دکتر توفیقی در جلسه با مشاور ارشد وزیر نفت:
فعالیت های پژوهشگاه در راستای سیاست های راهبردی وزارت نفت است
روزچهارشنبه سوم دي ماه جلسه مشتركي ميان دكتر جعفر توفيقي، رئيس پژوهشگاه صنعت نفت و مهندس آيدين ختلان، مشاور ارشد وزير نفت با هدف بررسي روند فعاليتهاي مركز نوآوري، شركتهاي شتابدهنده و استارتآپهاي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
دکتر جعفر توفیقی، رئیس پزوهشگاه در این نشست به تفاوت ماهوی پروژههای این سازمان با دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 200 پروه صنعتی در پژوهشگاه در حال انجام است که همگی دارای کارفرمای صنعتی بوده و تکنولوژی محور نیز میباشند و از سوی دیگر تمامی این پروژهها در نهایت می بایست مورد تست میدانی قرار گیرند.
وی ادامه داد: از یک سو با دانشگاهها با هدف استفاده از دستاوردهای آنها و از سوی دیگر با شرکتهای بخش خصوصی به منظور تجاریسازی دانشهای فنی و تکمیل زنجیرهی تکنولوژی همکاری داریم و با توجه به آمار ارایه شده از سوی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در هفته پژوهش، در زمینه میزان حجم قراردادهای تمامی دانشگاه ها و صنایع مختلف میتوان نتیجه گرفت که قراردادهای پژوهشگاه صنعت نفت به تنهایی بالغ بر 35 تا 40 درصد قراردادهای دانشگاهها است که با توجه به نوع فعالیت هر این از این بخشها این امر کاملا طبیعی است زیرا دانشگاهها در سطوح پايينتر تكنولوژي فعاليت دارند.
توفیقی با اشاره به تاکید وزیر نفت مبنی بر اثرگذار بودن پروژههای پژوهشگاه، تصریح کرد: تمام فعالیتها و گزارشهای مربوط به اين اقدامات را مبتنی بر اثربخش بودن فعاليتهاي پژوهشگاه قرار دادهایم و هماکنون با دانش فنی پژوهشگاه مبالغ بسیار بالايي از پروژه در کشور در حال انجام است.
ایشان در ادامه تصریح کرد: نگاه وزیر نفت به علم و فناوری، یک نگاه زیربنایی و استراتژیک بوده است و نمود این دیدگاه را میتوان در تلاش ایشان برای توسعه رشتههای متفاوت در حوزه نفت و انعقاد قراردادهای میدان محور با دانشگاهها مشاهده کرد بطوریکه این امر باعث شد که دانشگاهها وارد پروژههای حرفهای و صنعتی شوند، چرا که تا پیش از این صرفا پژوهشهای آماتور را انجام میدادند.
توفیقی با بیان اینکه مدتی است وزیر نفت به حلقه آخر نظام علم و تکنولوژی ورود کردهاند ، اظهار کرد: حلقه آخر علم و تکنولوژی، نوآوری است و در این راستا تاکید بسیار بر ایجاد پارکهای علم و فناوری در نفت داشته و پارک ری را با همین هدف کاندید کردند که با این دیدگاه، ایشان نگاه راهبردی خود را به زنجیره علم تا ثروت، علم تا بازار و تجاریسازی تکمیل کردهاند و پژوهشگاه صنعت نفت نیز مرکز نوآوری خود را در همین راستا و با توجه به سیاستهای وزارت نفت افتتاح کرد.
وی ادامه داد: تمام فضای پژوهشگاه را میتوان يك مرکز نوآوری دانست چرا که دارای سوله ها، آزمایشگاهها و پایلوتهای متعددی است، و هر آنچه که استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان برای پرورش ایدههای خود نیاز داشته باشند به صورت متمرکز در این مجموعه گرد هم آمده است و از سوی دیگر چشم انداز نهایی ما برای پژوهشگاه، یک شهر علم و فناوری و یا یک مرکز نوآوری است و میتوان آن را پیشگام پارک ری دانست چرا که، زیر ساختهای آن کاملا آماده است.
توفیقی با تاکید بر اینکه در این مرکز بالغ بر 500 پژوهشگر فعالیت میکنند، گفت: این پژوهشگران نقش منتور را برای استارت آپها ایفا میکنند و هم اکنون برای تسریع فعالیتها با چندین شتاب دهنده صاحب نام قراردادهایی را نیز منعقد کردهایم و در کنار آن آیین نامههایی با هدف استفاده از امکانات موجود در پژوهشگاه تدوین شده است.
وی در خاتمه تصریح کرد: تمامی اهداف به طوری تدارک دیده شده است که حرکت جدیدی در پژوهشگاه صورت گیرد و امیدواریم علاوه بر فعالیتهایی که داشته است نوآوری نیز در چهره این سازمان دیده شود و شاهد ماهیت جدید برای پژوهشگاه نیز باشیم.