درباره پژوهشکده
پژوهشکده علوم زمین، یکی از باسابقهترین و مجهزترین پژوهشکدههای قدیمی پردیس بالادستی به شمار میرود و دارای سه گروه پژوهشی زمینشناسی، ژئوشیمی آلی و ژئوفیزیک است. این پژوهشکده برای اجرای طرحهای مطالعاتی و پژوهشی و با هدف کمک به رفع مشکلات و معضلات مرتبط با فرایندهای اکتشافی، توسعهای و بهرهبرداری ایجاد شده و با اتکا به توان تخصصی خود، خدمات علمی و مشاورهای باکیفیتی در اختیار کارفرمایان قرار میدهد.
وجود حوضههای رسوبی مستعد زایش هیدروکربنی در طول دورههای مختلف زمینشناسی در گستره وسیعی از ایران باعث شده تا کشور ما یکی از تولید و صادرکنندگان نفت و گاز باشد. به موازات افزایش سن تولید و کاهش تولید از مخازن، برنامهریزیهای جامع و مستمر جهت جایگزینی منابع جدید هیدروکربنی از ضروریات و وظایف شرکتهای نفتی است.
دستیابی به این هدف یا از طریق افزایش ضریب ازدیاد برداشت با بهکارگیری انواع فناوریهای جدید و یا پیجوییهای جدید اکتشافی امکانپذیر است. شواهد نشان میدهد که از چند دهه اخیر، روند کاهش منابع هیدروکربنی، عدم دستیابی به منابع سهلالوصول، استفاده مناسب از منابع اقتصادی و تفکر توسعهای و بهرهوری مناسب از ذخایر استرتژیک هیدروکربنی، باعث شده تا دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با فعالیتهای اکتشافی، در حوزههای جدید و نوین سرمایهگذاری کنند.

سه حوزه اصلی توانمندی های پژوهشکده علوم زمین
پژوهشکده علوم زمین با داشتن آزمایشگاههای مجهز و با امکانات و تجهیزات پیشرفته توانسته است بخشی از توان خود را در زمینه فعالیتهای تحقیقاتی و خدماتی حول سه حوزه اصلی زیر متمرکز کند:
گروه های پژوهشی پژوهشکده در زمینه های تخصصی
گروه پژوهش ژئوشیمی
ژئوشیمی نفت همچنین یک ابزار سریع و کمهزینه برای درک مشکلات توسعه و تولید بهشمار میرود. در راستای بهرهمندساختن صنعت اکتشاف و تولید کشور از مزایای این دانش در حال رشد، کارکنان گروه پژوهش ژئوشیمی از زمان تاسیس تا بهامروز فراگیری کاربردهای مختلف دانش ژئوشیمی در زمینههای اکتشاف و مدیریت مخزن، کسب تخصصهای متنوع ژئوشیمی مورد نیاز و ایجاد و تقویت زیرساختهای تخصصی و آزمایشگاهی موثر را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دادهاند.
گروه زمین شناسی نفت
گروه پژوهش زمینشناسی نفت با کادری مجرب و با تخصصهای متنوع در گرایشهای مختلف علوم زمین از قبیل مطالعات مربوط به چینهنگاری و فسیلشناسی در مقاطع سطحالارضی و تحتالارضی، چینهنگاری سکانسی در ادوار مختلف زمینشناسی، مطالعات رسوبشناسی و محیط رسوبی، مطالعه شکستگیها و مخازن کربناته شکافدار، زونبندی مخازن هیدروکربوری و ساخت مدل استاتیک مخزن در مقیاس میدانی فعالیت دارد.
گروه پژوهش ژئوفیزیک
گروه پژوهش ژئوفیزیک، در سال 1379 همراه با تجهیز نیروی انسانی متخصص، سختافزار و نرمافزارهای ژئوفیزیکی، به شکلی گستردهتر وارد عرصه فعالیتهای پژوهشی نفت شد. به طور کلی، هدف از تاسیس گروه پژوهش ژئوفیزیک، شناسایی ،مطالعه، تحقیق و بهکارگیری روشهای نوین ژئوفیزیکی در صنعت نفت بوده و در این راستا، گروه تا کنون طرحها و پروژههای متعددی را به اجرا در آورده است.
ایجاد شبکه ارتباط دائمی بین فعالان فوق در خصوص طرحها، پروژهها و زمینههای آیندهپژوهی در کلیه زمینههای تخصصی مرتبط با اهداف پژوهشکده.
ایجاد و راهاندازی کارگروههای تخصصی، رایزنیهای هدفمند بر اساس ظرفیتها و مزیتهای پژوهشکده علوم زمین پردیس بالادستی نفت با مراکز تحقیقاتی و ایجاد مدیریت متمرکز جهت تجمیع دانش و مستندات پژوهشی از طریق شبکهسازی.