ابوترابی، چالش های اقتصاد مقاومتی را برشمرد:
اجماع، شایسته سالاری، نظم و انظباط مالی، پولی و مالیاتی
شکلگیری اقتصاد پویا با حجم بزرگ و مبتنی بر تولید دانایی محور با یک سری از موانع و چالش ها روبه رو است.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش "صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی" گفت: نخستین مانعی که برای یک حرکت فراگیر در این عرصه و حوزههای دیگر وجود دارد ضرورت رسیدن به یک نقشه قابل قبول برای مدیران کشور و اهمیت اجماع سازی است، که مدیران کشور باید به آن بپردازند و باید اراده کنیم که به بالاترین سطح اجماع برسیم.
وی گفت: چالش دیگر که فرآروی اقتصاد مقاومتی و هر گام اساسی دیگر در کشور است، فاصله با شایسته سالاری است که ما اراده بر شایسته سالاری در اندازه مورد نظر را نداریم، شایسته سالاری مرز نمیشناسد و ما به هر میزان که برای ارتقای شایسته سالاری اقدام کنیم گامی به سمت اقتدار نظام برداشتهایم.
ابوترابی در ادامه گفت: چالش دیگر در پیش روی اقتصاد مقاومتی فاصله ما با انضباط مالی است که تقریباً در کشور رنگ باخته است. در واقع بین منابع واقعی با مصارف واقعی هیچ انضباط مالی مناسب وجود ندارد و وجود انضباط مالی اقتضا میکند مصارف از درآمدهای واقعی فاصله نگیرند و برای رسیدن به انضباط مالی راهی نداریم جز اینکه به سمت نظام بودجهریزی صحیح و مبتنی بر عملکرد حرکت کنیم.
وی اظهار داشت: هزینههای جاری و متراکم روز به روز انباشته می شوند به کشور اجازه نمی دهد منابع به سمت اهداف کلیدی بلند مدت نظام هدایت شود.
وی اظهار داشت: مانع جدی دیگری که فرآروی اقتصاد مقاومتی است، نظام پولی و مالی کشور است و این نظام بازوی خلق اقتصاد مقاومتی نیست و نظام بانکی ما پشتوانهای برای حرکت نظام اقتصادی کشور نیست، یک بنگاه اقتصادی است برای رقابت با دیگر بنگاهها، به ویژه رقابت با بخش خصوصی.
وی گفت: امکان اصلاح نظام بانکی کشور وجود ندارد، مگر اینکه بانک مرکزی جمهوری اسلامی با استقلال واقعی، اقتدار علمی و حمایت کامل دولت نقشه راه خود را تنظیم کند و دولت، مجلس و دستگاههای قضایی اراده کنند و از آن برای رسیدن به این هدف حمایت کنند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: ما نیازمند یک انقلاب و تحول در اصلاح نظام پولی و بانکی کشور هستیم و این جزء هدفهای اصلی است که دولت باید بر آن متمرکز شود و موانع آن را کنار بزند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی در ادامه همایش "صنعت نفت دانش بنیان و تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی" در خصوص چالشهای دیگر فرآروی اقتصاد مقاومتی گفت: چالش نظام مالیاتی کشور مانعی است برای خلق اقتصاد مقاومتی
چرا که بنگاههای اقتصادی وجود دارند که به دلیل اینکه میخواهند بر مدار قانون حرکت کنند قدرت رقابت با بنگاههای اقتصادی که از عنصر فساد بهره میگیرند و فرارهای مالیاتی را پشتوانه رشد اقتصادی خود قرار می دهند، را ندارند.
وی گفت: یک نظام مالیاتی صحیح با اعمال قانون، عدالت را در بنگاههای اقتصادی فراهم میکند و آیا میشود یک بنگاه دار متعهد به قانون که تعهدات و بدهیهای مالیاتی خود را پرداخت میکند، با یک بنگاهداری که فرار مالیاتی را نقشه راه خودش قرار داده رقابت کند و به طور طبیعی اصلاح این نظام از ضرورتها و اولویتهایی است برای برون رفت از چالشهایی که با آنها روبه رو هستیم، به ما کمک می کند.
وی در خاتمه ریشه خلق فساد در دو حوزه نظام بانکی و حوزه زمین کشور اشاره کرد و گفت: باید به این دو حوزه بصورت جدی پرداخت و اجازه شکلگیری فسادهای بزرگ را نداد.