دکتر فلور شایق، رییس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت در خصوص برگزاری این کارگاه در پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: این پروژه یکی از مهم ترین پروژه های این انیستیتو تحقیقاتی است که اولویت های پژوهشی این نهاد را در 5 سال آتی مشخص میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: در راستای پروژه و در کارگاه اول، چشم انداز انیستیتو شکل گرفت و راهبردهای این نهاد با توجه به روندهای فناورانه آتی، برنامه توسعه پالایش گاز طبیعی کشور و بازار آن در حال نهایی شدن است. بر همین اساس در دومین کارگاه که در این مجموعه برگزار شد، مباحث فنی مطرح و چالش های صنعت پالایش نیز معرفی شد.
شایق به مهمترین چالشهای موجود در صنعت پالایش اشاره کرد و افزود: افزایش هزینه های تولید و افول کارایی، منعطف نبودن تولید نسبت به تغییرات خوراک در بالادست، آثار نامطلوب زیست محیطی فرآیندهای کنونی، پایین بودن قابلیت اطمینان و لزوم تولید توسعه پایدار، افزایش تقاضای استفاده از گاز طبیعی و در دسترس نبودن فناوری های کلیدی (ضرورت توسعه درون زا یا بومی سازی ) از مهم ترین چالش های موجود در صنعت پالایش به حساب می آیند.
رییس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: پس از تبیین این چالش ها مقرر گردید که حوزه های فناورانه مهم صنعت پالایش بر اساس نظرات گروه های مختلف کارشناسی در کارگاه مورد بررسی و اولویت قرار گیرد و همچنین بر اساس جذابیت محیطی در صنعت گاز و با توجه به رفع چالش های 6 گانه حوزه های فناورانه اصلی صنعت پالایشی این حوزه ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
شایق در خاتمه تاکید کرد: در ادامه بر اساس امکان پذیری توسعه هر کدام از حوزه های فناورانه نظرات خبرگان جمع آوری گردید تا در نهایت بر مبنای ماتریس جذابیت و امکان پذیری حوزه های اولویت دار تعیین گردد.