تکنولوژی سیمان فوق سبک با استفاده از توزیع دانهبندی غیریکنواخت برای اولین بار در جهان اختراع و در چندین حلقه چاههای نفتی و گازی ایران با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.
در این تکنولوژی از 3 طیف اصلی دانهبندی درشت و متوسط و ریز استفاده شده و نانو سیلیکای هیدروفوب بعنوان اجزاء کوچکتر در این توزیع بکار رفته است با استفاده از این تکنولوژی به دوغابهای سیمان فوق سبک با دانسیته کمتر از آب (62.4 Pcf) و مقاومتی به مراتب بالاتر از دوغابهای مشابه دست یافته شده است سایر خواص سنگ سیمان نظیر آب آزاد، افت صافی، نفوذپذیری و تخلخل نیز در این تکنولوژی از نمونههای مشابه خارجی به مراتب بهتر بوده است.
امروزه نسل جدید سیالات پایه آبی در صنعت حفاری جایگزین سیالات پایه روغنی شدهاند لیکن تاکنون هیچ کدام نتوانسته کارآئی لازم را در کنترل شیلها داشته باشند به همین دلیل در صورتیکه بتوان اثرات مخرب زیست محیطی این سیالات را کاهش داد و به جای گازوئیل و دیگر افزایههایی که پایه هیدروکربوری دارند در ساختار آنها بکار برد میتوان از آنها با ضریب اطمینان بالائی در حفاریهای لایههای بهرهده و لایههای شیلی استفاده نمود.
Patent های حاضر همگی در راستای حذف مواد مضر و زیست مخرب امولسیفایرهایی که در ترکیب سیالات پایه روغنی وجود دارد و در ترکیب افزایههای جایگزین از مواد زیست سازگار و پایه گیاهی استفاده شده است.
کاربرد این Patent ها همگی در طراحی و فرمولاسیون سیالات پایه روغنی در حفاری لایههای آب دوست میباشد و دستاوردهائی که از آنها متصور است زیست سازگار و پایه گیاهی بودن آنها از نظر اقتصادی نیز با توجه به اینکه package سیالات پایه روغنی عمدتاً در خارج کشور تهیه میشده لذا با ابداع این Patent ها مبالغ قابل ملاحظه ارز صرفهجویی و امکان صدور آنها به سایر کشورها وجود دارد تکنولوژی که در ساخت این موارد بکار رفته همگی بومی بوده و بطور کامل در کشور قابل دسترسی میباشد.
صدمات ناشی از فیلتریت سیال حفاری بر روی سازند، تاکنون در صنعت نفت در شرایط دینامیک گردش سیال و فشار و دما فرمیشن به صورت مستقیم بر روی نمونه مورد بررسی قرار نمیگرفت. با ساخت این دستگاه که از ابعادی در دنیا بینظیر میباشد قادر خواهیم بود پارامتر بسیار مهم بازگشت نفوذپذیری Return Permeability که در افزایش بهرهبرداری از مخازن مورد نیاز است را مشخص نمائیم.