دکتر توفیقی در هشتمین هم اندیشی پژوهشگاه صنعت نفت:
اثر بخشی پروژه ها باید مورد سنجش قرار گیرد
روز سهشنبه 29 آبان ماه، هشتمين جلسه هم انديشي پيرامون موضوعات مرتبط با معاونت برنامهريزي، با حضور رييس پژوهشگاه صنعت نفت، اعضای هیئت رئیسه، معاونت برنامه ریزی و جمعي از مدیران و کارکنان این معاونت در سالن آمفی تئاتر اين مجموعه برگزار شد.
در این نشست که به میزبانی معاونت برنامه ریزی انجام شد، دکتر احمد فرمهینی گزارشی از فعالیت ها و منابع انسانی این حوزه ارائه کرد و تدوین برنامه راهبردی، برگزاری جلسات هیئت امنا، تهیه اساسنامه سازمان، آیین نامه مالی و معاملاتی و اداری استخدامی و تدوین فرآیندهای کسب و کار را از اهم فعالیت های این معاونت برشمرد.
دکتر جعفر توفیقی در هشتمين جلسه همانديشي مجموعه اقدامات انجام شده در اين معاونت را در پر اهمیت ارزيابي كرد و گفت: فعالیت های این معاونت بر اساس وظائف ذاتی خود با فکر، اندیشه و تحلیل های علمی و برنامه ریزی های راهبردی ارتباط تنگاتنگ دارد و از این جهت نقش کلیدی و موثری در تحقق اهداف و ماموریت های سازمان ایفا می کند.
ایشان افزود: مهمترين پشتوانه تصميمات، اجماع است چراكه تصميمات فردي و عجولانه پايدار نبوده و نميتواند در عمق يك سازمان نيز نفوذ كند بنابراين تصميمات سازماني بايد پايدار باشد و اين پايداري منوط به اجماع و پشتيباني كافي است..
رئيس پژوهشگاه با بيان اينكه اين جلسات ميبايست داراي دستورالعملهاي مشخصي باشد، تصريح كرد: با يك برنامهريزي جامع ميتوان اثر بخشي بالايي را از اين جلسات كسب كرد و با استخراج نكات مهم و ابلاغ آن به ديگر بخشها چرخه بهبودي از اين همانديشِيها حاصل ميگردد.
دكتر توفيقي در همين راستا تصريح كرد: تمام فعاليتهاي سازمان ميبايست شناسنامهد ار باشد و در حافظه سازمان ميباست نتايج اين برنامهها ثبت شود و اين امر نيازمند تهيه صورتجلسه، استخراج و ارجاع موضوعات مهم، بحث و تبادل نظر و تصميمگيري است.
رئيس پژوهشگاه بازنگري در خصوص اثربخشي پروژهها را از موضوعات مهم برشمرد و گفت: اخيرا در گزارش هيات امنا اشارهاي به اثر بخشي اقتصادي پروژهها شده است و اينكه هر پروژه تا چه ميزان ميتواند چرخش مالي ايجاد كند و در چه بخشهايي صرفهجويي به همراه داشته است و اميدواريم در آينده اثربخشي اجتماعي و فرهنگي پروژهها كه باعث افزايش اعتماد به نفس افراد و ايجاد انگيزه ميشود را در نظر گيرند.
وي بر استفاده از تجربيات و دانش ديگر كشورها نيز تاكيد كرد و افزود: مطالعه تجربيات ساير كشورها مفيد، ولي كپيبرداري ناآگاهانه ميتواند مضر باشد از اين رو استفاده از اين تجربيات باید بر اساس فرهنگ بومي ، اگاهانه و هوشمندانه انجام شود.