دكتر توفيقي رئيس پژوهشگاه صنعت نفت:
تحقق عدالت اجتماعي و فرصتهاي برابر در سايه آموزش همگاني
بيست و ششمين نشست روساي آموزش شركت ملي نفت با حضور جمعي از روساي آموزش شركتهاي فرعي و مراكز آموزشي، رئيس و معاون پشتيباني پژوهشگاه صنعت نفت در روزهاي 4 و 5 دي ماه به ميزباني پژوهشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت در روز اول اين مراسم گزارش اقدامات صورت گرفته درخصوص شيوهنامه حفاري ابلاغي از سوي وزير نفت، نيازسنجي آموزشي، دستورالعمل سنجش اثربخشي برنامههاي آموزشي و گزارشي از اقدامات انجام شده جهت تعيين هابهاي تخصصي ارزيابي مدرسين ارايه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
بر اساس اين گزارش مقرر شده است تا در روز چهارشنبه، دومين روز اين نشست، فرآيند كارآموزي دانشجويان در شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب و پژوهشگاه، دستورالعمل تهيهشده در خصوص كارورزي انتصاب كاركنان و مديران و اجراي مقدماتي آن در ستاد، سبكهاي يادگيري و انگيزشي در آموزش و توسعه و گزارش اقدامات صورت گرفته جهت بسته آموزشي HSE ويژه مديران تشريح و مورد بررسي قرار گيرد.
دكتر توفيقي رئيس پژوهشگاه صنعت نفت در ابتداي اين مراسم به جايگاه با اهميت آموزش در كشور اشاره كرد و گفت: همانطور كه بر آموزش عمومي تاكيد ميشود بايد بر گسترش آموزش عالي نيز اهتمام ورزيد و همواره در بخشهاي دولتي و خصوصي شرايطي را فراهم ساخت كه تمامي افراد از آن بهرهمند شوند.
وي در ادامه تصريح كرد: آموزش مهمترين ابزار توانمندسازي انسانها محسوب ميشود و نقش بسزايي در رشد و شكوفايي استعدادها دارد؛ از اين رو مهمترين وظيفه دولت و وزارت علوم ايجاد بستري مناسب براي دسترسي همگان به اين مقوله مهم ميباشد.
توفيقي به ايجاد عدالت اجتماعي در سطح كشور نيز اشاره كرد و گفت: عدالت اجتماعي به معناي ايجاد فرصت برابر براي تمامي شهروندان به منظور دسترسي به فرصتهاي اجتماعي، اقتصادي، سياسي و فرهنگي ميباشد و اين مهم صرفا از مسير آموزش محقق خواهد شد و تنها از طريق عدالت آموزشي افراد ميتوانند استعدادها و ظرفيت خود را پرورش و گسترش دهند.
رئيس پژوهشگاه افزود: امروزه در دنيا بهتدريج ارزش مدارك رسمي دانشگاهي كمرنگتر ميشود و مدارك كوتاه مدت تخصصي با اهميتتر ميشوند؛ چرا كه اين مدارك با مهارتها و آموزشهاي تخصصي كه مستقيما مسايل را حل و فصل ميكنند در ارتباط ميباشند.
ايشان به ظرفيتها و پتانسيل واحد آموزش پژوهشگاه صنعت نفت نيز اشاره كرد و گفت: خوشبختانه زيرساختهاي مناسبي براي مسايل آموزشي در اين مجموعه وجود دارد. امكانات اين مجموعه از نظر كيفي و كمي در سطح مناسبي است و ميتواند دورههاي كوتاه مدت تخصصي را در تمام حوزههاي مورد نياز پژوهشگران و كاركنان را به نحو شايستهاي برگزار كند.
در ادامه اين نشست مهندس حجار، معاون پشتيباني پژوهشگاه با تاكيد بر اينكه واحد آموزش پژوهشگاه توانسته است گواهينامههاي متعددي را كسب كند، گفت: واحد آموزش اين مجموعه از قابليت و توانمنديبسياري در زمينه آموزش برخوردار ميباشد و ميتواند دورههاي مختلفي را براي كاركنان داخل و خارج اين سازمان برگزار كند.
وي در ادامه به ابلاغيه وزير نفت مبني بر صرفهجويي نيز اشاره كرد و گفت: استفاده حداكثري از امكانات صنعت نفت در برگزاري دورههاي آموزشي در اين ابلاغيه مورد تاکید قرار گرفته است؛ از اين رو اميدواريم تمام شركتهاي زير مجموعه صنعت نفت بتوانند از امكانات و تجهيزات سطح بالايي كه در اين مركز وجود دارد استفاده كنند.