دستیابی به دمولسیفایرها در راستای توسعه فناوری های شیمیایی، پلیمری و پتروشیمی

دمولسیفایر

معرفی:

دمولسيفايرها دسته‌اي از مواد پليمري هستند كه در واحدهاي نمك‌زدايي نفت خام، به امولسيون نفت خام اضافه مي شوند تا آب و نمك موجود در نفت را جداسازي كنند. نظر به اينكه يك فرمول عمومي براي تهيه دمولسيفايرها وجود ندارد و بايد با توجه به ماهيت نفت و شرايط عملياتي هر واحد توليدي، يك دمولسيفاير اختصاصي براي آن نفت طراحي و فرموله شود، دانش سنتز و فرمولاسيون دمولسيفايرها داراي پيچيدگي‌هاي فراواني است.

کاربردها:

میزان مصرف کنونی دمولسیفایرها در واحدهای نمک‌زدایی مناطق مختلف نفت خیز کشور، جهت جداسازی آب و نمك موجود در نفت حداقل 000/40 بشکه در سال است. با توجه به تنوع زیاد نفت خام و شرایط عملیاتی واحدهای تولیدی برای ساخت دمولسیفایرهای اختصاصی هر میدان، سنتز مواد اولیه فرمولاسیون به صورت بومی، ضروری است. در این راستا، پايه‌هاي گوناگوني از پليمرهاي مورد نياز برای تهيه و فرمولاسيون دمولسيفايرها در پژوهشگاه صنعت نفت سنتز شده است.

دستاوردها:

  • اخذ تاييد باتل تست از شركت ملي مناطق برای میادین زیر:
  • رگ سفيد-2، لب سفيد و پازنان-1 (1395)
  • مارون 6 (1394)
  • بی بی حکیمه (1390)
  • خارک (1388)
  • اهواز- آسماری (1379)

 

جوانب اقتصادی:

دمولسيفايرهاي فرموله شده در پژوهشگاه علاوه بر كارايي مطلوب، به لحاظ استفاده از مواد اولیه داخلی، قابليت رقابت اقتصادي با نمونه‌هاي خارجي را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support