مدير پروژه طرح توسعه فازهای 17 و 18 پارس جنوبي:
در حال تحویل فازهای 17 و 18 پارس جنوبی هستیم
روز سهشنبه 24 مهر ماه جلسه مشتركي ميان پژوهشگاه صنعت نفت و كنسرسيوم فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي با هدف گسترش تعاملات آتي در مرکز تحقیق و توسعه وزارت نفت برگزار شد.
بر اساس اين گزارش اين كنسرسيوم شامل شركت مديريت طراحي صنعتي ايران، شركت مهندسي ساختمان و صنايع نفتي و همچنين شركت تاسيسات دريايي ميشود كه هر يك با توجه به ماموريتهاي خود در اين كنسرسيوم فعاليت ميكنند.
در حاشيه بازديد اين كنسرسيوم از پژوهشگاه صنعت نفت، مهندس رضا شيري، مدير پروژه طرح توسعه فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي با بيان اينكه شركت مديريت طراحي صنعتي ايران (IPMI) شركتي است از زير مجموعههاي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران گفت: اين شركت به عنوان پيمانكار عمومي در حوزه نفت، گاز پتروشيمي محسوب ميشودكه از بزرگترين سازندههاي پالايشگاههاي كشور شمار می رود .
وی در ادامه تصريح كرد: اين شركت از بخشهاي مختلفي تشكيل يافته است و پايه كاري آن بر اساس بخشهاي مهندسي، ساخت و بازرگاني است و تاكنون توانسته در تمامي فازهاي پارس جنوبي فعاليت داشته باشد.
شيري با بيان اينكه اين شركت هماكنون در فازهاي 17، 18 و 14 پارس جنوبي در حال انجام كار ميباشد، تصريح كرد: اقدامات مربوط به فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي در حال خاتمه است و آمادگي تحويل كار به شركت ملي نفت را داريم و فاز 14 پارس جنوبي نيز در حال ساخت ميباشد كه به جرات مي توان گفت اين بخش نيز با پيشرفت بالاي 70 درصدي در حال انجام است و انتظار داريم تا پايان سال 98 و يا اوايل سال 99 بتوانيم اين فاز را وارد مدار كرده و آن را به توليد برسانيم.
ايشان با تاكيد بر اينكه ساخت و راهاندازي تمامي پالايشگاههاي گازي پارس جنوبي با استفاده از يك كنسرسيوم صورت پذيرفته است، تصريح كرد: از انجا كه توان اجرايي در بخش ساحلي و فراساحلي در تمامي شركتها موجود نيست از اين رو شركت ملي نفت فعاليتها را به صورت كنسرسيوم انجام ميدهد.
وي به كنسرسيومهاي در حال فعاليت در فازهاي 17 و 18 نيز اشاره كرد و گفت: اين كنسرسيوم شامل بخش دريا و خشكي ميشود كه در بخش خشكي دو شركت مديريت طراحي صنعتي ايران و شركت مهندسي ساختمان و صنايع و نفتي و همچنين در بخش دريا نيز شركت تاسيسات دريايي فعاليت ميكنند.
شيري در همين راستا ادامه داد: دو شركتي كه در بخش خشكي فعاليت ميكنند مسئول ساخت پالايشگاه در خشكي ميباشند و شركت تاسيسات دريايي نيز موضوعات مرتبط با حفاري، سكوها و ارسال گاز به پالايشگاهها را راهبري ميكند.
مدير پروژه طرح توسعه فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي گسترش زمينههاي همكاري بين اين كنسرسيوم و پژوهشگاه صنعت نفت را از مهمترين اهداف اين نشست دانست و گفت: اميدواريم با برگزاري اين جلسات نقاط مشترك همكاريها مشخص شود و در نهايت بتوانيم به يك تفاهمنامه و يا توافقنامه اين نقاط مشترك را برسانيم.
وي با بيان اينكه شركتهايي نظير IPMI اين توانمندي را دارند كه با استفاده از جذب سرمايهگذار خارجي طرحهاي پژوهشگاه را scale up كرده و به مقیاس های صنعتي بسازد، اظهار داشت: خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت از توان علمي بالايي برخوردار است و از آنجا كه ساخت پالايشگاه يك فعاليت بسيار پيچيده به حساب ميآيد، ميتوان در تمامي بخشها از امكانات و پتانسيل پژوهشگاه صنعت نفت بهرهمند شد.