رييس پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت:
اقتدار پژوهشگاه ،اعتماد شركاي بينالمللي را جلب كرده است
پژوهشگاه صنعت نفت با بيش از 56 سال سابقه و تجربه در امر پژوهش و توسعه فناوري و انجام خدمات فناورانه براي صنعت نفت، ضمن شناخت از مشكلات و معضلات صنعت نفت كشور، علاقمند به كسب فناوريهاي اثبات شده روز دنيا از طريق كار مشترك با شركتهاي صاحب فناوري در ياري رساندن صنعت نفت در اكتشاف، توسعه ميدان و توليد بهينه و صيانتي از ميادين است.
دكتر محمد رضا كمالي، رييس پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت ضمن بيان مطلب فوق افزود: پژوهشگاه ضمن حفظ صرفه و صلاح سازمان در راستاي رسيدن به اهداف صنعت نفت به يك تعامل پايدار و برد- برد برسد، از اين رو در ميادين اعلام شده قراردادهاي نفتي( IPC) توسط وزارت نفت، پژوهشگاه بعنوان شريك تجاري داخلي قابل اعتماد و توسعه دهنده تكنولوژي هاي برتر ميتواند نقش بسيار موثري را ايفا نمايد.
دكتر محمد رضا كمالي، رييس پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه پژوهشگاه پس از گذشت 56 سال از تاسيس آن به درجهي بالايي از سطح بلوغ، دانش فني و تجربه عملي در شناسايي و حل مشكلات صنعت نفت ارتقاء يافته است گفت: اين تكامل به صورتي بوده است كه اين مركز پژوهشي را در سطح خاورميانه از ديگر رقبا متمايز نموده و شعار اين مجموعه يعني خلق فناوري و توسعه پايدار مبين اين اقتدار است.
وي در ادامه به يادداشت قائم مقام وزير نفت در بازديد از پژوهشگاه، اشاره كرد و گفت: يادداشت ايشان مبني بر اظهار رضايت و تغيير نگرش وي نسبت به عملكرد خوب پژوهشگاه است كه اين تغيير رويكرد در خدمات رساني و تعاملات موثر با صنعت نفت بطور مكرر توسط اكثر مسئولين بخش عملياتي عنوان و تكرار شده است.
"از طرح مرواريد خليج فارس" تا "توسعه فناورانه ميدان اهواز"
وي در ادامه به اتفاقات مثبت سال 94 اشاره كرد و افزود: اعلام كاربردي شدن بخشي از نتايج طرح مرواريد خليج فارس در حين اجرا توسط كارفرما ، تشخيص نوع نفت سنگين در ميدان فردوسي با استفاده از نتايج حاصل از مدلسازي سيستمهاي نفتي، كه انطباق كامل با دادههاي حفاري اكتشافي و توصيفي دارد. از مصاديق ديگر آن تشخيص پيوستگي قائم بين دو مخزن گازي و مخزن نفتي در يكي از ميادين شمال غرب خليج فارس را ميتوان نام برد كه مطالعات و بررسيهاي قبلي دلالت بر عدم پيوستگي اين دو مخزن داشت. بنابراين ميتوان گفت "اجراي طرح مرواريد يعني توليد صيانتي از مخزن منطقهي مورد مطالعه".
كمالي تصريح كرد: اعلام خبر واگذاري مديريت پيمان توسعه نرم افزارهاي تخصصي به پژوهشگاه صنعت نفت توسط معاون وزير در پژوهش و فناوري كه جايگاه برتر و شايستهي پژوهشگاه را به لحاظ مديريت و توسعه نرم افزارهاي مورد نياز صنعت نفت تثبيت نمود از ديگر اتفاقهاي خوشايند اين سال بود.
رييس پرديس بالادستي پژوهشگاه به مهمترين برنامههاي پژوهشگاه در سال جاري اشاره كرد و گفت: بازنگري در فعاليتهاي پژوهشي اعم از طرحهاي جامع، پروژههاي بنيادي، كاربردي و خدمات فناورانه و اختصاص رتبه برتر بر اساس نوع پروژه (بنيادي/ پژوهشي، كاربردي، صنعتي/ خدمات آزمايشگاهي)، اثر بخشي، درآمد، سود و غيره، از اقدامات بسيار مفيد و موثر بوده است.
وي ادامه داد: همچنين تدوين فرآيندهاي مربوط به اجراي پروژههاي تحقيقاتي اعم از ارائه پيشنهاد پروژه، تصويبخواهي در شوراهاي پژوهشكده، پرديس و پژوهشي، تداركات و امور مناقصه و غيره در جهت تسريع و تسهيل و سرعت بخشيدن در زمان اجرا و پاسخگويي از برنامههاي مهم ديگر پژوهشگاه بشمار ميرود. هرچند برخي از فرآيندها هنوز طولاني و زمانبر هستند و نياز به بررسيهاي بيشتري دارند. همچنين توجه به نظم و انضباط مالي و اداري از ساير برنامههاي موثر و سودمند پژوهشگاه در سال 94 ميباشد كه اميد است اين دقت و شفاف سازي ادامه يابد.
كمالي به چالشهاي پيش روي اين مجموعه اشاره كرد و افزود: با توجه به اينكه پژوهشگاه وارد بازار رقابتي با شركتها و دانشگاههاي داخلي و خارجي شده است متاسفانه وجود بوروكراسي، عدم وجود ساز و كار پويا محدوديت ها را دوچندان نموده است و همچنين در سال جاري محدوديت بودجههاي اختصاص يافته به مراكز تحقيقاتي بويژه پژوهشگاه مشكلات عديدهاي را در جهت پيشبرد و انجام تعهدات بوجود آورده است.