دکتر بزمی در دیدار با مسئولین دانشگاه قوچان؛
در حال تدوین دستور العمل اجرایی میزبانی 500 دانشجوی ارشد و دکترا هستیم
روز دوشنبه 11 آذر ماه نمايندگان دانشگاه صنعتي قوچان نشست مشتركي را با هدف آشنايي با توانمنديها و پتانسيل پژوهشگاه صنعت نفت در اين مجموعه برگزار كردند.
دكتر منصور بزمي، معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت در اين نشت به برنامههاي پژوهشگاه اشاره كرد و گفت: سياست جديدي كه مديريت اين سازمان در سالهاي اخير پيش گرفته است تاكيد بر تعامل بيشتر با دانشگاههاي كشور است كه خوشبختانه اين مهم هماكنون به خوبي انجام شده است.
وي در ادامه تصريح كرد: پروژههاي مشترك مناسبي ميان پژوهشگاه و دانشگاهها در حال انجام است و همچنين استفاده از فضاي پژوهشگاه براي انجام پايان نامههاي ارشد و تز دكتري دانشجويان از جمله فعاليتهاي مهمي است كه در دستور كار اين مركز تحقيقاتي قرار گرفته است.
ايشان به گام های عملی در زمینهء این همكاري متقابل اشاره كرد و افزود: در اين چارچوب خوشبختانه طرحي را پژوهشگاه تهيه كرده كه مورد تاييد وزير نفت نيز قرار گرفته و هماكنون در حال تدوين دستور العمل اجرايي آن هستیم.
بزمي در همين راستا ادامه داد: ميزباني 500 دانشجو در پژوهشگاه صنعت نفت، یک طرح ملی است که ميتواند منشا تحولی بزرگ در پژوهشگاه و دانشگاههاي كشور باشد چرا كه به اين واسطه، تز فوقليسانس و دكتري دانشگاها به نوعي هدفمند شده و همگي در جهت نياز صنعت نفت و فناوری های آينده مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وي با بيان اينكه اين طرح يك برنامه 5 سال محسوب ميشود، بيان داشت: طبق برنامهريزي هاي انجام شده قرار است پژوهشگاه صنعت نفت سالانه 100 دانشجو فوق ليسانس و دكتري را در طول 5 سال ميزباني كند و در ماههاي آتي پس از نهايي شدن دستورالعمل اين طرح، به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد كه اميدواريم اين امر بتواند در تحقق يكي از وظايف پژوهشگاه كه كمك به توسعه منابع انساني كشور و رشد جوانان است نقش بسزايي داشته باشد.
در ادامه اين جلسه دكتر سيد مسعود موسوي كندومال، معاون اجرايي دانشگاه صنعتي قوچان نيز به فعاليتهاي متعدد اين دانشگاه اشاره كرد و گفت: دانشگاه قوچان 3500 دانشجو در رشتههاي مهندسي دارد و هماكنون به يكي از دانشگاههاي فعال و روبهرشد در حوزههاي مهندسي تبديل شده است.
وي ادامه داد: در رشته مهندسي شيمي در گرايشهاي جداسازي، كاتاليست و طراحي فرآيند اين دانشگاه در سالهاي اخير با حضور اساتيد متعهد ومتخصص توانسته است رونق خوبي بدست بياورد و پروژههاي متعددي را انجام دهد.
ايشان به چشمانداز سند دانشگاه نيز اشاره كرد و گفت: بر اساس اين چشمانداز، دانشگاه صنعتي قوچان تصميم دارد كه برنامههاي متعددي با هدف پيشرفت در حوزههاي مختلف تحقيقاتي، آموزشي و صنعتي را در دستور كار خود قرار دهد، از اين رو انعقاد تفاهمنامه با برخي از سازمانها و شركتهاي مرتبط از اهداف اين دانشگاه محسوب ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه دانشگاه قوچان به واسطه موقعيت جغرافيايي پس از دانشگاه فردوسي مشهد دومين دانشگاهي است در اين استان كه در حوزه مهندسي فعال و درخشان عمل كرده است، تصريح كرد: وجود پتروشيمي بجنورد و پالايشگاه سرخس به عنوان دو قطب علمي، صنعتيو تحقيقاتي در حوزه نفت ، گاز و پتروشيمي ميتواند براي اين دانشگاه بسيار مثمر ثمر واقع شود.
معاون اجرايي دانشگاه صنعتي قوچان به ديگر فعاليتهاي اين دانشگاه نيز اشاره كرد و گفت: از يكسوكالجي را با محتواي آموزشهاي تخصصي و كاربردي راه اندازي كردهايم واز سوي ديگر كارگروهي با عنوان ارتباط با صنعت با هدف رفع مشكلات حوزه مهندسي شيمي تشكيل يافته است و همواره تلاش كرده تا به عنوان يك دانشگاه به ظاهر كوچك در يك شهرستان كوچك، با ارتباطات گسترده خود در جهت منويات كشور و نظام آموزشي گام برداريم.
گفتني است نمايندگان دانشگاه قوچان در پايان اين نشست از امكانات موجود در آزمايشگاهها و پايلوتهاي پژوهشگاه صنعت نفت بازديد كردند.