درباره پژوهشکده
پژوهشكده مهندسي نفت فعاليتهاي خود را همزمان با تاسيس پژوهشگاه و با راهاندازي آزمايشگاههاي تخصصي مهندسي نفت شامل مغزههاي نفتي، سيالات مخازن و گل و سيمان حفاري آغاز كرد. در حال حاضر اين پژوهشكده متشكل از سه گروه مطالعات و پژوهشي در زمينههاي فناوريهاي حفاري و تكميل چاه، فناوريهاي توليد و بهرهوري از مخازن و فناوريهاي سنگ و سيال مخزن نيز هست.
اين پژوهشكده با بهكارگيري نيروهاي متخصص و مجرب و تجهيزات آزمايشگاهي پيشرفته، اهم فعاليتهاي تحقيقاتي و خدماتي خود را بر تحقيق، توسعه و دستيابي به فناوريهاي نوين حول محورهاي حفاري، توليد، ازدياد برداشت و ارائه خدمات آزمايشگاهي با بهكارگيري پيشرفتهترين تكنولوژيها در زمينههاي مختلف مهندسي نفت نظير سنگ، سيالات مخازن و حفاري متمركز كرده است.
در بخش پژوهشفناوريهاي حفاري و تكميل چاه، اغلب پروژههاي انجاميافته در پژوهشكده مهندسي نفت دستاوردهاي قابل توجهي در تغيير روند تكنولوژيهاي سنتي در بخشهاي تكنولوژي حفاري، سيمان و سيالات حفاري داشتهاند، بهطوريكه امروزه در اغلب چاههاي هيدروكربوري مورد مطالعه در پروژههاي مذكور، از دانش فني توليدشده استفاده ميشود.
گروه هاي پژوهشي پژوهشکده در زمینه های تخصصی
گروه پژوهش و فناوری های حفاری و تکمیل چاه
متخصصان و کارشناسان این گروه، موفق به بومیسازی ده قلم از افزودنیهای سیمان حفاری در مقیاس آزمایشگاهی و آزمایش میدانی سه قلم از این افزودنیها شامل: ریتار در دما پایین و متوسط و پراکنده ساز آب شیرین شدند.
گروه پژوهش و فناوری های سنگ و سیال مخزن
از آن جا که سنگ وسیال مخزن، شواهد مستقیم و قابل دسترس یک مخزن به حساب میآید، از این رو نتایج حاصل از آزمایش آنها، از اساسیترین دادهها برای موفقیت و کارایی یک طرح توسعه میدان است. این گروه با بهرهگیری از نیروهای متخصص و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، تلاش کرده تا در ارائه سرویسهـا و مطالعات آزمایشگاهی، براساس آخـرین تکنولوژیهای روز دنیـا عمل کند.
گروه پژوهش و فناوری های تولید و بهره وری مخازن
با توجه به این که در بیشتر مخازن ایران "تزریق گاز به صورت امتزاجی" انجام می شود، گروه پژوهشی با این عنوان شکل گرفت و "تزریق متناوب سیال های مختلف، تزریق مواد شیمیایی" و "روش های میکروبی" نیز از دیگر گروه های پژوهشی تایید شده وزارت نفت در زمینه ازدیاد برداشت است.