاز، پیوسته بیشتر و بیشتر هم خواهد شد و این در حالی است که اگر انسان ها با صرفه جویی زیاد هم انرژی را مصرف کنند تا یکصد سال دیگر موادی مثل نفت خام و گاز به پایان میرسند و زغال سنگ نیز حداکثر تا دو قرن دیگر پاسخگوی بخشی از نیاز شدید انسان به انرژی خواهد بود.
اين مقام مسئول در ادامه افزود: ذخایر اورانیوم قابل استخراج جهان نیز نهایتاً توانایی تولید 153 میلیارد تن SKE انرژی را دارند.
مونسان با بیان این که در این بین نفت خام به دلیل مشتقات فراوان و کاربردهای مختلف جایگاهی ویژه به عنوان یک کالای راهبردي دارد، تصریح کرد: به نظر نمیرسد درحال حاضر و حداقل تا یک قرن آینده جایگزین مناسبی برای نفت و مشتقات پر مصرف آن وجود داشته باشد، به ویژه اینکه سرعت صنعتی شدن جهان با ورود کشورهای جدید به عرصه دنیای صنعتی بیشتر شده و طبیعتاً نیاز به تامین مواد اولیه صنایع هم افزایش یافته است.
وي با تاکید بر این که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرده بود که میانگین مصرف نفت در سال 2015 به 93 میلیون و 300 هزار بشکه در روز برسد، گفت: این رقم در سال 2014 به طور متوسط روزانه 92 میلیون و 400 هزار بشکه بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به این که یکی از ویژگیهای مهم اقتصاد ایران رشد درآمد نفت همواره با افزایش تولید در سایر بخش های صنعتی کشور همراه بوده، تصریح کرد: در شرایط حاضر نفت و اقتصاد وابسته به آن تنها مسیر سریع برون رفت از شرایط پساتحریم در اقتصاد کشور و ایجاد ارتباط با اقتصاد بینالملل است.
مونسان افزود: برآیند این رخدادها در داخل کشور و کسب درآمدهاي حاصل از نفت، استغناء دولت و شكوفايي ديگر ظرفيتهاي توليدي و درآمد ملي را در پی خواهد داشت حتی اگر سهم نفت در بودجه ملی کاهش یابد.
وی با بیان این که علیرغم همه فشارها و مشکلاتی که در مسیر حرکت مدبرانه دولت تدبیر و امید به منظور شکست تحریمها و آزادسازی اقتصاد كشور از بند آنها ایجاد شد، افزود: خوشبختانه دستگاه دیپلماسی کشور سرافرازانه طعم شیرین موفقیتی بزرگ را در عرصه جهانی و در طول مذاکراتی نفسگیر و طولانی به کام مردم ایران چشاند.