نشست بهمنماه اعضاء باشگاه نفت و نیرو ، روز سهشنبه بیست و نُهم بهمنماه 1398 برگزار گردید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی باشگاه نفت و نیرو، در این دوره از نشست های باشگاه، سخنرانی و پنل مباحثه پیرامون "کاهش میزان گوگرد نفت کوره: الزام ایمو 2020 و صنعت نفت" توسط دکتر منصور بزمی معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت و دکتر مهدی احمدی مروست جانشین معاونت فناوری و روابط بین الملل و رئیس توسعه کسب و کار پژوهشگاه صنعت نفت، برگزار شد.
در این نشست، دکتر مروست رئیس توسعه کسب و کار پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به فعاليتهاي پژوهشگاه در زمينه كاهش سولفور در نفت كوره در راستاي الزامات ايمو 2020 گفت: پژوهشگاه در چند سال گذشته در زمينه فناوري كاهش سولفور در نفت كوره فعاليتهاي متعددي انجام داده است كه ميتوان از نتايج آن در سطوح مختلف كشور بهرهمند شد. ایشان خاطر نشان کرد کاتالیست سولفورزدایی از نفت کوره با دانش فنی پژوهشگاه در حال تولید در بخش خصوصی می باشد و قرارداد تحویل اولین محموله کاتالیست با پالایشگاه اراک منعقد شده که به زودی به پالایشگاه واگذار می گردد.
وي ادامه داد: از يك سال گذشته، شركت كشتيراني و همچنين وزارت نفت براي تامين سوخت كمسولفور به دنبال راهحلهاي مناسب بودهاند اگر چه در شركت ملي پالايش و پخش طرحهاي كاهش سولفور از سالهاي قبل در دست اقدام بوده است.
احمدي مروست با اشاره به اینکه ميانگين توليد نفت كوره پالايشگاههاي كشور از ميزان متوسط جهاني بالاتر است به رسالت پالايشگاهها اشاره كرد و گفت: رسالت پالايشگاههاي ما اين نيست كه سولفور نفت كوره را كاهش دهند بلكه رسالت آنها تبديل نفت كوره به ماده با ارزش افزوده بيشتر است كه يكي از خروجيهاي آن توليد نفت كوره كم گوگرد است.
ايشان در همين راستا تصريح كرد: هماكنون توليد نفت كوره كم گوگرد در پالايشگاه اراك در حال اجرا ميباشد. رئیس توسعه کسب و کار پژوهشگاه به فعاليتهاي پژوهشگاه در اين زمينه اشاره كرد و گفت: اين سازمان با توجه به اقداماتي كه تاكنون انجام داده است ميتواند راهكارهاي ميان مدت براي كاهش ميزان سولفور در نفت کوره را ارايه دهد.
گفتني است در اين نشست پس از ارايه قابليتهای پژوهشگاه در زمینه تامین لیسانس فرآیندهای نفت و گاز و ارایه لیست واحدهای در حال کار صنعت نفت و گاز با لیسانس پژوهشگاه صنعت نفت؛ پنلي با حضور معاون فناوري و روابطبينالملل پژوهشگاه برگزار شد و ايشان به پرسشهاي مطرح شده از سوي حاضرين پاسخ داد. دکتر بزمی در این پنل اعلام نمود فناوری سولفورزدایی از نفت کوره توسط پژوهشگاه توسعه داده شده است و پژوهشگاه آمادگی دارد تا ارایه لیسانس و طراحی پایه این فناوری را برای متقاضیان به انجام رساند.
خاطر نشان می گردد به منظور مشارکت و غنای بیشتر بحث، کاپیتان مجید سجده مدیرعامل شرکت کشتیراتی حافظ دریای آریا نيز در اين پنل حضور داشت.