مهار تورم و رشد تولید

آب خروجی تصفیه‌خانه پژوهشگاه نفت، آب استحمام در اروپاست

دانش نفت: گروه محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت سیستم‌های تصفیه فاضلاب‌های بهداشتی و صنعتی را طبق استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران راه‌اندازی کرد.

مهندس فرهاد مشحون رئیس گروه محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: از زمان تاسیس و آغاز به کار مجموعه جدید پژوهشگاه نفت در غرب تهران وجود یک سیستم تصفیه خانه برای این مجموعه مهم و ضروری تلقی می‌شد به همین دلیل و با توجه به استقرار پژوهشگاه در منطقه سبزتهران و حجم بالای تولید فاضلاب درصدد برآمدیم تا جهت حفظ سلامت محیط، تصفیه‌خانه‌ای راه‌اندازی و فاضلاب‌ها را پس از تصفیه دفع کنیم. وی تاکید کرد: این تصفیه‌خانه کاملاً مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران احداث شده و عملکرد آن نیز بر اساس همین استانداردهاست. مهندس محشون افزود: پروژه تصفیه فاضلاب‌ها از ابتدا تا انتها به صورت EPC به گروه محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت سپرده شد که با تلاش کارشناسان این واحد به مرحله اجرا و راه‌اندازی رسید. وی با تاکید بر حجم بالای فاضلاب مجموعه گفت: مهمترین مسئله در ساخت سیستم‌های تصفیه بررسی و مطالعه و کاهش حجم فاضلاب است که کاهش میزان سرمایه گذاری را در پی‌دارد. وی افزود: در روش تصفیه انتخاب شده در این تصفیه‌خانه روش بسیار پیشرفته MBR است که برای اولین بار در کشور توسط پژوهشگاه صنعت نفت به مرحله اجرا درآمد. این سیستم 4 سال پیش از این، در فاضلاب‌های اداره مرکزی شرکت ملی نفت ایران مورد استفاده قرار گرفت و خوشبختانه تا امروز کیفیت فاضلاب خروجی این مرکز زیر حد استاندارد سازمان محیط زیست ایران است. مهندس مشحون با اشاره به راه‌اندازی تصفیه‌خانه در دی ماه سال گذشته و فعالیت 3 ماهه در زمینه تصفیه فاضلاب‌ها گفت: توده‌های میکروبی مورد استفاده حدود 5 برابر سیستم‌های متعارف است که باعث ارتقای راندمان در عملکرد تصفیه می‌شود. همچنین می‌تواند در مقابل شوک‌های وارد شده به سیستم مقاوم‌تر عمل کند. وی در ادامه خاطرنشان ساخت: ظرفیت این تصفیه خانه 180 مترمکعب فاضلاب بهداشتی و 60 مترمکعب فاضلاب صنعتی در روز است. این فاضلاب‌ها پس از تصفیه می‌توانند در زمینه‌های شستشو، آب آتش‌نشانی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند. در واقع آب خروجی این تصفیه خانه آب استحمام اروپاست. وی همچنین افزود مهمترین رکن فرآیند تصفیه فاضلاب در پژوهشگاه صنعت نفت استفاده از سیستم غشایی است. این سیستم که شامل 900 نیل غشاء است، آخرین مرحله از عملیات تصفیه را انجام می‌دهد و تمامی مواد معلق را از آب جدا می‌کند. مهندس مشحون در پایان بیان کرد: یکی از مسائل مهم در حال استفاده در پروژه تصفیه فاضلاب‌ها استفاده از انرژی خورشیدی و نورخورشید است. لازم به ذکر است که پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی صنعت نفت از 3 دپارتمان مختلف تشکیل شده است و این 3 بخش شامل گروه‌های تخلیه و بازیافت آب و فاضلاب و پسماندهای صنعتی، گروه آلودگی محیط و گروه بیوتکنولوژی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support