ده گروه كالا و تجهيزات ساخت داخل نفت؛
الگوي مناسبي براي ديگر صنايع در راستاي اقتصاد مقاومتي است
ساخت ده گروه خانواده كالا و تجهيزات صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوري با مزيت تجاري- رقابتي حركتي مثبت بوده و ميتواند الگوي مناسبي براي ديگر صنايع در راستاي اقتصاد مقاومتي باشد.
دكتر حميدرضا كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت، روز شنبه 28 فروردين ماه در جلسه جمع بندي 7 پنل برگزار شده در همايش صنعت نفت دانش بنيان، تبلور اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي به عنوان رييس پنل 5 در خصوص اين همانديشي تخصصي اظهار داشت: مباحثي مربوط به طراحي، ساخت و ارايه گواهي نامه كيفي مربوط به ده گروه از خانواده كالا و تجهيزات صنعت نفت و گاز به عنوان گامي به سمت اقتصاد مقاومتي دانش بنيان مطرح شد.
رييس پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه در كشور ما و بسياري از كشورها موضوع اقتصاد ملي و توسعه خودكفايي اين اقتصاد در سه دهه اخير مد نظر بوده است، گفت: مباحثي نظير توليد دانش فني و ساخت داخل بسيار حايز اهميت است و در بسياري از قراردادهايي كه با موسسات و طرفهاي خارجي به توافق ميرسد دو موضوع انتقال فناوري و ساخت داخل مورد توجه و ارزيابي طرفين قرار ميگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه اين دو موضوع در خيلي از موارد مغفول مانده است و بستر لازم و ظرفيت كافي در اقتصاد ملي براي تحقق آنها به وجود نيامده است، افزود: خوشبختانه به همت وزارت نفت و معاونت فناوري و پژوهشي اين وزارتخانه موضوع ده گروه از خانواده تجهيزات نفتي مورد توجه قرار گرفت و براي ايجاد فناوري ساخت، طراحي و توليد اين تجهيزات و نهايتا ارايه گواهي نامه كيفي براي اين تجهيزات تلاشهاي بسياري صورت پذيرفت.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه اين حركت، حركتي مثبت ارزيابي ميشود و ميتواند الگوي مناسبي براي ديگر صنايع باشد، تصريح كرد: در اين ارتباط مجموعهاي از بخشهاي توانمند كشور همانند انجمن نفت، پژوهشگاه صنعت نفت به همراه معاونتهاي ذيربط در وزارتخانه مشغول فعاليت هستند و اين تلاشها منجر به استقرار يك سيستم بسيار مناسب شده است.
وي با بيان اينكه اين سيستم داراي دو بخش ارزيابي تجهيزات و سازندگان است، اظهار داشت: در خصوص پمپها و مكانيال سيل به طور مشخص واحد نيمه صنعتي آن به اجرا درآمد كه نتايج حاصل از آن بسيار موفقيت آميز ارزيابي شد.
كاتوزيان ادامه داد: در اين رابطه تجهيزات و خطوط توليد سازندگان مورد ارزيابي قرار گرفتند و در همين راستا از تستهاي مختلفي نظير مكانيكي، شيميايي، برقي استفاده شد و اگر هر دو بخش با يكديگر تجميع شوند و آزمونهاي مورد نياز را بگذرانند، ميتوانند گواهي نامه كيفي تجهيزات توليد شده را دريافت كنند كه در خصوص پمپها و مكانيال سيل اين اتفاق رخ داده است.
وي با اشاره به موفقيت دو مورد ذكر شده و برنامههاي آتي اين طرح، گفت: در موارد ديگر نيز كار با قدرت پيگيري خواهد شد و اميدواريم با ايجاد شبكه آزمايشگاهي، تستها و آزمونها به طور موفق انجام و اين شبكه توسعه بيشتري يابد.
رييس پژوهشگاه ادامه داد: در اين راستا نيز نمايندگان ساير دستگاههاي ذيربط از جمله معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، صندوق نوآوري و شكوفايي و وزارت نفت بر حمايت و ارايه خدمات مربوط به حوزه خود براي محصولات مشمول اين طرح تاكيد كردند.
كاتوزيان در خاتمه به موضوع تامين و نگهداري تجهيزات به عنوان يك اقدام موثر براي حفظ ارزشها و سرمايه ملي كشور اشاره كرد و افزود: دغدغه مالي شركتها و كارخانههاي سازنده تجهيزات در اين جلسه بسيار مورد بحث و بررسي قرار گرفت واميد است با حمايت از سازندگان اين گروه بتوانند نقش خود را به خوبي در كشور ايفا كنند.