طي اقدامي بي سابقه انجام شد؛
تحقيقات توسعه اي 5 مخزن كشور به پژوهشگاه نفت واگذار شد
موافقتنامه همكاري علمي و تحقيقاتي ميان پژوهشگاه صنعت نفت و شركت ملي نفت با حضور وزير نفت و سرپرست وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري امروز 14 مهر ماه در وزارت علوم امضاء شد.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، در اين مراسم كه صبح روز دوشنبه 14 مهرماه برگزار شد موافقتنامه همكاري علمي و تحقيقاتي ميان ركن الدين جوادي، مديرعامل شركت ملي نفت ايران و حميدرضا كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت به امضاء رسيد.
بر اساس اين موافقتنامه كه بهرهبرداران آن شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب و شركت نفت و گاز اروندان هستند مخازن نفتي گدوان، كژدمي و فهليان از ميدان يادآوران و مخازن نفتي بنگستان و آسماري از ميدان اهواز با هدف افزايش ضريب برداشت به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
در اين مراسم وزير نفت با تاكيد بر اينكه دو اولويت اصلي وزارت نفت افزايش ضريب بازيافت نفت از مخازن و بهينهسازي مصرف انرژي است، گفت: در اين مدل يك دانشگاه مركزيت و محوريت در رشد و توليد فناوري دارد و ميتوان پيش بيني كرد كه بعد از گذشت ده سال متخصصترين ظرفيت فناوري دنيا در آن ميدان اين دانشگاه محسوب ميشود؛ چراكه هر ميدان داراي ماهيتي خاص و منحصر به فرد است.
بيژن زنگنه با تاكيد بر اينكه در اين قراردادها كارفرما شركت نفت و مسئوليت توليد فناوري با پژوهشگاهها و دانشگاهها ميباشد، اظهار داشت: موفقيت اين موافقت نامههاي ده ساله در گرو درك متقابل، تلاش و تعامل است؛ طرفين بايد نقاط ضعف يكديگر را تكميل كرده تا با پرهيز از پراكنده كاري بر روي يك موضوع خاص تمركز كنند.
همچنين در ادامه اين مراسم محمد علي نجفي، سرپرست وزارت علوم با اشاره به اينكه ارتباط بين صنعت و دانشگاه از سالهاي اول انقلاب مورد توجه قرار گرفت گفت: قراردادهاي امضاء شده وجوه مختلفي دارد كه به كارگيري توان علمي دانشجويان براي حل مشكلات صنعت از مزيتهاي برجسته آن است.
وي با بي سابقه خواندن عقد اينگونه توافق نامهها در ارتباط بين صنعت و دانشگاه اين توافقها را موجب انتقال علم و دانش فني به داخل كشور دانست؛ چرا كه در اين قراردادها دانشگاهها ميتوانند از مشاوران خارجي و ظرفيتهاي دانشگاهي بينالمللي استفاده بهينه كرده و خود را به تراز بينالمللي برسانند.
سرپرست وزارت علوم مدل ارتباطي بين دانشگاهها و وزارت نفت را الگويي برشمرد كه براي اولين بار به كار گرفته شده و توانايي اجرايي شدن در ارتباط صنايع گوناگون كشور به ويژه بنگاهها و شهركهاي صنعتي و دانشگاهها را دارا است.
خاطر نشان ميشود، بيژن زنگنه پيشتر در بازديد از پژوهشگاه صنعت نفت بر ضرورت مشاركت مراكز پژوهشي در بخش تحقيق و توسعه مخازن نفت و گاز كشور تاكيد و از تعيين نوع قراردادهاي ويژه براي همكاري اين مراكز با صنعت نفت خبر داد و گفت: معتقدم بايد صفر تا صد چند مخزن به هر يك از اين مجموعههاي تحقيقاتي و پژوهشي سپرده شود تا آنها به عنوان مشاور عالي صنعت نفت در بخش تحقيق و توسعه اين مخازن فعاليت كنند.