در سومين گردهمايي كاركنان پژوهشگاه صنعت نفت مطرح شد ؛
اقدامات مديريتي يك ساله اخير پژوهشگاه
در مراسم جشن غدير و سومين گردهمايي كاركنان پژوهشگاه صنعت نفت در دوره رياست جديد، اهم اقدامات مديريتي يك ساله اخير اين مجموعه توسط رييس پژوهشگاه تشريح شد.
دكتر حميد رضا كاتوزيان رييس پژوهشگاه صنعت نفت، دراين مراسم كه در روز يك شنبه 27 مهرماه برگزار شد، با اشاره به تلاشهاي انجام شده براي تقويت ارتباطات و مناسبات با كارفرمايان در يك سال اخير گفت: با كمك معاونان و روساي پرديسها تلاش كردهايم مناسبات با صنعت را در يك چارچوب منطقي دنبال كنيم و برخي قراردادهاي معوق را به تصويب و ابلاغ برسانيم؛ كه در اين دوره يك ساله 870 ميليارد ريال قرارداد به امضاء رسيده است.
وي اصلاح در ساختار پروژهها و انضباط، كنترل و ارزيابي پروژهها را از اموري دانست كه پيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است و ادامه داد: با تشكيل كميته ارزيابي پروژهها كه سنگ بنايي براي يك مركز پروژه محور همچون پژوهشگاه، است سعي شده ضمن حفظ هويت فعاليتها به امور پروژهاي غناي بيشتري بخشيده شود .
استقرار نظامها و سيستمهاي مديريتي
دكتر كاتوزيان ضمن تشكر از زحمات تمامي دانشمندان، روسا، مديران گروه، پرسنل ، كارمندان و كارشناسان ستادي افزود: توان نيروهاي كار معين نيز براي ورود به پژوهشگاه بايد در كميتهاي ارزيابي شود ، از اين رو نيروهاي مورد نظر نيز بايد با احراز شرايط وارد سيستم شده تا بهترين و متخصصترين نيروها جذب سازمان شوند.
وي با تاكيد بر اينكه كميته ارزيابي پروژهها بايد با نظارت دقيق، مانع از گزارشسازي و تحليلهاي سطحي شود گفت: فعاليتهاي اين كميته بايد محكم و استوار بوده و نسبت به درستي و صحت اطلاعات و گزارشات اطمينان كافي حاصل كنند.
كاتوزيان با اشاره به انجام فاز مقدماتي ارزيابي 360 درجه در پژوهشگاه گفت: ادامه اين ارزيابيها نياز به يك سلسله اصلاحات دارد كه در فازهاي بعدي با رفع اشكالات موجود با دقت و نكته سنجي بسيار بالا به پيش خواهد رفت.
وي در ادامه افزود: نظام پيشنهادات با تلاشهاي انجام شده توسط معاونت برنامهريزي به زودي اجرا مي شود كه بايد تلاش شود از طريق اين سيستم پيشنهادات مناسب براي اصلاح امور پژوهشگاه استفاده شود.
اين مقام مسئول پژوهشگاه استقرار سيستم آراستگي5 S)) را از ديگر فعاليتهاي اخير پژوهشگاه دانست كه توانسته است آزمايشگاهها، انبارها و مسايل مرتبط به ايزو و HSE را ساماندهي كند.
وي با اشاره به سخنان وزير در خصوص مبارزه با فساد مالي گفت: ساختارهاي لازم براي مبارزه با فساد مالي ايجاد شده تا انضباط مالي به حداكثر رسيده و نگرانيهاي احتمالي درباره نهادهاي نظارتي نسبت به رفتار پژوهشگاه مرتفع شود.
رييس پژوهشگاه در خصوص فعاليتهاي شوراي بانوان اظهار داشت: براي رسيدگي به موضوعات بانوان شورايي تشكيل شده تا مسايل مرتبط با بانوان از طريق اين شورا مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد؛ كه تاكنون اثرات خوبي بر كاركرد اين شورا مترتب شده است.
كاتوزيان با اشاره به ادغام دو پژوهشكده در پژوهشگاه اظهار داشت: ادغام پژوهشكدههاي علوم و فناوري شيميايي و پليمر به دليل شباهتهاي كاري و همچنين مستقلسازي گروه نانو از پژوهشكده كاتاليست از ديگر فعاليتهاي جديد اين مركز به منظور اصلاح ساختار بوده است.
وي در ادامه موضوع درآمدزايي پرديسها و تعيين بودجههاي مديريتي را مهم ارزيابي كرد و گفت: با شناسايي ظرفيتهاي موجود در پرديسها، مديران پرديس بايد تلاش كنند تا تواناييهاي فعلي را به سمت عملياتي كردن و اخذ پروژهها از صنعت سوق دهند و درآمدزايي را محقق كنند.
اين مقام مسئول تفويض اختيار به مديران پروژهها را از ديگر موضوعاتي دانست كه در ايندهاي نزديك انجام ميشود تا مديران با اختيار عمل بيشتري بتوانند تصميمات لازم را براي پيشبرد پروژهها اخذ كنند.
واگذاري مطالعات 5 مخزن زمينه ساز جهشي بزرگ
كاتوزيان در ارتباط با رويكرد آينده پژوهشگاه اظهار داشت: واگذاري 5 مخزن از دو ميدان بزرگ كشور ميتواند زمينه ساز جهشي بزرگ براي پژوهشگاه باشد؛ انشاءا... پژوهشگاه بتواند با استفاده از اين فرصت طلايي تواناييهاي خود را اثبات كند و در موضوع ازدياد برداشت كه بسيار حايز اهميت است به كشور كمك كند.
وي هماهنگي بين پرديسها را در ثمر بخشي اين مسئوليت خطير خواستار شد و آن را لازمه پيشبرد پروژه و حصول آثار و نتايج مطلوب دانست.
خاطر نشان ميشود مراسم جشن غدير روز يكشنبه 27 مهر ماه با حضور مديران و كاركنان پژوهشگاه در مركز همايشهاي بينالمللي، با برنامههايي همچون نماهنگ غدير، مستند نمايشگاه تهران و شعر خواني صابر خراساني، اجرا شد.
گفتني است در اين مراسم كتاب " به پسرم" با موضوع وصيت نامه امام علي (ع) به فرزندش امام حسن (ع) به كاركنان اهدا شد.