پژوهشکده مهندسی نفت

درباره پژوهشکده

پژوهشكده مهندسي نفت فعاليت‌هاي خود را هم‌زمان با تاسيس پژوهشگاه و با راه‌اندازي آزمايشگاه‌هاي تخصصي مهندسي نفت شامل مغزه‌هاي نفتي، سيالات مخازن و گل و سيمان حفاري آغاز كرد. در حال حاضر اين پژوهشكده متشكل از سه گروه مطالعات و پژوهشي در زمينه‌هاي فناوري‌هاي حفاري و تكميل چاه، فناوري‌هاي توليد و بهره‌وري از مخازن و فناوري‌هاي سنگ و سيال مخزن نيز هست.

 اين پژوهشكده با به‌كارگيري نيروهاي متخصص و مجرب و تجهيزات آزمايشگاهي پيشرفته، اهم فعاليت‌هاي تحقيقاتي و خدماتي خود را بر تحقيق، توسعه و دست‌يابي به فناوري‌هاي نوين حول محورهاي حفاري، توليد، ازدياد برداشت و ارائه خدمات آزمايشگاهي با به‌كارگيري پيشرفته‌ترين تكنولوژي‌ها در زمينه‌هاي مختلف مهندسي نفت نظير سنگ، سيالات مخازن و حفاري متمركز كرده است.

در بخش پژوهش‌فناوري‌هاي حفاري و تكميل چاه، اغلب پروژه‌هاي انجام‌يافته در پژوهشكده مهندسي نفت دستاوردهاي قابل توجهي در تغيير روند تكنولوژي‌هاي سنتي در بخش‌هاي تكنولوژي حفاري، سيمان و سيالات حفاري داشته‌اند، به‌طوري‌كه امروزه در اغلب چاه‌هاي هيدروكربوري مورد مطالعه در پروژه‌هاي مذكور، از دانش فني توليدشده استفاده مي‌شود. 

 

 

 

 

مهندسی نفت
پژوهشكده مهندسي نفت، توانمندترين قطب تحقيقاتي در زمينه تحقيقات آزمايشگاهي مهندسي نفت در داخل كشور
پژوهشكده مهندسي نفت، توانمندترين قطب تحقيقاتي در زمينه تحقيقات آزمايشگاهي مهندسي نفت در داخل كشور است. اين تحقيقات به منظور شناخت جامع خصوصيات مخزني، مكانيسم‌هاي حاكم بر جريان سيالات و ارائه روش‌هاي نوين در توليد صيانتي از مخازن صورت مي‌گيرد. نتايج حاصله در محاسبه ذخاير هيدروكربوري و شبيه‌سازي مخزن و تصميم‌گيري در جهت بهترين روش برداشت از مخازن بسيار ارزشمند است. با توجه به اين كه اكثر مخازن بزرگ ايران در نيمه دوم عمر خود قرار دارند، انجام طرح‌هاي تزريق گاز و آب و به‌كارگیری روش‌های نوین در توليد و ازدیاد برداشت و هم‌چنین رفع مشكلات توليد نظير رسوب واكس و آسفالتين، توليد شن و هم‌چنين مديريت آب و گاز ناخواسته، از اهمیت زیادی برخوردار است. در اين راستا، انجام پروژه‌هاي پژوهشي ازدياد برداشت نظير تحقيقات تزريق آب و گاز به مخازن نفتي، تزريق پليمر و مواد شیمیایی با هدف بهره‌افزايي روش‌هاي معمولي تزريقي، تحقيقات آزمايشگاهي و ميداني تزريق متناوب آب و گاز، روش‌هاي افزايش برداشت از مخازن نفت سنگين و به‌كارگیری ژل‌پليمرها براي افزايش بهره‌وري توليد در این پژوهشکده انجام مي‌شود. هم‌چنين مطالعات آزمايشگاهي مغزه و سيال مخزن درخواستي از صنعت به لحاظ كيفي و كمي همواره روند صعودي داشته و حجم قابل ملاحظه‌اي از نمونه‌هاي چاه‌هاي نفتي و گازي از مديريت‌ها و شركت‌هاي مختلف داخلي و خارجي در اين پژوهشكده انجام شده است.

گروه هاي پژوهشي پژوهشکده در زمینه های تخصصی

گروه پژوهش و فناوری های حفاری و تکمیل چاه

متخصصان و کارشناسان این گروه، موفق به بومی‌سازی ده قلم از افزودنی­های سیمان حفاری در مقیاس آزمایشگاهی و آزمایش میدانی سه قلم از این افزودنی­ها شامل: ریتار در دما پایین و متوسط و پراکنده ساز آب شیرین شدند.

گروه پژوهش و فناوری های سنگ و سیال مخزن

از آن جا که سنگ وسیال مخزن، شواهد مستقیم و قابل دسترس یک مخزن به حساب می‌آید، از این رو نتایج حاصل از آزمایش آنها، از اساسی‌ترین داده‌ها برای موفقیت و کارایی یک طرح توسعه میدان است. این گروه با بهره‌گیری از نیروهای متخصص و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، تلاش کرده تا در ارائه سرویس‌هـا و مطالعات آزمایشگاهی، براساس آخـرین تکنولوژی‌های روز دنیـا عمل کند.

گروه پژوهش و فناوری های تولید و بهره وری مخازن

با توجه به این که در بیشتر مخازن ایران "تزریق گاز به صورت امتزاجی" انجام می شود، گروه پژوهشی با این عنوان شکل گرفت و "تزریق متناوب سیال های مختلف، تزریق مواد شیمیایی" و "روش های میکروبی" نیز از دیگر گروه های پژوهشی تایید شده وزارت نفت در زمینه ازدیاد برداشت است.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support