روز چهارشنبه هشتم مردادماه پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه خوارزمي با هدف گسترش همكاريهاي جديد در حوزههاي مختلف، تفاهم نامه همكاري امضاء كردند.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت، همكاري در بوميسازي و انتقال فناوريهاي جديد، تعريف و اجراي پروژههاي مشترك پروژههاي صنعتي و پژوهشي مورد نياز صنعت نفت، گاز و پتروشيمي از مهمترين موضوعات اين تفاهمنامه ميباشد
بر اساس اين گزارش، بهرهگيري طرفين از امكانات آموزشي – پژوهشي موجود در آزمايشگاهها و مراكزتحقيقاتي،همكاري در برگزاري كارگاههاي آموزشي و اجراي دورههاي جديد بين رشتهاي از ديگر مفاد اين تفاهمنامه 5 ساله محسوب ميشود.
در نشست مشتركي كه ميان مديران پژوهشگاه و دانشگاه خوارزمي برگزار شد، دكتر جعفر توفيقي، رييس پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن معرفي اين سازمان، به ماموريت و اهداف اين مجموعه اشاره كرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت، يك مجموعه صنعتي است كه همواره پژوهشهاي كاربردي و صنعتي را انجام ميدهد كه منجر به تكنولوژي و فناوري شود و اين امر وجه تمايز اين سازمان با ديگر پژوهشگاههاي كشور است.
وي ادامه داد: در زنجيره علم تا بازار و يا علم تا صنعت پژوهشگاه در حلقههاي انتهايي قرار دارد و به عبارتي توجه اين سازمان معطوف به بازار و صنعت است و براي ايفاي اين نقش از يكسو با بخشهاي پاييندستي نظير دانشگاهها ومراكز پژوهشي و از سوي ديگر با بخشهاي بالادست در ارتباط است.
رئيس پژوهشگاه به نحوه چگونگي انجام پروژهها در اين مجموعه نيز اشاره كرد و گفت: پروژههاي پژوهشگاه اصولا در سطح صنعتي انجام ميشود و تا مقياس آزمايشگاهي و پايلوت در داخل سازمان قابل انجام است و در بخش صنعتي با برقراري ارتباط مناسب با بخشهاي خصوصي اين فعاليت نهايي ميشود.
ايشان به يكي از سياستهاي راهبردي اين مجموعه نيز اشاره كرد و افزود: تصميم داريم در انجام پروژههاي صنعتي، دانشگاه ها نيز با اين مجموعه همكاري داشته باشند و يا حتي پروژههاي مشتركي را در زمينههاي مختلف تعريف و اجرايي نماييم
وي ايجاد مركز نوآوري در پژوهشگاه صنعت نفت را از ديگر اقدامات اين مجموعه برشمرد و گفت: با افتتاح اين مركز درصدد آن هستيم كه علاوه بر ظرفيت پژوهشگاه بتوانيم ظرفيتهاي جديدي را به داخل سازمان تزريق كنيم.
در ادامه اين نشست دكتر عزیز ا...حبيبي، رئيس دانشگاه خوارزمي گفت: يكي از سياستگذاريهاي مناسب كه در حوزه آموزش عالي رقم خورده است، استفاده از ظرفيتها و پتانسيلهاي موجود در حوزه آموزش عالي در صنعت است و از سوي ديگر صنعت نيز بتواند به راحتي به دانشگاهها ورود نمايد.
وي ادامه داد: مهمترين فعاليت كنوني دانشگاهها با توجه به بحث تحريم و بيماري كرونا، اقدامات جهادي است به عبارتي جهاد علمي، تكنولوژي و جهاد استراترژيك بسيار حايز اهميت است چرا كه يكي از مشكلات كشور نبود نگاه استراتژيك به موضوعات كشور بوده است كه خوشبختانه اخيرا مديران و روساي سه قوه به اين باور رسيدهاند كه بايد هستهها و خوشههاي علمي و فناروي را با هدف حل معضلات كشور تشكيل دهند و براي دستيابي به نتايج مثبت و موثر بايد از راهحلهاي ارايه شده از سوي بزرگان علم تمكين كنند.
حبيبي به اهميت برگزاري اين نشست دو جانبه نيز اشاره كرد و گفت: اين جلسه در باب همكارِهاي مشترك ميتواند به عنوان يك روند جديد براي گسترش فعاليتهاي مشترك دانشگاه با پژوهشگاه به شمار آيد و ميتوانيم در حوزه علوم انساني نيز فاز مشترك همكاري را با پژوهشگاه آغار نماييم.
ايشان به موضوع اطلس نفت نيز اشاره كرد و گفت: تهيه اطلس نفت كار بسيار ارزشمند و گران سنگي محسوب ميشود چرا كه تمام اطلاعات پايه را ميتوان توليد و ذخيره كرد، از اين رو ما اعلام آمادگي ميكنيم كه در اين زمينه ميتوانيم در بخشهاي نرمافزاري و سختافزاري با وزارت نفت و زيرمجموعههاي آن همكاري داشته باشيم.
گفتني است پس از اين نشست دو جانبه و امضاء تفاهم نامه، رئيس دانشگاه خوارزمي به همراه هيات همراه از دستاوردها ی پژوهشگاه در بخش پردیس بالادستی بازديد كردند.