روز چهارشنبه اول آبان ماه حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد حسن ابوترابي فرد و دکتر محمدرضا مقدم مشاور وزیر نفت در پژوهشگاه صنعت نفت حضور یافته، از دستاوردهای این مجموعه بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، دكتر توفيقي ضمن قدرداني از حضور حجتالاسلام ابوترابي، بعنوان شخصیتی دینی، اخلاق محور و برجسته در عرصه های مختلف کشور، دكتر مقدم را چهره ای همواره حامي پژوهش برخوردار از نقشی کلیدی در گسترش زيرساختهاي انساني، فيزيكي و تجهيزات در صنعت نفت و گاز خواند.
وي با تاكيد بر اينكه حجتالاسلام ابوترابي بر مسايل صنعت بسيار آشنا هستند، افزود: ايشان بر بسياري از موضوعات مرتبط با دانشگاهها، مراكز علمي و پژوهشگاهها تسلط دارند و به عنوان فردي كه آموزش عالي كشور را ميشناسد بايد اذعان کنم كه پژوهشگاه، مركزی منحصر به فرد در ميان مراكز پژوهشي و دانشگاهها است.
ايشان در همين راستا تصريح كرد: يكي از مسئوليتهاي اصلي اين مركز تبديل صنعت نفت به يك صنعت دانش بنيان است؛ دقيقا همان موضوعي كه در سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري بر آن بارها تاكيد شده است.
رئيس پژوهشگاه با تاكيد بر اينكه كليد اصلي صنعت و اقتصاد دانش بنيان فناوري و استفاده از توانمنديهاي تكنولوژي محور ميباشد، اظهار داشت: پژوهشگاه صنعت نفت در همين مسير فعاليت ميكند و ماموريت و اساسنامه آن رفع نيازمنديهاي صنعت نفت از طریق فناوري است.
ايشان ادامه داد: كشور از يكسو در زنجيره محصولات صنعت نفت و گاز و از سوي ديگر در "زنجيره ارزش فناوريهاي نفت و گاز" به توسعهيافتگي كامل دست نيافته است؛ از اين رو گردش مالي صنعت نفت و گاز در اقتصاد كشورنسبت به شركتهاي صاحب نام چشمگير نميباشد.
وي با تاكيد بر اينكه پژوهشگاه از زيرساختهاي مناسبي براي پيشبرد اهداف كشور برخوردار است، گفت: اين مجموعه بالغ بر 60 سال سابقه دارد و انواع مسيرهاي توسعه و تعالي را طي كرده و با برخورداری از سرمايه نيروي انساني و ساير ظرفيتهاي ملي و بينالمللي، اين انگيزه و اراده را دارد كه صنعت نفت را تنها نگذاشته و در غياب شركتهاي خارجي مشكلات و گرهها را باز نمايد.
رئيس پژوهشگاه ادامه داد: اين مركز ميتواند راهحلهاي مختلفي در تمام زنجيره ارزش به صنعت نفت و گاز ارايه دهد؛ هم اکنون فناوريهاي متنوعي نيز در اين مجموعه توسعه پيدا كرده و در حال تجاريسازي است و در آينده نيز بر اساس نياز صنعت نفت و گاز، فناوريهاي بيشتري را ميتواند توسعه بخشد.
ايشان با دعوت از همه مدیران و مسئولین صنعت نفت به وجود این سرمایه ملی در کشورگفت: ادعا ميكنم نه تنها در پژوهشگاه بلكه در نظام علمي كشور، مراكز پژوهشي و دانشگاهی با توانمنديهاي مناسبي وجود دارد و هماكنون گلوگاه ما در كشور، توانمندي براي عرضه دانش و فناوري نيست بلكه تحريك تقاضا براي دانش و فناوري است.
وي در خاتمه تصريح كرد: دوران تحريم براي پژوهشگاه يك فرصت محسوب ميشود و ميتواند خلاء عدم حضور شركتهاي خارجي را براي صنعت پر كند و بايد براي فرهنگ اتكاء به داخل و رونق توليد فناوري در داخل، يك فرآيند مستمر و پايدار را در دستور كار خود قرار دهیم.