ضرورت صنعتي سازي توليد بيوديزل و بيواتانول در کشور

ضرورت صنعتي سازي توليد بيوديزل و بيواتانول در کشور

شانا ـ گروه پالايش و پخش: اميرناصر احمدي با تاکيد بر اين که توليد بيوديزل و بيواتانول در کشور بايد صنعتي شود، از موفقيت محققان کشور در زمينه توليد سوخت زيستي از برخي گياهان در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، رئيس پژوهشکده شيمي و پتروشيمي پژوهشگاه صنعت نفت در جلسه همانديشي سوختهاي پاک و ترکيبي تصريح کرد: سوختهاي پاک جايگزين مناسبي براي بنزين و گازوئيل هستند و اين سوختها از واکنش شيميايي روي مواد موجود در مواد زنده طبيعي تهيه و منابع تجديدشونده محسوب ميشوند.

دکتر اميرناصراحمدي کاهش وابستگي به منابع فسيلي و واردات سوخت، اشتغالزايي نيروهاي متخصص، کاهش انتشار گازهاي گلخانهاي و آلودگي هواي شهرها، کاهش ظرفيت سوخت فسيلي و توسعه اقتصادي ـ اجتماعي شهرهاي کوچک از طريق بنگاههاي زودبازده را از ضرورتهاي استفاده از منابع تجديدپذير اعلام کرد.

رئيس پژوهشکده شيمي و پتروشيمي صنعت نفت درباره روند توسعه سوخت بيوديزل در کشورهاي منطقه گفت: کشور قطر هم اکنون با همکاري بخش دانشگاهي، شرکت هواپيمايي و وزارت نفت در زمينه توليد بيوفيول و عربستان سعودي با همکاري يک شرکت انگليسي در زمينه کشت”جاتروفا”در پنج هزار هکتار براي توليد سوخت پاک اقدام کرده است. احمدي تصريح کرد: هم اکنون پايلوت کاشت گياه”جاتروفا” در بندرعباس و توليد بيوديزل با استفاده از جلبک از سوي سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران در کشور در حال انجام است.

به گفته وي، طبق آمارهاي موجود تا سال 2015 سوختهاي پاک و ترکيبي جايگزين سوختهاي فسيلي ميشوند و 20 درصد توليد بيوديزل به گياه”جاتروفا” اختصاص خواهد يافت.

احمدي با بيان اين که پژوهشگاه صنعت نفت يکي از مراکز فعال در زمينه بيوديزل در ايران است، افزود: ستاد نرژي‌هاي نو، دانشگاه تربيت مدرس، يک بخش خصوصي در استان گلستان و ساير دانشگا‌ه‌ها و مراکز علمي از مراکز فعال در اين زمينه هستند.

به گفته رئيس پژوهشکده شيمي و پتروشيمي پژوهشگاه صنعت نفت، مواد اوليه توليد بيوديزل شامل دانه‌هاي روغني خوراکي مانند آفتابگردان و غيرخوراکي مانند گياه جاتروفا، چربي‌هاي تازه حيواني، روغن‌ها و چربي‌هاي پسماند و ضايعات و جلبک‌ها است.

وي با بيان اين که گياه”جاتروفا” حدود 6 ماه بدون آب دوام مي‌آورد، افزود: جاتروفا، گياهي است چند منظوره و با مقاومت زياد در برابر خشکسالي که دانه‌هاي آن حاوي 40 درصد روغن است و مي‌توان ازاين دانه‌ها در توليد سوخت‌هاي زيستي و از کنجاله آن در بخش کشاورزي به عنوان سم دفع آفات استفاده کرد.

رئيس پژوهشکده شيمي و پتروشيمي پژوهشگاه صنعت نفت توليد بيوديزل از اتانول را از ديگر جايگزين‌هاي سوخت‌هاي فسيلي اعلام و تصريح کرد: در اواخر دهه 1970 اتانول به عنوان ماده افزودني بنزين براي بالا بردن عدد اکتان اين فرآورده راهبردي مورد استفاده قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support