به منظور تحقق صنعت نفت دانش بنيان
تشكيل نهاد تنظيم كننده مقررات در صنعت نفت الزامي است
سيد امير عباس حسيني، جانشين رييس و معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه و دبير پنل هفتم همايش "صنعت نفت دانش بنيان، تبلور اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي" با اشاره به موضوع اين پنل با عنوان نقش نهاد تنظيم كننده مقررات ( رگولاتوري) براي انتقال و توسعه فناوري و ارتقاي توان داخل براي تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنيان، گفت: در اين پنل تمركز بر عدم فعاليت به صورت انفرادي و تك سازماني بوده و تاكيد بسياري بركار تيمي شد و الزاما نهادهايي كه به اينگونه فعاليتها مرتبط هستند بايد حضور داشته باشند.
وي در ادامه تصريح كرد: همگي در اين اصل توافق دارند كه اگر بخواهيم يك اقتصاد دانش بنيان در صنعت نفت داشته باشيم و يا به عبارتي صنعت نفت دانش بنيان محقق شود بايد يك نهاد تنظيم كننده مقررات در صنعت نفت تشكيل شود.
حسيني در ادامه مطلب فوق افزود: در اين نهاد همه بازيگران اصلي مي بايست ايفاي نقش كرده و به گونه اي باشد كه قواعد را تسهيل و با حداقل تصديگري و نگاه راهبردي فعاليت كند.
اين مقام مسئول با اشاره به ويژگيهاي اين نهاد تنظيم كننده ادامه داد: در ادامه ميبايست با استفاده از الگوهاي موجود اين الگو را بومي و اجرا كرده و به عنوان نهاد ناظر از آن استفاده كنيم و اين نهاد مي بايست در نهايت اهداف را پايش كند.
دبير پنل هفتم اين همايش با بيان اينكه يكي از اركان موضوع رگولاتوري انتقال فناوري است گفت: پژوهشگاهها و مراكز تحقيق و توسعه نيز ميبايست در اين موضوع بازآفريني نقش كرده و نبايد صرفا با تكيه بر توان داخلي خود كار كنند.
وي ادامه داد: اين مراكز تحقيقاتي بايد بيرونگر شوند و ايجاد شبكههاي همكاري را در دستور كار خود قرار دهند و در نهايت هدف خلق، توسعه فناوري و داخلي سازي فناوري از اهداف آنها شده و پژوهش براي پژوهش را كنار بگذارند.
حسيني در خاتمه در خصوص برپايي اين همايش افزود: پژوهشگاه در بسياري از كارگروههاي اين همايش حضور دارد و به طور حتم نقش اين مجموعه پس از ر ويداد ملي پررنگ تر نيز خواهد شد.