جلیلی، رئیس HSE پژوهشگاه پس از برگزاری بزرگترین مانور امداد و نجات :
بیش از 130 نیروی عملیاتی در این مانور حضور داشتند
در عملیات امداد و نجات و اطفاء حریق در ساختمان های بلند که اولین مانور بزرگ بر اساس ICS محسوب می گردد، بیش از 130 نیروی عملیاتی، دو نردبان و بالابر 55 متری و 13 ایستگاه آتش نشانی با تمام تجهیزات حضور داشتند.
مجتبي جليلي، رئيس اچ اس اي، مديريت بحران و پدافند غيرعامل پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگوي اختصاصي با واحد خبر روابطعمومي پژوهشگاه صنعت نفت گفت: از آنجا که حریق در ساختمانهای بلند تاثيرات زيادي در تحمیل خسارات هنگفت مستقیم و غیر مستقیم بر جامعه دارد، از اینرو پژوهشگاه صنعت نفت به منظور ارتقای سطح آمادگی با استراتژی مقابله موثر و کاهش اثرات انسانی و مالی حادثه در ساختمان های بلند، اقدام به برگزاری مانورهای هدفمند مبتنی بر سناریوهای پیوسته كرد.
جليلي یکی از این سناریوها را حوادث چندگانه (Multi Incident) در یک مکان دانست و گفت: این نوع سناریو با توجه به در نظر گرفتن شدت حادثه و سطح عملکرد از چهارچوب خاص فرماندهی و یا مدل ویژه مبتنی بر اقدام سیستمی تبعیت میکند(ICS) و اساسا" در یک فرآیند مشخص رویکرد عملیاتی را مدولار کرده و فرماندهی و کنترل را در چندین حادثه به نحو مقتضی بر مبنای شدت حادثه و سطح عملکرد اعمال می کند.
ايشان تصريح كرد: از این رو مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست و پدافند غیر عامل پژوهشگاه با در نظر گرفتن نیازهای حوزه ای اقدام به برنامه ریزی جهت برگزاری مانور در ساختمانهای بلند و ایمنی مواد شیمیایی كرد که در ساختمان مرکزی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد و سازمان آتش نشانی تهران نیز در این مانور به نحو شایسته با پژوهشگاه همراهی کرد.
وي به ابعاد مختلف اجراي اين مانور نيز اشاره كرد و افزود: اين مانور شامل وقوع حریق در طبقه هشتم ساختمان و آتش سوزی یک دستگاه خودرو در طبقه منفی دو و نشت گاز کلر از سیلندر مربوط به موتورخانه استخر بوده است.
رئيس اچ اس اي پژوهشگاه در ادامه به اهداف این مانور بزرگ اشاره كرد و گفت:حصول اطمينان از كفايت تمهيدات حفاظتي زير ساختهاي حياتي ، توانمند سازي نيروي انساني و تاسيسات در برابر مخاطرات ناشي از تهديدات و هماهنگي بين واحدهای اجرایی مختلف پژوهشگاه از مهمترين اهداف اين مانور محسوب ميشود.
وي ادامه داد: برگشت پذيري تاسيسات پس از بروز بحران و تهديد، روشن نمودن نقش ها و مسئوليت ها در بحران ها و اداره و رهبري كليه فعاليت ها و برآورد ميزان كمبودها و نيازهاي آموزشي، نيروي انساني، تجهيزات و ... با رويکرد خودكفايي و خوداتکايي از ديگر نتايجي است كه ميتوان در اين مانور به آنها دست يافت.
جليلي در خاتمه به ابعاد اين مانور بزرگ اشاره كرد و افزود: سازمان آتشنشاني تهران، HSE ، حراست، خدمات فنی و مهندسی ، خدمات عمومي، روابط عمومي و بهداشت و درمان صنعت نفت از مهمترين بخشهايي بودند كه در اين عمليات حضور داشتند و تلاش کردیم تا علاوه بر دستیابی به اهداف پیش بینی شده در این مانور ، یاد و خاطره شهدای صنعت نفت و شهدای پلاسکو که جان خود را در تامین امنیت و سلامت هم میهنان عزیزمان ایثار کردند، را گرامی بداریم.