نشست هم اندیشی مدیران پژوهشگاه صنعت نفت با مدیران ارشد 4 شركت پتروشیمی نوری، مبين، پارس و آپادانا در روز سه شنبه و چهارشنبه دهم و يازدهم دیماه در عسلويه برگزار شد.
دكتر منصور بزمي، معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگوي اختصاصي با واحد خبر به بازديد اخير اين مجموعه از پتروشيميهاي عسلويه اشاره كرد و گفت: در اين بازديد مقرر شد نيازهاي فناوري هاي اين پتروشيميها مورد بررسي قرار گرفته و پژوهشگاه با استفاده از پتانسيل و امكانات خود اين نيازها را مرتفع سازد.
وي با اشاره به اينكه مديران پژوهشگاه از چهار پتروشيمي، نوري، پارس، مبين و آپادانا بازديد كردند گفت: پژوهشگاه و مديران پتروشيميها در طول بازديد نشستهاي مشتركي را با هدف تعريف پروژه هاي مشترك به منظور برآورده كردن نيازهاي فناورانه برگزار كردند.
بزمي با اشاره به اينكه اولين جلسه با پتروشيمي نوري برگزار شد، گفت: تمركز اين پتروشيمي بر توليد آروماتيك است كه يكي از نيازهاي فناورانه آنها ساخت کلی های ( clay )صنعتي است كه در اين جلسه تصميم بر آن شد كه پژوهشگاه در اين زمينه پرپوزال خود را آماده كرده و طي قرارداد مشتركي فعاليتهاي طرفين آغاز شود.
ايشان در همين راستا تصريح كرد: از ديگر نيازهاي پتروشيمي نوري مي توان به ساخت جاذب كلر، كلي هاي صنعتي، ساخت ماده شيميايي NFM، كاتاليست ايزومريزاسيون زايلينها، ارتقاء كيفيت فوم آتش نشاني و موضوعات مرتبط با حوزه خوردگي و محيط زيست اشاره كرد كه قرار است اين دو مجموعه در اين زمينهها با يكديگر همكاري داشته باشند.
معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به بازديد از پتروشيمي پارس، بيان داشت: اين مجموعه براي ساخت كاتاليست واحد استايرن منومر كه كاتاليست پرمصرفي در صنايع پتروشيمي است و همچنين روغنهاي حرارتي به دانش پژوهشگاه صنعت نفت نياز دارد و از آنجا كه پژوهشگاه صنعت نفت دانش فني اين روغنها را در اختيار دارد ميتواند مشكلات اين مجتمع را برطرف سازد.
ايشان ادامه داد: از گذشته پژوهشگاه و پتروشيمي پارس در زمينه مطالعات امكانسنجي فني- اقتصادي هايدرو تريتر نفتا با يكديگر همكاري داشتهاند و مطالعات حاكي از آن است كه اين پروژه از صرفه اقتصادي بالايي برخوردار است و اميدواريم فاز دوم آن كه طراحي پايه است آغاز شود و به نتايج نهايي دست يابيم.
بزمي با بيان اينكه همكاريهاي بسياري ميان پژوهشگاه و مجتمعهاي پتروشيمي تا كنون انجام شده است گفت: در زمينه محيط زيست فعاليتهاي خوبي انجام شده است كه حذف اتيل بنزن نفوذ كرده به آبهاي زيرزميني يكي از پتروشيميها از اين موارد محسوب ميشود كه خوشبختانه نتايج مثبتي از اين پروژه بدست آمده است.
وي با تاكيد بر اينكه پتروشمي مبين نيز در توليد يوتيليتي فعاليت ميكند كه محصولات آن براي تمامي پتروشيميها قابل استفاده است گفت: بر اساس نشست هاي انجام شده ميان طرفين قرار است كه اين دومجموعه در زمينه سنسور ها، رفع مشكلات زيست محيطي، بهينهسازي انرژي و استفاده از نرم افزار اي پد براي مميزي انرژي با يكديگر همكاري نمايند، از اين رو در ماههاي آتي پرپوزال اين فعاليتها آماده و در قالب قراردادي همكاريهاي دو جانبه آغاز خواهد شد.
معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه ، به پروژه هاي جاري پژوهشگاه در منطقه عسلويه نيز اشاره كرد و گفت: حذف آلايندههاي آبهاي زيرزميني، پاكسازي خاكهاي آلوده، پروژه ادورانت و DMC كه در سال آينده به بهرهبرداري خواهند رسيد از مهمترين موضوعاتي است كه در حال انجام است و مديران پژوهشگاه از اين پروژهها و روند اجراي آنها نيز بازديد نمودند.
وي در خاتمه اضافه كرد: در اين سفر جلسه بسيار خوبي با مديران شركت SPGC و پالايشگاههاي گازي پارس جنوبي انجام كه در اين جلسه ضمن ارايه دست آوردهاي پژوهشگاه، زمينه همكاري طرفين در حوزههاي پاييندستي و انرژي و محيط زيست بررسي و توافقاتي حاصل گرديد.