پژوهشكده محيط زيست و بيوتكنولوژی

درباره پژوهشکده

رسالت اصلی پژوهشكده محيط زيست و بيوتكنولوژي

رسالت اصلی پژوهشكده محيط زيست و بيوتكنولوژي تحقيق و توسعه در زمينه شناسايي مشكلات زيست محيطي صنايع مختلف به ويژه صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و ارائه راهكارهاي موثر براي رفع آنها است. معرفي روش هاي زيستي و فرآيندهاي سازگار با محيط زيست به منظور پيشگيري، پايش٬ كنترل و هم‌چنين كاهش يا حذف آلاينده‌هاي زيست محيطي از ديگر اهداف و فعاليت هاي اين پژوهشكده است.

اين پژوهشكده متشكل از سه گروه تحقيقاتي (۱) ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي (۲) تصفيه و بازيافت آب، و (۳) اكولوژي و كنترل آلودگي محيط است كه در مسير دستيابي به مأموريت خود فعاليت مي‌كند.

گروه هاي پژوهشي پژوهشکده در زمینه های تخصصی ​

گروه میکروبیولوژی و تکنولوژی
این گروه با اتکا به پیشینه کاری ارزشمند خود، در حوزه هايي مانند پايش و كنترل خوردگي ميكروبي، پاك‌ سازي زيستي خاك‏ هاي آلوده به نفت و تصفيه ميكروبي پساب‌های صنعتی خاص و لجن‌هاي نفتي، صاحب فناوری و آماده اجرای پروژه های صنعتی است.
گروه تصفیه و بازیافت آب
گروه تصفیه و بازیافت آب پژوهشگاه صنعت نفت در راستای رسالت خود در زمینه حل معضلات محیط زیستی صنعت نفت در حوزه آب، فاضلاب فعاليت می‌نماید و تجارب ارزنده‌ متعددي در اجراي پروژه­‌هاي تحقیقاتی، کاربردي و توسعه‌اي در زمينه طراحي، اجرا، نصب و راه‌اندازي سيستم‌هاي تصفيه آب و پساب‌های صنعتي، بهداشتي دارد.
گروه اکولوژی و کنترل آلودگی محیط
این مجموعه مشتمل بر دو بخش «پژوهشي ارزيابي» و «كنترل آلودگي محيط و احيا و توسعه اكوسيستم» بوده و با اجرای پروژه های کاربردی متعدد، برای پايش، پيش‌گيري، كنترل، حذف و يا كاهش آلاينده‌هاي زيست‏محيطي در صنعت نفت کشور اقداماتی موثر انجام داده است

انجام پژوهش‌هاي بنيادي، كاربردي و توسعه اي در راستاي ارائه فناوري هاي نوين و توسعه دانش‌هاي فني موجود به منظور تأمين نيازها و رفع معضلات زيست محيطي و فرايندي صنايع نفت، گاز و پتروشيمي با رويكرد توسعه پايدار و دانايي محور

زمینه های فعالیت

پژوهشگاه صنعت نفت با برنامه‌ريزي جامع و طي مراحل آزمايشگاهي و پايلوتي توانسته است دانش فني لازم براي پاكسازي زيستي خاك‌هاي آلوده به تركيبات نفتي را كسب نمايد و پروژه‌هاي بسياري را به صورت ميداني در مناطق مختلف كشور از جمله جزيره سيري، جزيره خارك، خانگيران و پالايشگاه شازند اجرا نمايد. در حذف آلودگي‌هاي نفتي خاك از روش‌هاي لندفارم، بيوپايل و گياه‌پالايي استفاده مي‌شود.

پژوهشگاه صنعت نفت در جهت حذف آلودگي‌هاي نفتي از آب‌هاي زيرزميني پروژه‌هاي موفقي در مناطق مختلف كشور از جمله منطقه عسلويه اجرا كرده است. در پاكسازي زيستي آب‌هاي زيرزميني در ابتدا مدلسازي پلوم آلودگي و تهيه نقشه آلودگي انجام مي‌شود و سپس تركيب روش‌هايي چون استخراج بخارات فرار، بيوفيلتراسيون، تهويه زيستي و انگيزش زيستي براي حذف تركيبات آلاينده مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

گروه ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي پژوهشگاه صنعت نفت پروژه‌هاي بسياري در خصوص تشخيص، پايش و کنترل خوردگي ميکروبي در سطوح داخلي تاسيسات ميادين نفتي كشور انجام داده است. در آزمايشگاه‌هاي اين گروه کيت‌هاي تشخيص ميکروبي اختصاصي با توجه به شرايط بومي هر منطقه فرموله و ساخته شده و براي تشخيص نوع باكتري‌هاي عامل خوردگي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. همچنين، كارايي زيست‌كش‌ها در شرايط عملياتي بررسي شده و دستورالعمل‌هاي عملياتي پايش و کنترل خوردگي ميکروبي تدوين مي‌گردد.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support