دكتر علي اكبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي ايران:
ساخت سانتريفيوژ مورد نياز صنعت نفت، تجربه خوبي براي صنعت هستهاي كشور است
دكتر علي اكبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي ايران، روز دوشنبه 10 خردادماه در مراسم امضاء قرارداد ساخت يك دستگاه اولترا سانتريفيوژ كه در سالن خوارزمی سازمان انرژی اتمی انجام شد؛ گفت: به مردم عزيزمان اعلام ميكنم صنعت هستهاي نه تنها در بعد هستهاي با نشاط ادامه حيات مي دهد بلكه از سرريز تجارب و دانش موجود و ايجاد شده در صنعت هستهاي كشور براي تامين نيازهاي بخشهاي مختلف نظير صنعت نفت، سلامت و كشاورزي استفاده ميكند.
وي ادامه داد: بسيار خوشحالم از اينكه اعلام كنم در ارتباط با همكاري بين سازمان انرژي اتمي و بخش سلامت قدمهاي بلندي برداشته شده است و اين گامها نه تنها براي تامين نيازهاي كشور بلكه در چارچوب اقتصاد مقاومتي است كه مورد تاكيد مقام معظم رهبري ميباشد.
صالحي بر تحقق اراده ملي با باور ما ميتوانيم تاكيد كرد و افزود: جوانان غيور ايران با تأسي از فرمايش امام راحل اين توانمندي را دارند كه نيازهاي كشور را براورده كنند.
وي تصريح كرد: اين سازمان يكي از ارادههاي بلند پروازانه خود را كه بحث تامين سوخت 20 درصد بوده است را علي رغم ناباوري ديگران محقق كرد و هم اكنون راكتور تهران با سوخت توليد شده در ايران كار ميكند كه اين خود يكي از دستاوردهاي بزرگي است كه در راستاي عمل به باور ، الگو شده است.
صالحي در ادامه افزود: اين صنعت همواره از يكسري از استانداردهاي ويژه برخوردار بوده و علت آن حساسيتهايي است كه نسبت به اين صنعت وجود دارد و حفظ ايمني در اين صنعت بسيار حايز اهميت مي باشد.
صالحي با اشاره به اينكه اين سازمان توانست سانتريفيوژهايي را كه به عنوان كالا و فناوري دو منظوره بوده و در بازار يافت نمي شود را براي بخش سلامت تهيه كند، تصريح كرد: تامين نيازهاي واكسن و داروهاي جديد مستلزم سانتريفيوژهاي پيشرفته بود از اين رو سه سانتريفيوژ به بخش سلامت ارايه شد كه خود سند افتخاري براي سازمان انرژي اتمي محسوب ميشود كه توانست از دانش و تجارب متراكم خود اين خدمت را به بخش سلامت ارايه دهد
وی با قدردانی از همکاریهای وزارت نفت با سازمان انرژی اتمی، اظهار داشت: این سازمان، در دوران پس از برجام فاز جدیدی را در روابط خود با دیگر دستگاههای کشور آغاز کرده است و این گام در مسیر اقتصاد مقاومتی و خوداتکایی است.
وي به تفاهم نامه ميان پژوهشگاه و سازمان انرژي اتمي در 17 فروردين ماه اشاره كرد و گفت: كارشناسان طرفين از امكانات يكديگر بازديد كرده و پس از ارزيابي هاي به عمل آمده زمينههايي را كه انرژي اتمي ميتوانند ارايه خدمات فني به صنعت نفت داشته باشد را احصاء ميكنند.
صالحي با بيان اينكه سانتريفيوژ بسيار در صنعت حايز اهميت است افزود: ورودي مواد مورد استفاده در سانتريفيوژ در سازمان انرژي اتمي گاز، در بخش سلامت مايع و در وزارت نفت، مايع و جامد است و اين خود تجربه خوبي براي صنعت هسته اي كشور به حساب مي آيد.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران با اشاره به اينكه برخي افراد نگران صنعت سانتريفيوژ در دوران برجام بودند گفت: قبل از برجام در اين حوزه فعاليت چنداني به چشم نميخورد به غير از حوزه بهداشت كه قبل از برجام آغاز و هم اكنون نيز ان را تحويل دادهايم و البته در بخش وزارت نفت نيز فعاليتهاي زيادي در دوران برجام كليد خورده است.
وي با بيان اينكه يك فاز جديدي در ارتباط با روابط سازمان و ساير دستگاههاي كشور ايجاد شده است گفت:هیچ کس نمی تواند ادعای خودکفایی صدردصدی داشته باشد و همواره تاکید ما بر خوداتکایی است تا بتوانیم به توانمندی های مختلف به نحوی دست یابیم که در صورت نیاز، با اتکا به توان خود عمل کنیم و پیش رویم.
صالحي با تاكيد بر اينكه سازمان انرژي اتمي در بخش هايي كه تجربه دارد امادگي تامين نيازهاي فني وزارت نفت و ساير بخش هاي صنعتي را دارد، گفت: کشور ایران به كمك اعتبارات هسته اي خود، به کشوری درحال توسعه تبديل شده و توانسته در جهان به عنوان يك الگو خود را تثبيت كنند و به ديگران بياموزد كه اگر اراده ملي وجود داشته باشد طرفهاي مقابل جز تمكين، اراده ديگري ندارند.