دکتر مشایخ در بازدید از توانمندی های پژوهشگاه صنعت نفت
همکاری های بينالمللي، به معناي نفي توانمندي های داخلي نیست
در نشست مشترک معاون امور انرژي مركز همكاريهاي تحول و پيشرفت رياست جمهوري و رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بر ضرورت گسترش همکاریهای دو جانیه تاکید شد.
به گزارش روابطعمومي پژوهشگاه صنعت نفت، در حاشيه اين نشست كه روز شنبه 16 آذر ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، دكتر جواد مشايخ، معاون امور انرژي مركز همكاريهاي تحول و پيشرفت رياست جمهوري با بيان اينكه اين جلسه ميتواتد نقطه عطفي در تعاملات اين دو مجموعه محسوب شود، گفت: ظرفيتهاي بسياري در هر دو نهاد ملي وجود دارد و اميدواريم بتوانيم توانمنديها را با اينگونه نشستها همافزا نماييم.
وي در ادامه تصريح كرد: مجموعه مركز همكاريهاي تحول و پيشرفت يك مجموعه حاكميتي نسبتا قديمي محسوب ميشود و همواره تلاش كرده است كه با تغيير و بازنگري در ماموريتهاي خود نقش پوياتري را در اكوسيستم علم و فناوري كشور داشته باشد.
مشايخ با تاكيد بر اينكه يكي از حوزههاي مورد توجه اين مركز، حوزه انرژي است، تصريح كرد: از يك سو پژوهشگاه صنعت نفت بايد با ظرفيتهاي مركز ما آشنا شود و توقعات ميبايست متناسب با ظرفيتها و خدماتي باشد كه از سوي مركز ما ارايه ميشود و از سوي ديگر ما نيز بايد در جريان پوياييهاي درون پژوهشگاه قرار گرفته و از استراتژيهاي حاكم بر آن و اولويت پروژهها نيز مطلع شويم تا در نهايت بتوانيم به يك سبد مشترك از فعاليتهاي مشترك دست يابيم.
معاون امور انرژي مركز همكاريهاي تحول و پيشرفت رياست جمهوري، اين مجموعه را يك مجموعه حاكميتي غير انتفاعي دانست كه به دنبال سود و كسب منفعت نمي باشد و اظهار كرد: مركز همكاريهاي تحول و پيشرفت رياست جمهوري اساسا یک تسهیل گر برای حل مشکلات محسوب می شود و بستری برای حل مستقیم مسائل و مشکلات نمی باشد.
مشايخ با تاكيد بر اينكه چندين كليدواژه فعاليتهاي اين مجموعه را تشكيل مي دهد گفت: اولين حوزه علم و فناوري است و چنانچه گفتمان مقام معظم رهبري را در سالهاي اخير تحليل نماييم اين كليد واژه يكي از پر تكرارترين كلمات است كه ايشان به آن عنايت داشتهاند.
وي همكاريهاي بينالمللي را دومين كليد واژه دانست و افزود: از آنجا كه دانشها بيش از پيش گسترده شده اند، ما نميتوانيم در خلاء و در يك چارچوب بسته به فعاليت خود ادامه دهيم، از اين رو بايد به دنبال راهكارهاي مكمل باشيم هر چند كه طبق فرمايشات مقام معظم رهبري، شركتهاي خارجي تكنولوژيهاي مهم و كليدي خود را در اختيار كشور ما قرار نخواهند داد و باید به نحومناسبي از ظرفيتها و امكانات براي اكتساب هوشمندانه فناوری بهرهمند شويم.
ايشان افزود: همكاريهاي بينالمللي در حوزه علم و فناوري به معناي نفي توانمندي داخلي نیست، بلكه به خدمت گرفتن دسترسيهاي مضاعف علاوه بر امكانات داخل است تا بتوانيم اهداف خود را پيش بريم.
مشايخ با تاكيد بر اينكه در معاونت انرژي اين مركز 4 گروه مشغول فعاليت هستند، تصريح كرد: گروههاي نفت و گاز، راهبري انرژي، برق و نيرو و فناوريهاي پاك و تجديد پذير اين 4 گروه را تشكيل ميدهند و عمده موضوعات و پروژههايي كه در پژوهشگاه در حال پيگيري است و يا در آينده بين دو مجموعه تعريف خواهد شد مربوط به گروه نفت و گاز است كه يكي از گروههاي موفق اين مركز نيز محسوب ميشود.
وي ادامه داد: گروه فناوريهاي پاك و تجديد پذير نيز بيشتر فعاليتش معطوف به موضوعات مرتبط با محيط زيست و فناوريهاي تجديد پذير است كه به نظر ميرسد اين گروه ميتواند موضوعات مشتركي را با پژوهشگاه صنعت نفت تعريف نمايد.
گفتني است پس از نشست دوجانبه، مديران اين دو مجموعه از پايلوتها و آزمايشگاههاي پرديسهاي سهگانه پژوهشگاه صنعت نفت بازديد كردند.