مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی

درباره پژوهشکده

رسالت اصلی پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی

رسالت اصلی پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی تحقیق و توسعه در زمینه شناسایی مشکلات زیست محیطی صنایع مختلف به ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و ارائه راهکارهای موثر برای رفع آنها است. معرفی روش های زیستی و فرآیندهای سازگار با محیط زیست به منظور پیشگیری، پایش٬ کنترل و هم‌چنین کاهش یا حذف آلاینده‌های زیست محیطی از دیگر اهداف و فعالیت های این پژوهشکده است.

این پژوهشکده متشکل از سه گروه تحقیقاتی (۱) میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی (۲) تصفیه و بازیافت آب، و (۳) اکولوژی و کنترل آلودگی محیط است که در مسیر دستیابی به مأموریت خود فعالیت می‌کند.

گروه های پژوهشی پژوهشکده در زمینه های تخصصی ​

گروه میکروبیولوژی و تکنولوژی
این گروه با اتکا به پیشینه کاری ارزشمند خود، در حوزه هایی مانند پایش و کنترل خوردگی میکروبی، پاک‌ سازی زیستی خاک‏ های آلوده به نفت و تصفیه میکروبی پساب‌های صنعتی خاص و لجن‌های نفتی، صاحب فناوری و آماده اجرای پروژه های صنعتی است.
گروه تصفیه و بازیافت آب
گروه تصفیه و بازیافت آب پژوهشگاه صنعت نفت در راستای رسالت خود در زمینه حل معضلات محیط زیستی صنعت نفت در حوزه آب، فاضلاب فعالیت می‌نماید و تجارب ارزنده‌ متعددی در اجرای پروژه­‌های تحقیقاتی، کاربردی و توسعه‌ای در زمینه طراحی، اجرا، نصب و راه‌اندازی سیستم‌های تصفیه آب و پساب‌های صنعتی، بهداشتی دارد.
گروه اکولوژی و کنترل آلودگی محیط
این مجموعه مشتمل بر دو بخش «پژوهشی ارزیابی» و «کنترل آلودگی محیط و احیا و توسعه اکوسیستم» بوده و با اجرای پروژه های کاربردی متعدد، برای پایش، پیش‌گیری، کنترل، حذف و یا کاهش آلاینده‌های زیست‏محیطی در صنعت نفت کشور اقداماتی موثر انجام داده است

انجام پژوهش‌های بنیادی، کاربردی و توسعه ای در راستای ارائه فناوری های نوین و توسعه دانش‌های فنی موجود به منظور تأمین نیازها و رفع معضلات زیست محیطی و فرایندی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار و دانایی محور

زمینه های فعالیت

پژوهشگاه صنعت نفت با برنامه‌ریزی جامع و طی مراحل آزمایشگاهی و پایلوتی توانسته است دانش فنی لازم برای پاکسازی زیستی خاک‌های آلوده به ترکیبات نفتی را کسب نماید و پروژه‌های بسیاری را به صورت میدانی در مناطق مختلف کشور از جمله جزیره سیری، جزیره خارک، خانگیران و پالایشگاه شازند اجرا نماید. در حذف آلودگی‌های نفتی خاک از روش‌های لندفارم، بیوپایل و گیاه‌پالایی استفاده می‌شود.

پژوهشگاه صنعت نفت در جهت حذف آلودگی‌های نفتی از آب‌های زیرزمینی پروژه‌های موفقی در مناطق مختلف کشور از جمله منطقه عسلویه اجرا کرده است. در پاکسازی زیستی آب‌های زیرزمینی در ابتدا مدلسازی پلوم آلودگی و تهیه نقشه آلودگی انجام می‌شود و سپس ترکیب روش‌هایی چون استخراج بخارات فرار، بیوفیلتراسیون، تهویه زیستی و انگیزش زیستی برای حذف ترکیبات آلاینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت پروژه‌های بسیاری در خصوص تشخیص، پایش و کنترل خوردگی میکروبی در سطوح داخلی تاسیسات میادین نفتی کشور انجام داده است. در آزمایشگاه‌های این گروه کیت‌های تشخیص میکروبی اختصاصی با توجه به شرایط بومی هر منطقه فرموله و ساخته شده و برای تشخیص نوع باکتری‌های عامل خوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین، کارایی زیست‌کش‌ها در شرایط عملیاتی بررسی شده و دستورالعمل‌های عملیاتی پایش و کنترل خوردگی میکروبی تدوین می‌گردد.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support