مهار تورم و رشد تولید

نقشه دانش

تعاریف متعددی از نقشه دانش ارائه شده است که هریک از زاویه نگاهی متفاوت آن را مورد توجه قرارداده است. در این بین، یکی از ساده ترین و جامع ترین تعاریفی که برای نقشه دانش یک سازمان می تواند مورد استفاده قرار گیرد این عبارت است که " نقشه دانش ابزاری ست که به شما می گوید در سازمان چه کسی، چه چیزی می داند و در کجا قرار دارد و طبیعتا از مزایای برخورداری از این ابزار مهم در سازمان، می تواند از شناسایی دارایی دانش سازمان اعم از خبرگان دانش، مسیر دستیابی به دانش و ایجاد و تقویت چرخه بکارگیری دانش در سازمان را برشمرد. نکتهء‌ قابل توجه در این مقوله این است که نباید درخت دانش را با نقشه دانش یکی دانست. در واقع  در تدوین نقشه دانش سازمان، اطلاعات موجود در درخت دانش مورد بهره برداری قرار می گیرد.

مدیریت دانش پژوهشگاه صنعت نفت، تدوین نقشه دانش سازمان را از پردیس انرژی و محیط زیست در بهار 1402 آغاز کرده و درحال حاض، ضمن تکمیل این نقشه در پردیس های صنایع بالا دستی و پایین دستی، بطورپویا در مقاطع دوره ای آن را مورد بازنگری قرار داده، با شناسایی شکاف های دانشی و تنظیم گزارش های مدیریتی از منابع انسانی سازمان، ماموریت خود در تقویت چرخه دانش و جلوگیری از رسوبِ دانش در سازمان را به انجام رسانده است.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support