دكتر اكبر زمانيان، در تشريح فعاليتهاي انستيتو فرآورش گاز:
مشكلات عملياتي پالايشگاههاي گاز را حل ميكنيم
رئيس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت، در نشست خبری روز چهارشنبه 5 ارديبهشت ماه، با اشاره به افتتاح انستيتو فرآورش گاز در اسفند ماه سال گذشته گفت: یکی از دلایل راه اندازی انستیتو فراورش گاز در این پژوهشگاه ارائه خدمات فناورانه به پالايشگاه هاي گاز و رفع مشكلات عملياتي آنها است.
وي ادامه داد: برنامههایی برای فاز دوم فعالیتهای این انستیتو تدوین شده و به تایید شرکت ملی گاز رسیده است و درصدد هستیم در نمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی از کارها و اقدامات انجام شده در این انستیتو رونمایی کنیم.
زمانیان از ديگر اقدامات اين انستيتو به پالايشگاههاي گازي كشور نيز اشاره كرد و گفت: پالایشگاههای گاز کشور عمدتا دچار چالش خوردگی و تجزیه و تخریب آمین هستند، بنابراين پروژهای برای یکی از پالایشگاههای گاز با کمک یک همکار خارجی برای رفع این چالش تعریف شده که با امضای قرارداد مربوطه، مشکل خوردگی که ضرر و زیان هنگفتی را به پالایشگاهها وارد میکند، رفع خواهد شد.
وي ادامه داد: همزمان با همكاري پژوهشگاه با شريك خارجي، انتقال دانش فني به داخل كشور نيز انجام خواهد شد و براي پالايشگاههاي ديگر این امر توسط انستيتو فرآورش بدون حضور شركتهاي خارجي گاز انجام مي شود.
وی افزود: واحدهای بازیافت گوگرد یکی از واحدهای مهم پالایشگاهها گاز است که به رفع چالش و آلودگیهای زیست محیطی به کمک مینماید از این رو باید راندمان بازيافت گوگرد در این واحدها در بالاترین حد باشد تا محیط زیست آلوده به ترکیبات آلاینده نشود.
رييس پرديس پايين دستي پژوهشگاه،تلاش در جهت كاهش گازهاي ارسالي به فلر را از ديگر اقدامات اين مجموعه برشمرد و افزود: بر این اساس پیشنهاداتی در این زمینه ارايه شده و امیدواریم در ماههاي آتي به انعقاد قراردادی در این زمینه برسیم چراكه هدر رفت گاز از طریق فلرها از چالشهای موجود مناطق نفتی از جمله پارس جنوبی و عسلویه ميباشد.
زمانيان واگذاری دانشهای فنی کاتالیستهايي که در مقیاس آزمایشگاهی و پایلوت اجرایی شده به بخش خصوصی را از دیگر برنامههای جاری دانست و گفت: تاکنون دو کاتالیست "آروماتیک سازی" و "ریفرمینگ" به بخش خصوص واگذار شده است.
وي با بیان اینکه واگذاری دانشفنی 3 کاتالیست دیگر در دستور کار است، ادامه داد: توافق نامه همکاری با یک شرکت خصوصی نهایی شده و همچنين كاتاليستهاي هيدروكركينگ و RCD كاتاليستهايي هستند كه پژوهشگاه با كمك شركت ملي پالايش و پخش و يك شركت خصوصي در زمينه ساخت آنها توافقات خود را نهايي كرده و امیدواریم با تولید آن در داخل کشور از واردات این کاتالیست بی نیاز شویم.
ايشان در ادامه تصريح كرد: كاتاليست ديگري با عنوان اتيلن اكسايد كه مصرف پتروشيمي دارد از ديگر كاتاليستهاي گران قيمت است كه در داخل كشور توليد نميشود، از اين رو فعاليتهاي مربوط به تحقيق و توسعه آن در اين مجموعه انجام شده و براي توليد انبوه، با يك شركت خصوصي به توافقات اوليه رسيدهايم.