سي و چهارمين نشست كارگروه رصد علم، فناوري و نوآوري كشور با حضور اعضاء اين كارگروه در شورای انقلاب فرهنگی، رئيس، معاونان و روساي پژوهشگاه صنعت نفت روز چهارشنبه 17 بهمن ماه در پژوهشگاه برگزار شد.
دکتر رضا داوودی رئيس مركز رصد علم و فناوري دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي ، در اين نشست به اهداف تشكيل اين كارگروه اشاره كرد و گفت: در حوزه علم و فناوري، نهادها، سازمانها و مراكز متعددي فعاليت ميكنند ولي توصيف و ترسيم دقيقي از وضعيت جريان علم و فناوري در كشور در دسترس وجود ندارد، از اين رو براي بررسي وضعيت موجود، تشكيل اين كارگروه در دستور كار قرار گرفت.
وي در همين راستا تصريح كرد: اين كارگروه بيش از 30 عضو دارد كه از دستگاهها و نهادهاي مختلف عضو شدهاند و به دليل تعدد دستگاههاي موجود در اين حوزه صرفا مهمترين آنها در اين كارگروه حضور دارند؛ و در برخي از حوزهها نير نماينده آنها حضور دارد. به طور نمونه از مجموعه پاركهاي علم و فناوري، نماينده پارك فناوري پرديس و يا از ميان پژوهشگاههاي معتبر كشور صرفا نمايندگان پژوهشگاههاي صنعت نفت، نيرو و مواد و انرژي در اين جلسه شركت ميكنند.
ايشان هدف دوم اين كارگروه را تحليل روند و وضعيت موجود دانست و افزود: تحليل وضعيت كنوني با آنچه كه در كشور، منطقه و دنيا صورت ميگيرد از ديگر موضوعاتي است كه باعث تشكيل اين كارگروه گرديد چرا كه كشورهاي همسايه و ديگر كشورها با ايران رقابت تنگاتنگي دارند از اين رو همواره بايد جريانها را شناسايي كرده و با توجه به تغييرات موجود در دنيا بازنگري و آيندهنگري را در راس امور قرار دهيم.
داوودي افزود: سومين هدف اين كارگروه موضوع تجويز است و اين امر بدان معنا است كه بايد خروجي و گزارشها به اشكال مختلف مورد بهرهبرداري قرار گيرد و در غير اين صورت روند فعاليتها به درستي انجام نپذيرفته است. بنابراين سعي شده است از خروجيها و از آنچه كه از تحليلها به صورت همفكري با اعضاء كارگروه طي جلسات مختلف بدست آمده است راهكارها و پيشنهاداتي را براي بهبود وضعيت موجود به مجموعههاي بالادستي و افراد تاثيرگذار ارايه كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه در جلسات كارگروه به دنبال گزارش عملكرد سازمانها نیستیم، اظهار كرد: آنچه كه در اين زمينه حايز اهميت ميباشد اين است كه اين خروجيها تا چه ميزان به رفع نيازها و چالشهاي موجود در كشور كمك كرده است و باعث اثربخشي در صنعت بوده است.
داوودي ادامه داد: ميزان اثر بخشي دستاوردها حاكي از آن است كه برنامهها و اقداماتي كه در هر سازماني انجام گرفته است تا چه ميزان منطقي و تا چه حدي بر مبناي اولويت و نقشه راهبردي تدوين شده است.
رئيس مركز رصد علم و فناوري دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه اندكي بازنگري در روند فعاليتهاي كارگروه در سال آينده در دستور كار قرار گرفته است، تصريح كرد: قرار است در سال آتي نحوه فعاليت اين كارگروه را به گونه اي پيش ببريم كه بيش از پيش اثر بخشي را به همراه داشته باشد و معتقد هستيم اگر ارتباط ميان نهادهاي بالادستي سياستگذار همانند دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با مجوعههاي ديگر برقرار شود ميتواند باعث ضمانت اجرايي فعاليتها و بهبود آنها شود.
گفتني است در ادامه اين جلسه دستاوردهاي پژوهشگاه صنعت نفت و ميزان اثربخشي آنها در صنعت ارايه شد و حاضرين از پايلوتها و امكانات آزمايشگاهي پرديسهاي سهگانه پژوهشگاه نيز بازديد كردند.
خاطر نشان ميشود، دكتر فلور شايق به عنوان نماينده فعال پژوهشگاه صنعت نفت دركارگروه رصد علم، فناوري و نوآوري كشور حضور دارد.