مهار تورم و رشد تولید

دستیابی ایران به تکنولوژی مخازن هوشمند

 دستیابی ایران به تکنولوژی مخازن هوشمند

دستیابی به تکنولوژی مخازن هوشمند، توسط پژوهشگاه صنعت نفت محقق شده و این تکنولوژی، به عنوان یکی از فناوریهای برتر صنایع بالادستی نفت مطرح است.

تورج بهروز؛ پژوهشگر طرح تکنولوژی مخازن هوشمند، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران با بیان این مطلب افزود: این تکنولوژی مجموعهای از فرآیندهای مدیریتی تغییر است که بهینه کردن موردی را به بهینهسازی مستمر تبدیل و بهینهسازی مستمر را از دوران اکتشاف مخزن تا مرحله فروش فرآوردهها دنبال میکند.

وی توضیح داد: این تکنولوژی مجموعهای بین رشتهای، جامع و به هم پیوسته از فرآیندها، نیروهای انسانی کارآمد، سخت افزارها و نرم افزارهایی است که تولید نفت و گاز را پایش، مدل، کنترل و پیشبینی میکند و پیوسته هر آنچه را مدیران، کارشناسان و سیستمها به آن نیاز دارند را به موقع اعمال میکند.

پژوهشگر طرح تکنولوژی مخازن هوشمند، هدف طرح تکنولوژی مخازن هوشمند را بومیسازی این تکنولوژی در ایران جهت پیادهسازی در مخازن هیدروکربنی کشور عنوان کرد و گفت: این تکنولوژی چنان بر صنایع تاثیر گذاشته که در بعضی از متون از آن به عنوان نسل جدید میادین نفتی NextGenerationOilField نام برده میشود.

بهروز با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی مخازن هوشمند میتواند برای شرکتها مزیت رقابتی و ارزش افزوده ایجاد کند، گفت: بهبود مدیریت فرآیندهای تولید از چاه، مخزن و میدان، کاهش هزینههای تعمیر و تکمیل، بهبود فنی ـ اقتصادی فرآیند توسعه میدان، جایگزین کردن دیدگاه پیشگیرانه به جای تصمیمگیریهای عکسالعملی در مدیریت مخزن و ایجاد فرآیند کاری جامع برای تسهیل و تسریع فرآیند تصمیمگیری از جمله مزایای راهبردی این تکنولوژی است.

وی همچنین؛ ایجاد فهم مشترک و بهتر از سیستم جامع تولید، بهبود ارتباطات و تصمیمگیری بین مدیران، مهندسان و کارکنان عملیاتی، یکسان کردن به هنگام و صحیح دادهها، افزایش امکان پایش و اعمال تصمیات به صورت کنترل از راه دور، کالیبره و به روز کردن سیستمهای مدلسازی به وسیله دادههای به روز، کاهش ریسک و عدم اطمینان در فرآیند مدیریت مخزن، افزایش صحت پیشبینی و برنامهریزیها و جلوگیری از توقف تولید برنامهریزی نشده را از دیگر مزایای راهبردی این تکنولوژی عنوان کرد.

بهروز در ادامه صحبتهای خود گفت: طراحی و ساخت اولین پایلوت چاه هوشمند در خاورمیانه، غربالگری میادین شرکت نفت مرکزی برای پیادهسازی این تکنولوژی، مطالعه امکان سنجی این تکنولوژی برای شرکت نفت و گاز اروندان و مذاکره با سایر مدیرتهای شرکت نفت برای متقاعد کردن آنها برای اجرا و پیادهسازی تکنولوژی برای مخازن هوشمند، در دست اقدام است. پژوهشگر طرح تکنولوژی مخازن هوشمند، یادآور شد: پژوهشگاه صنعت نفت با ارائه مقاله در کنفرانسهای داخلی و خارجی در مورد تکنولوژی مخازن هوشمند موفق به دریافت عنوان مقاله برتر در چهاردهمین کنگره بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی و مقام دوم جشنواره ملی دانایی خلیج فارس شد.

بهروز تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت پروژهها، مطالعات و دورههای آموزشی زیادی را در زمینه تکنولوژی مخازن هوشمند برگزاری کرده است و به همین منظور نیز کتابی با عنوان “تکنولوژی مخازن هوشمند” توسط مولفان برای آگاه سازی ذهن مدیران و اطلاعرسانی به کارشناسان و دانشجویان علاقمند تالیف شده است، که در صورت نیاز از طریق پژوهشگاه قابل دسترسی میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support