مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

ذخیره‌سازی گاز با استفاده از جاذبهای صنعتی توسط محققان کشور

رئیس مرکز تحقیقات نانو پژوهشگاه صنعت نفت از پایان فاز پایلوت فناوری ANG خبر داد و گفت: این فناوری در زمینه ذخیرهسازی گاز است و بر اساس آن اقدام به ذخیرهسازی گاز با استفاده از جاذبهای صنعتی میشود.

04/02/90

دکتر علمراد رشیدی، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: فناوری ANG (جذب گاز طبیعی بر جاذبهای صنعتی) ذخیرهسازی گاز در جاذبها است که هم در داخل خودروها و هم در انتقال گاز به عنوان جایگزین CNG (گاز طبیعی فشرده) کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات نانو پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه با استفاده از تکنولوژی ANG در فشار 35 بار (اتمسفر) و دمای محیط، گاز به همان اندازه CNG در جاذبهای کربنی ذخیره میشود، خاطرنشان کرد: گاز ذخیره شده به این روش در مقایسه با CNG فشار داشته و مخزن میتواند به هر اندازه در هر قسمت از خودرو قرار گیرد و همچنین فشار گاز با 200 بار را ندارد.

وی با اشاره به اینکه این فناوری در مرحله پایلوت به اتمام رسیده است، اظهار داشت: هم اکنون این طرح در مرحله طرح توسعه تکنولوژی قرار دارد؛ از مزایای این فناوری میتوان به ایمن و ارزان بودن آن اشاره کرد.

رشیدی با بیان اینکه پایلوت تولید نانو کربن در مقیاس صنعتی در پژوهشگاه صنعت نفت راهاندازی شده است، اظهار کرد: بر اساس برنامه پنج ساله پژوهشگاه صنعت نفت، طرح تولید انبوه نانولولههای کربنی با ظرفیت 20 تا 30 کیلوگرم در روز راهاندازی شد.

رئیس مرکز تحقیقات نانو پژوهشگاه صنعت نفت همچنین از دستیابی به دانش فنی تولید اکسید فلزی نانو ساختار با ظرفیت 300 کیلوگرم در سال خبر داد و گفت: دانش فنی تولید این محصول در حال واگذاری است و با مذاکراتی که با بخش خصوصی انجام شد امیدواریم کارخانه آن با ظرفیت هزارتن در سال راهاندازی شود.

رشیدی یکی از کاربردهای این محصولات را در تولید نانو سیالات دانست که با استفاده از آنها میتوان انتقال را 20 تا 30 درصد افزایش داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support