با حضور روسای پژوهشگاه نیرو و موسسه تحقیقاتی صنایع دفاع صورت گرفت:
هم افزایی توانمندی های مراکز پژوهشی و آموزشی در پژوهشگاه صنعت نفت
با هدف ایجاد هم افزایی و تبادل تجربیات در حوزه ماموریت و جایگاه پژوهشگاه های معتبر، نشست مشترکی میان پژوهشگاه صنعت نفت، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی و پژوهشگاه نیرو، روز شنبه 24 خرداد ماه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، دکتر توفیقی رییس این مجموعه در حاشیه این نشست، مشارکت با افراد متخصص و نخبه در مباحث کلیدی و راهبردی سازمان را امري ضروري برشمرد و گفت: سازمان هایی که دارای ماموریت های مشابه هستند می بایست تجربیات خود را با يكديگر به اشتراک بگذارند تا بتوانند ماموریتهای بلند مدت سازمان را پیش بینی کنند.
ایشان در ادامه به طراحی و صورت بندی پرسش های کلیدی که پژوهشگاه با آن همواره مواجه است اشاره کرد و افزود: همواره با پرسشهايي نظير هدف از انجام فعاليتهاي سازمان، چگونگي انجام برنامههاي مورد نياز ذينفعان و مشتريان، ميزان وجه تمايز با سازمانهاي مشابه، مزيت رقابتي مواجه ميباشيم كه پاسخ به اين پرسشها ميتواند راهگشاي بسياري از امور باشد.
وي در ادامه تصريح كرد: از آنجا كه محیطهاي پیراموني، ملی و بین المللی همواره در حال تغییر و تحول هستند از اين رو، سازمان ها به منظور پایداری به رقابت نیاز دارند؛ بر همين اساس، پژوهشگاه نيز بر پرسشهای کلیدی اشاره شده تمركز كرده تا در نهايت بتواند یک مدل کسب و کار متناسب با شرایط روز و ماهیت خود در سطح ملی و بین المللی طراحی کند.
توفیقی در ادامه تصریح کرد: محققین پژوهشگاه صنعت نفت، طراحی مدل های جدید کسب و کار را در دستور کار خود قرار داده اند که تجربیات موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی و پژوهشگاه نیرو از حیث نوع ماموریت و تعامل با صنعت مادر، ارتباط نزدیکی با این سازمان دارد و موجب ایجاد انگیزه در همکاری متقابل شده است.
راهبري دانشي و تخصصيِ اكوسسيتم نفت
دکتر قاضی زاده، رییس پژوهشگاه نیرو نیز در ادامه به اهميت برگزاري اين نشست اشاره كرد و گفت: گردهم آمدن پژوهشگاههايي از جنس يكديگر و برگزاري چنين جلساتي، ابتكار بسيار شايستهاي است كه از سوي پژوهشگاه صنعت نفت صورت پذيرفته است تا در نهايت سازمان هاي مشابه ما و همچنين دستگاههاي اجرايي بتوانند نقش موثري در اقتصاد ملي كشور ايفا كنند.
وي در ادامه به جلب رضايت مشتريان و راههاي متنوع در اين زمينه در بازار اشاره كرد و گفت: پوشش ريسك يكي از مواردي است كه ميتوان به ذينفعان از نظر تجاري اين اطمينان را بدهد كه در صورت ايجاد مشكل براي محصول، خسارتها مشمول آنها نميشود و توليد كننده، جبران خسارت را بر عهده خواهد گرفت و اين نكته جلب اعتماد بازار داخلي را به همراه خواهد داشت و ميتوان به راحتي با شركتها تعامل دوجانبه اي را در اين شرايط برقرار كرد.
ايشان در همين راستا تصريح كرد: بازار به دنبال شركتها و سازمانهايي است كه بداند در دانش فني مورد نظر اشراف تخصصي و آينده پژوهي داشته و به عبارتي ديگر نياز بازار را به درستي شناخته است، از اين رو ميتوان به راحتي با اين شركتها همكاري داشت.
قاضي زاده با بيان اينكه شركت هاي زيادي در دنيا گزارشي از فعاليت هاي خود براي جلب نظر مشتريان و ذينفعان خود ارايه ميدهند، تصريح كرد: با ارايه اين گزارشات ميتوان بسياري از نگرانيهاي مخاطب را در بازارها كاهش داد و همواره در پاركهاي علم و فناوري بر موضوعاتي نظير تسهيلگري امور و كمك در تامين مالي فعاليتها تاكيد شده است ولي از سوي ديگر در زمينه تهيه بستهء كاملي از مطالعات آينده، مطالعات بازار، پوشش ريسك كمتر اقداماتی صورت گرفته است از اين رو داشتن اين پكيچ ميتواند مسير مطمئنتري را در آينده براي شركتها و بازار به همراه داشته باشد.
ايشان به جلسات برگزار شده در گذشته با صنعت نفت نيز اشاره كرد و گفت: اكوسيستمِ نواوري نفت ميتواند در مسير فعاليتهاي پژوهشگاه نيرو گام بردارد و با يكديگر تعامل داشته باشند؛ از اين رو پيشنهاد شد كه راهبري دانشي و تخصصي اين اكوسيستم را پژوهشگاه صنعت نفت بر عهده بگيرد؛ چراکه اين اكوسيستمها مانند پاركهاي علم و فناوري برنامه مشخصي را دنبال نميكنند بلكه حجم فعاليتها را پوشش ميدهند.
گام برداشتن به سمت فناوريهاي جديد با تجميع قابليتها و منابع
همچنین امیردریا دار دوم امیری، رییس موسسه آموزشی تحقیقاتی صنایع دفاع در ادامه این نشست بيان كرد: اين موسسه در طول 30 سال فعاليت خود، دچار تحولات گستردهاي بوده است؛ در برههاي از زمان اجراي پروژه، در زماني ديگر طرحهاي فراسازماني و هماكنون مديريت طرحها را بر عهده دارد و اميدواريم كه با همافزايي بين پژوهشگاه هاي مختلف اقدامات موثري صورت پذيرد.
وي ادامه داد: با توجه به سرعت به روز شدن فناوريها و كوتاهي عمر آنها و همچنین کمبود منابع و ظرفیت ها، بايد تلاش شود تا با تجمیع تقاضا، منابع و قابلیت ها به سمت فناوری های دو منظوره حرکت کنیم.
گفتی است در اين جلسه که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد موضوعاتي نظير جايگاه مراكز تحقيقاتي در اجراي ماموريتهاي دستگاههاي اجرايي، الگوي مطلوب كسب وكار پژوهشگاهها در نظام نوآوري بخشي، ساختار سازماني مطلوب و چالشها و الگوي مطلوب مديريت منابع در اين مجموعهها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.