مهار تورم و رشد تولید

پژوهشگاه صنعت نفت، بزرگترین مرکز تحقیقاتی نفتی جهان است

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از راهاندازی کنسرسیوم اتانول درآینده با همکاری ستاد انرژیهای نو خبر داد و اظهار کرد: علت کندی حرکت به سمت سوختهای جایگزین فشارهای فزاینده ناشی از تامین بنزین، گازوئیل و گاز مورد نیاز کشور است که فرصت خلاقیت و ارائه محصولات جدید را از مجموعه وزارت نفت میگیرد.

به گزارش خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، دکتر وحید حدادی اصل در حاشیه نخستین جلسه هماندیشی سوختهای پاک و ترکیبی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ایران به عنوان یکی از چند کشور اول تولیدکننده انرژی در جهان به شمار میرود. البته اگر بر منابع فسیلی کشور تمرکز کنیم و آن را به منابع انرژی تبدیل کنیم نه تنها خام فروشی محسوب میشود بلکه خود تولیدکننده آلودگی در جهان است، بنابراین با توجه به مباحثی مانند پیمان کیوتر مسائل آلودگی را دنبال میکنند، نگرش ما باید در این زمینه تغییر پیدا کند.

وی ادامه داد: اگر مواد نفتی را از حوزه انرژی بیرون آوریم، باید جایگزینی برای آن داشته باشیم که در این زمینه با دو مشکل رو به رو هستیم، از یک سو در حال حاضر مواد نفتی و فسیلی را به عنوان موادی که نسبتا ارزانتر است، میفروشیم که خود برای کشور ضرر است و از سوی دیگر همین مواد آلودگی ایجاد میکنند، لذا اگر به کشورهای تولیدکننده نفت و گاز توجه کنیم، میبینیم که بیشتر کشورها امکان جایگزین ندارند یعنی سیستم کشور و موقعیت جغرافیایی به آنها اجازه نمیدهد که جایگزین داشته باشند.

حدادی اصل در ادامه اظهار کرد: بسیاری از کشورها در بحث انرژیهای جایگزین مشکل کمبود منابع انرژی نظیر آفتاب، آب و باد را دارند، برای مثال کشورهای اروپایی عموما از موهبت الهی خورشید محروم هستند. این در حالی است که ایران کشوری است که از هر لحاظ امکان استفاده از انرژیهای نو را در اختیار دارد، در این زمینه نیازمند نگرش جدیدی هستیم.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: در این زمینه بدون این که ماموریتی به پژوهشگاه واگذار شده باشد با این تلقی که مرجعی باید متولی توجه به این موضوع باشد، پژوهشگاه صنعت نفت داوطلبانه آن را آغاز کرده است.

حدادی اصل تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت با 51 سال قدمت، بزرگترین پژوهشگاه نفتی جهان محسوب میشود، که به گفته برخی از صاحبنظران حتی مرکز تحقیقات نفت، کشوری مانند انگلیس نیز کمتر از یک سوم این پژوهشگاه است.

وی عنوان کرد: در زمینه استفاده از سوختهای پاک و ترکیبی پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، نخستین گام را برداشته و از تمامی ارگانهای دولتی و بخشهای خصوصی نیز دعوت به همکاری آمده تا تمام آوردها و توانمندیهای خود را عرضه کنند و تا تجمع این قابلیتها چگونگی استفاده از این منبع انرژی را مورد ارزیابی قرار دهند.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت خاطرنشان کرد: اگر احساس شود هنوز در این برهه از زمان دانش داخلی وجود ندارد، باید به دنبال انتقال دانش خارجی به کشور باشیم، کما اینکه معتقدم به دانش خارجی نیاز نداشته و بسترسازیهای لازم دراین راستا انجام شده است.

حدادی اصل گفت اگر بتوانیم در این زمینه برنامه مدونی را آماده کنیم، مطمئنم مراجع تصمیمگیری مساعدت لازم را خواهند داشت و در این قبیل نشستها میتوان نظرات و پتانسیلهایی که در کشور وجود دارد را دریافت و منتقل کرد.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت خاطرنشان کرد: اگر این موضوع در مجلس و دولت با دلیل و منطق مطرح شود، بدون شک حمایت لازم را جلب خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در واقع در این گونه مباحث کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همواره همکاری و همراهی لازم را داشته است.

حدادی گفت: این اولین همایش در این زمینه است که میتوان آن را به عنوان اولین طوفان مغزی مورد پیگیری قرار داد.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: البته مشکلی که در کشور وجود دارد این است که همه چشم به دست دولت دوختهاند در حالی که در بسیاری از موارد میتوان برخی امور را بدون نقش دولت نیز انجام داد.

وی در خاتمه اظهار کرد: حوزهی انرژی، حوزهای نیست که به راحتی به توانیم کشور را دچار تلاطم کنیم زیرا اگر پیشنهادات و اظهار نظرها پخته نباشند صدمات زیادی را به کشور وارد میکند.

وی ابراز امیدواری کرد که در این زمینه کنسرسیوم اتانول با همکاری دانشگاه و صنعت و ستاد انرژیهای نو ایجاد شود که هنوز نهایی نشده و در حال پیگیری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support