اولین گردهمایی کارگروه های تخصصی انستیتو شیرین سازی و تصفیه گاز روز دوشنبه 22 آذر ماه با حضور مسئولین کارگروهها و نمایندگانی از مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز، دانشگاههای همکار، معاونت عملیات شرکت ملی گاز و شرکتهای پالایشگاهی با هدف بررسی دانشهای فنی مورد نیاز شیرینسازی و تصفیه گاز در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی، وزارت نفت در سال گذشته 12 موافقتنامه همکاری در سه بخش پایین دستی پتروشیمی، گاز و پالایش را به امضا رساند که حاصل آن تشکیل 12 انستیتیو تخصصی بوده که مسئولیت انستیتو شیرینسازی و تصفیه گاز به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.
دکتر علی ذوقی، مدیر گروه فناوریهای تصفیه گاز پژوهشگاه صنعت نفت، در حاشیه مراسم اولین گردهمایی کارگروههای تخصصی انستیتو شیرینسازی و تصفیه گاز ضمن اشاره به موافقیتنامه مذکور گفت: دانشگاهها همواره یک محیط آموزشی و دانشجو محور هستند از این رو نیاز به یک محیط فیزیکی دارند ولی پژوهشگاه صنعت نفت ساختار پروژهای داشته و به عنوان یک مرکز تحقیقاتی شناخته شده است؛ بنابراین ساختار مورد نظر در این مجموعه، از گذشته شکل گرفته شده است.
ذوقی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران کارفرمای این طرح است، بیان کرد: مکاتبات و نیازسنجیهای مختلف از بدنه صنعت انجام شد و بر اساس نیازهای موجود و اعلام شده از سوی شرکت گاز 7 کارگروه تخصصی به منظور برآورده ساختن نیازهای صنعت در پژوهشگاه تشکیل شد.
مدیر گروه فناوریهای تصفیه گاز پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه مسئولیت این کار گروه به عهده پژوهشگاه است، افزود: کارگروهی که در پژوهشگاه تشکیل شده است دارای 7 بخش بوده که دارای بازیگران مختلف است و پژوهشگاه نیز یکی از آنها محسوب میشود.
این مدیر گروه در ادامه به این کارگروهها اشاره کرد و گفت: شیرینسازی برمبنای حلال، توسعه فرآیند جذب سطحی، فرآیند غشایی جهت شیرینسازی و جداسازیگازها، جداسازی و مصرف co2، مدیریت گوگرد، روشهای نوین در شیرینسازی و جداسازی گاز و همچنین سنتز و تولید مواد شیمیایی و کاتالیستهای پرمصرف در صنعت گاز این 7 کارگروه را تشکیل میدهند.
وی در ادامه انتخاب همکاران داخلی و خارجی را یکی از الزامات این انستیتو دانست و گفت: فرآیند انتخاب همکار خارجی، زمان بر بوده و نیاز به فرصت بیشتری دارد ولی سه همکار داخلی از دانشگاهها که شامل دانشگاههای سهند تبریز، شیراز و تربیت مدرس میشوند برای این مجموعه انتخاب شدهاند.
مدیر گروه فناوریهای تصفیه گاز پژوهشگاه بر تعامل بین پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاهها تاکید کرد و گفت: برای بررسی توانمندیها، ظرفیت و پتانسیل طرفین، بازدیدهایی از دانشگاهها و پژوهشگاه صنعت نفت از سوی مسئولین مرتبط با موضوع، انجام و دانشگاهها از ارکان این کارگروه محسوب میشوند.
وی ادامه داد: حضور کارفرما و همچنین کاربر نهایی در روند تحقیقات در کارگروههای 7گانه الزامی بوده تا نتابج به دست آمده طبق درخواست آنها صورت گیرد.
ذوقی، نمایندگانی از معاونت برنامهریزی تولید شرکت گاز و بدنه صنعت را به عنوان همکاران پالایشگاهی، از دیگر افراد عضو در این کارگروه دانست.
وی به هدف برگزاری این گردهمایی اشاره کرد و گفت: گردهم آمدن تمام اعضا کارگروه و همچنین ارایه گزارشی از روند پیشرفت فعالیتها از سوی کارفرما و نمایندگان پژوهشگاه، مهمترین هدف برگزاری این نشست تخصصی بوده است و همچنین در بخش دوم این نشست، جلسات تخصصی هر یک از کارگروهها به صورت جداگانه در خصوص موضوعات فنی و همچنین اولویتهای بخشهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.