مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

ضرورت صنعتی سازی تولید بیودیزل و بیواتانول در کشور

ضرورت صنعتی سازی تولید بیودیزل و بیواتانول در کشور

شانا ـ گروه پالایش و پخش: امیرناصر احمدی با تاکید بر این که تولید بیودیزل و بیواتانول در کشور باید صنعتی شود، از موفقیت محققان کشور در زمینه تولید سوخت زیستی از برخی گیاهان در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در جلسه هماندیشی سوختهای پاک و ترکیبی تصریح کرد: سوختهای پاک جایگزین مناسبی برای بنزین و گازوئیل هستند و این سوختها از واکنش شیمیایی روی مواد موجود در مواد زنده طبیعی تهیه و منابع تجدیدشونده محسوب میشوند.

دکتر امیرناصراحمدی کاهش وابستگی به منابع فسیلی و واردات سوخت، اشتغالزایی نیروهای متخصص، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوای شهرها، کاهش ظرفیت سوخت فسیلی و توسعه اقتصادی ـ اجتماعی شهرهای کوچک از طریق بنگاههای زودبازده را از ضرورتهای استفاده از منابع تجدیدپذیر اعلام کرد.

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی صنعت نفت درباره روند توسعه سوخت بیودیزل در کشورهای منطقه گفت: کشور قطر هم اکنون با همکاری بخش دانشگاهی، شرکت هواپیمایی و وزارت نفت در زمینه تولید بیوفیول و عربستان سعودی با همکاری یک شرکت انگلیسی در زمینه کشت”جاتروفا”در پنج هزار هکتار برای تولید سوخت پاک اقدام کرده است. احمدی تصریح کرد: هم اکنون پایلوت کاشت گیاه”جاتروفا” در بندرعباس و تولید بیودیزل با استفاده از جلبک از سوی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در کشور در حال انجام است.

به گفته وی، طبق آمارهای موجود تا سال 2015 سوختهای پاک و ترکیبی جایگزین سوختهای فسیلی میشوند و 20 درصد تولید بیودیزل به گیاه”جاتروفا” اختصاص خواهد یافت.

احمدی با بیان این که پژوهشگاه صنعت نفت یکی از مراکز فعال در زمینه بیودیزل در ایران است، افزود: ستاد نرژی‌های نو، دانشگاه تربیت مدرس، یک بخش خصوصی در استان گلستان و سایر دانشگا‌ه‌ها و مراکز علمی از مراکز فعال در این زمینه هستند.

به گفته رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، مواد اولیه تولید بیودیزل شامل دانه‌های روغنی خوراکی مانند آفتابگردان و غیرخوراکی مانند گیاه جاتروفا، چربی‌های تازه حیوانی، روغن‌ها و چربی‌های پسماند و ضایعات و جلبک‌ها است.

وی با بیان این که گیاه”جاتروفا” حدود 6 ماه بدون آب دوام می‌آورد، افزود: جاتروفا، گیاهی است چند منظوره و با مقاومت زیاد در برابر خشکسالی که دانه‌های آن حاوی 40 درصد روغن است و می‌توان ازاین دانه‌ها در تولید سوخت‌های زیستی و از کنجاله آن در بخش کشاورزی به عنوان سم دفع آفات استفاده کرد.

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت تولید بیودیزل از اتانول را از دیگر جایگزین‌های سوخت‌های فسیلی اعلام و تصریح کرد: در اواخر دهه 1970 اتانول به عنوان ماده افزودنی بنزین برای بالا بردن عدد اکتان این فرآورده راهبردی مورد استفاده قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support