حسن روحاني،رييس جمهور در مراسم پنجاه سالگي شركت ملي گاز ايران:
برجام شرايط جذب و توسعه فناوريهاي نفت و گاز را تسهيل ميكند
خوشبختانه اكنون فناوري نفت و گاز پيشرفتهاي خوبي در داخل كشور داشته و شرايط برجام و توانمنديهاي داخلي توسعه و جذب اين فناوريها را در تعامل با شركاي بينالمللي تسهيل ميكند.
حسن روحاني، رييس جمهور ايران در مراسم پنجاهمين سالروز تاسيس شركت ملي گاز ايران كه روز دوشنبه 11 مردادماه در مركز همايشهاي بينالمللي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد با بيان اينكه همواره براي مردم ايران در طول يك قرن گذشته موضوع نفت و گاز جايگاه ويژهاي داشته است، اظهار داشت: مسئله نفت و گاز يك موضوع صرفا اقتصادي نبوده و اكنون هم نيست و سر آغاز توليد نفت در ايران به بعد از پيروزي ملت ايران در انقلاب مشروطه برميگردد و همواره موضوع نفت باسياست همراه است.
وي ادامه داد: عمدتا موضوع نفت با سياست خارجي و گاهي با سياست داخلي توام است و در پيروزي انقلاب اسلامي نيز قدمهايي كه صنعت نفت در اعتصاب برداشت گام هاي بسيار تاثير گذار براي انقلاب اسلامي بود.
روحاني با تاكيد بر اينكه همواره نفت در چارچوب فعاليتهاي اوپك و در سياستهاي خارجي تاثير گذار است، گفت: گاز نيز در مرحله بعد وارد عمل شده و ميتوان تاثيرات گاز را از ديدگاه حايز اهميت ديگري نظير انرژي پاك مورد بررسي قرار داد.
خودكفايي در حوزه انرژي قدرت است
رييس جمهور كشور با بيان اينكه اساسا در دنياي امروز مسئله توسعه به انرژي متصل است، بيان داشت: در بخش انرژي، نفت و گاز نقش بسيار مهمي را ايفا ميكنند و بخشي از قدرت هر كشور وابسته به ميزان خود اتكايي آن كشور به انرژي است.
اين مقام مسئول با تاكيد بر اينكه همواره چنين بوده است كه موضوع انرژي با قدرت، توسعه و سياست هر كشور رابطه تنگاتنگي دارد، اظهار داشت: كشورهاي متخاصم در ماجراي هستهاي و در زمان آغاز تحريمها به بخش نفت ورود پيدا كردند و صادرات نفتي كشور را محدود كردند و به عبارتي ميتوان اذعان كرد كه صادرات نفت بر قدرت، اقتصاد كشور و رفاه مردم بسيار تاثير گذار است.
روحاني ادامه داد: از آنجايي كه براي اين كشورها تاثير بر زندگي و رفاه مردم بسيار مهم بود اين فعاليتها را انجام دادند و جلو واردات بنزين را نيز گرفتند.
روحاني ضمن با اهميت برشمردن فرآوردههاي نفتي بهويژه بنزين، گازوئيل و خوداتكايي در اين حوزهها، افزود: در چند سال قبل در كشور و در آغاز فصل سرما نيازمند واردات گاز از كشورهاي همسايه بوديم كه در همين راستا دولت ايران با رفتارهاي متفاوت اين كشورها مواجه ميشد.
وي در همين راستا ادامه داد: به همين دليل است كه همواره بر موضوع استقلال يك كشور در ابعاد مختلف و خودكفايي در زمينه نيازمنديهاي اساسي مردم به ويژه نفت و گاز تاكيد داريم.
روحاني با تاكيد بر اينكه مردم ايران بايد انقلابي باشند، تصريح كرد: اين بدان معنا است كه بايد استقلال و آزادي داشته باشيم و دست نياز جلوي ديگر كشورها دراز نكنيم و انقلابي بودن به معناي اين است كه با اراده خود تصميم گرفته و به راي مردم كشور متكي باشيم و سر در برابر مردم خود فروآوريم.
وي با اشاره به اينكه انقلابي مردم يعني ملت يك كشور آزاد بوده و آزادي انديشه و بيان داشته باشند، گفت: اگر امروز مردم ايران در فضاي مجازي نظر، سليقه و انتقاد خود را نسبت به دولت و حاكميت و همچنين برنامهها و نظرات ابراز ميكنند نشان از انقلابي بودن است و از همين رو اين دولت بر باز بودن شبكههاي مجازي با پهناي باند مناسب براي ملت خود اصرار دارد.
امنيت انرژي، امنيت سلامت، دستاورد تلاشگران صنعت نفت كشور است
رييس جمهور كشور با بيان اينكه يكي از مباحث قابل ملاحظه براي انقلابي ماندن، موضوع مهم انرژي است، گفت: امروز اينجا هستم تا از همه دست اندركاران انرژي در كشور و تمامي پژوهشگران، محققين، كارشناسان و كارگران اين حوزه و آنهايي كه روزهاي بسيار گرم تابستان بر روي سكوها فعاليت ميكنند تا مردم در رفاه زندگي كنند، تشكر كنم.
وي با اشاره به آمار و ارقام موجود در حوزه انرژي كشور تصريح كرد: در سال 57 توليد و مصرف گاز 5/2 ميليارد متر مكعب سالانه بود و پيش بيني ميشود اين عدد در سال 96 به 284 ميليارد متر مكعب برسد و مقايسه اين دو رقم نشان ميدهد كه مسير تحول در اين سالها چگونه بوده و همچنين ميزان جمعيت تحت پوشش گاز را بيان ميكند.
در همين راستا روحاني ادامه داد: در بدو پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي كم تر از 1 درصد جمعيت كشور زير پوشش گاز بوده و امروز بيش از 90 درصد مناطق كشور از نعمت گاز بهرهمند است و با توجه به هدفگذاريهاي انجام شده در سال 96 اميدواريم كه به بيش از 95درصد اين ميزان برسد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در روستاهای سرد کشور و در فصل زمستان برای گرم کردن این مناطق کشور با سختیهای بسیاری مواجه هستیم، گفت: هم اکنون در یک سال 2800 روستا زیر پوشش گاز قرار گرفته و در سال جاری امیدواریم به چنین رقمی نیز دست پیدا کنیم و استان¬های مرزی ما نظیر سیستان و بلوچستان نیز از این نعمت خدادادی بهرهمند شوند که این خود حرکت بزرگی برای رفاه مردم و آرامش خاطر آنها است.
وی با تاکید بر اینکه در زمستان سال گذشته مسئولین نگرانی عدم کاهش گاز را از مردم دور کردند گفت: برای اولین بار در طول سال های گذشته مسئولین به مردم گفتند که نگران قطعی گاز نباشند و این امر نشان از امنیت در کشور است به عبارتی مردم در برهههاي زماني خاص می توانند در آرامش و آسایش باشند.
وی در همین راستا ادامه داد: زمانیکه می گوییم در مصرف گاز دست ما باز است و وضعیت تولید مناسب بوده و نیروگاهها به جای سوخت مایع از گاز می توانند استفاده کنند یک آرامش دیگری با مضمون وجود هوای پاک ایجاد می شود.
روحانی با بیان اینکه سوخت بسیاری از بنگاه های اقتصادی کشور از مازوت، نفت و گاز به گاز تبدیل شده است گفت: این امر در راستای ایجاد هوای پاک بوده تا مردم بتوانند احساس امنیت بیشتری در کشور داشته باشند و با توجه به اینکه مصرف سوخت مایع در سال 92 ، 43% در نیروگاه های کشور بوده و در سال گذشته این رقم 18 % و امسال نیز به 9% رسیده است خود به معنی ایجاد امنیت ميباشد.
روحانی با تاکید بر اینکه برجام برای کشور و مردم مملکت امنیت ایجاد کرده است گفت: در فضای تحریم همیشه دست ما به سوی دیگر کشورها دراز بوده و دیگر عزتی وجود نداشت، برجام در درجه اول برای ما عزت آورده و شرایطی را ایجاد کرده است که بتوانیم به جای ارتباط با چند کشور محدود با دهها کشور ارتباط برقرار کرده و بهترین، ارزانترین و ساده ترین شرایط را براي خريد محصولات و خدمات انتخاب کنیم.
رییس جمهور کشور به سمت خود در سال 64 در زمان جنگ تحمیلی به عنوان مسئول پدافند هوایی اشاره کرد و گفت: در آن زمان مناطقی که بمباران می شد همواره شاهد این امر بودیم که بخش نفت و گاز برای مهار آتش حضور داشت و با تخصص و مهارتشان مراكز آسيبديده را به چرخه توسعه باز ميگرداندند.
وي در تشريح اهميت بكارگيري فناوريهاي نوين در صنعت نفت و گاز اظهار داشت: در دو مقطع منابع به ما رحم نميكند، يكي منابع مشترك نفت و گاز و ديگري در بازيافت و ازدياد برداشت كه در هر دو بخش استفاده حداكثري از فناوريهاي جديد براي بهرهبرداري از حقوق ملي و افزايش بازيافت از ذخاير بسيار با اهميت است.
وی در ادامه به منابع مشترک ایران و کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: این حق مردم ایران است تا از منابع مشترک حداکثر بهره برداری را داشته باشند و این همان کاری است که در سه سال گذشته و هم اکنون در پارس جنوبی انجام شده است و در سال گذشته فازهای 12، 15، 16 و 17 به مدار آمد و توليد روزانه رقمی حدود 140 میلیون متر مکعب گاز اضافه شد.
رییس جمهور تصریح کرد: امسال نیز فاز 18 ، 19 ، 20 و 21 به مدار می آید و امیدواریم تا پایان سال حدود 140 میلیون مترمکعب گاز نیز در روز اضافه شود و با توجه به اینکه 50 % گاز کشور از پارس جنوبی تامین می شود امیدواریم در سالهای آتی تمامی فازها به مدار تولید برسند .
حسن روحانی به بازیافت منابع اشاره کرد و اظهار داشت: اگر از منابع درست استفاده نکنیم بازیافت آنها دشوار شده و هزینه های بالایی را در بر خواهد داشت، بازیافت در نفت را به خوبی شاهد هستیم و در پارس جنوبی هم باید ایجاد شود و اگر از فناوری های نو در این راستا استفاده نکنیم با مشکلات اساسی مواجه خواهیم شد.