صبح روز دوشنبه، ۳۱ شهریورماه و با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت، میان شرکت ملی نفت ایران و دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، سهند تبریز، شیراز، صنعت نفت، آزاد اسلامی، فردوسی مشهد، علم و صنعت، شهید چمران اهواز، صنعتی اصفهان، خلیج فارس و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.
نخستین بار اواخر سال ۹۳ بود که مطالعات ازدیاد برداشت ۹ میدان نفتی در قالب ۹ قرارداد به دانشگاهها واگذار شد؛ دومین مرحله به سال ۹۵ برمیگردد که ۱۲ قرارداد بهمنظور ایجاد انستیتوهای تحقیقاتی در پاییندست صنعت نفت میان سه شرکت تابعه وزارت نفت (شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی) با دانشگاهها امضا شد؛ سومین مرحله در سال ۹۶ با امضای ۵ قرارداد پژوهشی در حوزه اکتشاف عملیاتی شد و روز ۳۱ شهریورماه نیز ۱۳ قرارداد پژوهشی دیگر در حوزه ازدیاد برداشت نفت امضا شد.
به گزارش روابطعمومي پژوهشگاه صنعت نفت، بر پایه قراردادهایی که امروز امضا شد، میدان یادآوران به دانشگاه تهران، میدان پارس جنوبی به دانشگاه صنعتی شریف، میدان الوند به دانشگاه صنعتی امیرکبیر، میدان رگ سفید به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان مسجدسلیمان به دانشگاه سهند تبریز، میدان اسفند به دانشگاه شیراز، میدان فروزان به دانشگاه صنعت نفت، میدان خشت به دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات)، میدان بینک به دانشگاه فردوسی مشهد، میدان دورود به دانشگاه علم و صنعت، میدان تنگبیجار به دانشگاه شهیدچمران اهواز، میدان مارون به دانشگاه صنعتی اصفهان و میدان نوروز به دانشگاه خلیج فارس واگذار شده است.
بر پايه اين گزارش پژوهشگاه صنعت نفت ۳۲ چالش اساسی میدان اهواز و ۱۳ چالش اصلی میدان بیبیحکیمه را شناسایی و دانشگاه صنعت نفت هم در مسیر شناسایی چالشهای میدان گچساران بالغ بر ۴۰ پروژه دانشجویی تعریف کرده است.
پژوهشگاه و دانشگاه صنعت نفت را تقویت خواهيم كرد
مهندس بيژن زنگنه، وزير نفت در مراسم امضاء 13 قرارداد كلان پژوهشي بر حمایت قاطع وزارت نفت از پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه صنعت نفت هم تاکید کرد و در عین حال یادآور شد «انحصار برای هیچکدام را قبول ندارم و اگر کسانی در دانشگاه صنعت نفت یا پژوهشگاه صنعت نفت به دنبال این هستند که انحصاری کار کنند، بدانند موافق نیستم. مگر میتوانیم به این دلیل که برای نمونه زمان انگلیسیها دانشگاه صنعت نفت خیلی مهم بوده است، از ظرفیتهای عظیم علمی که در کشور وجود دارد، غافل شویم؟ آن زمان این تعداد دانشگاه و دانشجو و این حجم پژوهش در ایران وجود نداشت. دنیا تغییر کرده است».
وزیر نفت ادامه داد: سرمایهگذاری قابل توجهی در تجهیز آزمایشگاهها انجام شد. ما دانشگاه نفت و پژوهشگاه صنعت نفت را تقویت کردیم، البته از این پس هم دانشگاه نفت و پژوهشگاه صنعت نفت را تقویت میکنیم، اما تأکید میکنم انحصار برای هیچکدام از اینها را قبول ندارم، یعنی اگر کسانی در دانشگاه نفت و پژوهشگاه صنعت نفت به دنبال این هستند که انحصاری کار کنند این را بدانند که با آنان موافق نیستم.
زنگنه با تأکید بر تقویت پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه صنعت نفت در بخش پژوهش یادآوری کرد: هر دو این مجموعه هماکنون برای مطالعه میدانهای نفت و گاز با نفت قرارداد دارند، اما انحصار نه. انحصار برخلاف رقابت در هیچ موردی خوب نیست.
پژوهشگاه زمينه رشد و تحول را ايجاد كرده است
به گزارش خبرنگار شانا، علی آقامحمدی، روز (دوشنبه، ۳۱ شهریورماه) در آیین امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت نفت و گاز گفت: باعث خوشحالی است که امروز دانشگاههای ما با سرعت قابل قبول و به نوعی زیر پوستی توسعه یافتهاند و پیشرفت کردهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از توسعه پژوهشگاههای کشور بهویژه پژوهشگاه صنعت نفت ابراز رضایت کرد و افزود: در بازدیدی که از پژوهشگاه صنعت نفت داشتم بسیار خوشحال شدم از اینکه نوع نگاه در همه مسائل و غیره در این پژوهشگاه متحول شده و زمینه رشد و تحول را ایجاد کرده است.