دبیر هفتمین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو:
رتبه چهارم نانو در دنیا هستیم
پژوهشگاه صنعت نفت هفتمین همایش بینالمللی علوم و فناوری نانو را در روزهای 4 الی 6 مهرماه 97 در مرکز همایشهای بینالمللی اين مجموعه برگزار ميكند.
دكتر علميراد رشيدي، رييس مركز تحقيقات نانو فناوري پژوهشگاه و دبير اين همايش با اشاره به اينكه هفتمين همايش نانو به صورت دوسالانه برپا ميشود و اين دوره نيز به ميزباني پژوهشگاه صنعت نفت در سه روز متوالي برگزار ميشود گفت: 400 مقاله در حوزه نانو به دبيرخانه اين همايش ارسال شده است كه از اين ميان 300 مقاله به صورت ارايه سخنراني و پوستر پذيرش شدهاند.
وي با بيان اينكه دكتر جعفر توفيقي، رياست اين همايش را به عهده دارد، تصريح كرد: 22 سخنران به اين همايش دعوت شدهاند كه از اين ميان 6 نفر از اساتيد برجسته حوزه نانو به عنوان سخنران كليدي از كشورهاي آمريكا، استراليا، انگليس و اسپانيا در اين رويداد بينالمللي حضور دارند و در زمينه اقتصاد و آينده نانو،كاتاليستهاي صنعت نفت، بايو نانو، نانو متريال و فرآيندهاي الكتروشيميايي در نانو متريال سخنراني خواهند كرد.
دبير اين همايش در ادامه به برگزاري كارگاههاي تخصصي در حاشيه اين همايش نيز اشاره كرد و گفت: در ايام برگزاري هفتمين همايش نانو، كارگاههايي با حضور اساتيد داخلي و خارجي با موضوعات تجاريسازي فناوري نانو و الگو برداري از مدلهاي آمريكايي، ثبت اختراعات و مالكيت معنوي، نگارش پتنت و ثبت پتنت نيز برگزار ميشود.
دكتر رشيدي همچنين در زمینه برگزاری نمايشگاه جانبي در زمان برگزاري اين همايش افزود: علاوه بر ارايه مقالات و برگزاري كارگاههاي آموزشي، نمايشگاه جانبي از دستاوردهاي نانو با همكاري شركتهاي فعال در حوزه نانو در غرفههاي تعيين شده برگزار ميشود تا اين شركتها بتوانند فعاليتهاي تحقيقاتي و پژوهشي خود را به طور مستقيم به نمايش بگذارند.
ايشان با تاكيد بر اينكه نانو فناوري يك تكنيك و ابزار ارزشمند است كه ميتواند در تمام علوم ورود كند و با عث تحول وارزش افزوده شود گفت: فناوري نانو در زمينه هاي مختلف اكنون داراي محصول مي باشد از جمله در حوزه سلامت و پزشكي ، تصفيه آب وهوا و صنعت نفت، كشاورزي و نساجي و اين امر ميتواند نشان از با اهميت بودن اين حوزه در سطح دنيا باشد.
وي در همين راستا ادامه داد: فناوري نانو در ايران به لحاظ علمي در رتبه چهارم پس از كشورهاي چين، آمريكا و ژاپن قرار دارد و اين نشان از توجه مناسب و به موقع ستاد نانو و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به اين حوزه در زمان پيدايش اين علم ميباشد.
رييس مركز تحقيقات نانو فناوري پژوهشگاه با تاكيد بر اينكه ايران علاوه بر توليد علم در زمينه فناوری نيز فعاليتهاي چشمگيري داشتهاست تصريح كرد: بيش از 250 شركت دانش بنيان در زمينه نانو فعاليت ميكنند كه از اين ميان 10 شركت توانستهاند محصولات فناورانه خود را تجاريسازي و صادر كنند.
رشيدي پژوهشگاه صنعت نفت را در حوزه نانو در صنعت نفت پيشتاز خواند و گفت: 20 درصد پروژههاي اين مجموعه به حوزه نانو اختصاص دارد كه بسياري از آنها به صنعتي شدن نيز رسيدهاند، به همین جهت، اين مجموعه در زمينه علمي و فناوري در سطح كشور از جايگاه بسيار بالايي برخوردار است.