مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

گوگرد تولید شده در صنعت نفت، از این پس خام فروخته نمی‌شود

ابداع دانش فرمولاسیونهای مختلف گوگردی توسط پژوهشگاه نفت:

گوگرد تولید شده در صنعت نفت، از این پس خام فروخته نمیشود

پژوهشگاه صنعت نفت با کسب دانش ساخت فرمولاسیونهای مختلف گوگردی متناسب با شرایط اقلیمی خاکهای کشور موفق به جلوگیری از خام فروشی گوگرد شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، محمد تیموری، معاون صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری که امروز (17 خرداد ماه) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد با بیان این مطلب افزود: این طرح ملی پس از طی دوره آزمایشی در تمامی خاکهای زراعی در سطح کشور اجرا خواهد شد.

وی یادآور شد: طی سالهای گذشته بخش قابل توجهی از گوگرد تولیدی صنعت نفت به شکل خام روانه بازارهای صارداتی میشد که از نظر اقتصادی برای کشور توجیهپذیر نبود، طبق بررسیهای فنی و اقتصادی انجام شده توسط پژوهشگاه، مشخص شد نه تنها استفاده از صنعت گوگرد در صنعت کشاورزی در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی بسیار موثر است بلکه این استراتژی به تنهایی میتواند محل مصرف مناسب برای گوگرد مازاد در کشور باشد.

تیموری افزود: به همین منظور محققان پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در اقدامی مناسب دانش ساخت فرمولاسیونهای مختلف گوگردی متناسب با شرایط اقلیمی خاکهای کشور را ابداع نمودند.

وی گفت: تامین نیاز صنعت نفت به دانش فناوری تبدیل گوگرد به محصولات با ارزش افزوده بالا، ایجاد بسترهای مناسب جهت جلوگیری از خام فروشی گوگرد، دستیابی به دانش طراحی و ساخت واحدهای تولید گوگرد بنتونیتی، توسعه فناوری تولید گوگرد بنتونیتی غنی شده با آهن، روی و منگنز، بومیسازی فناوری تبدیل گوگرد خام به محصولات با ارزش بالا از اهدافهای این طرح ملی است.

معاون صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت، توسعه خودباوری در عرصه صنعت گوگرد کشور و جلوگیری از واردات تکنولوژی، بررسی قابلیت گوگرد عنصری برای کاهش Ph خاک، افزایش عناصر غذایی در خاک، افزایش جذب عناصر غذایی و عملکرد منتخبی از مهمترین گیاهان زراعی رایج در کشاورزی ایران را از دیگر اهداف این طرح عنوان کرد و گفت: پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد (خانگیران) به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوگرد در کشور روزانه بالغ بر 2 هزار تن گوگرد تولید میکند که مشکلاتی از قبیل انبار کردن، حملونقل و ملاحظات زیست محیطی گوگرد و همچنین عدم صرفه اقتصادی خام فروشی باعث شد تا پالایشگاه گاز خانگیران بخشی از گوگرد خود را به تولید فرآورده گوگرد بنتونیتی اختصاص دهد.

وی افزود: به همین منظور پژوهشگاه صنعت نفت توانسته است در تعامل با مدیریت پالایشگاه خانگیران، زمینه تولید انبوه فرمولاسیونهای مختلف گوگردی حاوی بنتونیت و عناصر ریزمغذی را فراهم کند و بر اساس قرارداد فیمابین پژوهشگاه صنعت نفت با موسسه تحقیقاتی خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی بخشی از اولین تولید آزمایشی گوگرد بنتونیتی در پالایشگاه خانگیران جهت انجام تستهای میدانی در استانهای مختلف کشور توزیع شده است.

استفاده از گوگرد مازاد صنعت نفت برای تغذیه خاکهای کشاورزی

امیرناصر احمدی؛ رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت و مجری طرح فرموله کردن گوگرد برای استفاده در صنعت کشاورزی در ادامه این نشست گفت: آزمایش محصول حاصل از فرموله کردن گوگرد برای استفاده در صنعت کشاورزی، در آزمایشگاههای صنعت نفت و وزارت کشاورزی نتایج خوبی در برداشته است و دو وزیر نفت و کشاورزی حمایتهای خوبی از این طرح کردهاند.

وی افزود: یکی از محصولات صنعتی نفت، تولید گوگرد ضمن تولید محصول است، به همین علت گوگرد در حجم بالایی در کشور تولید میشود و با توجه به این که انتقال و فروش گوگرد از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست در بعضی مواقع به علت انباشته شدن گوگرد، در انبارها جایی برای نگهداری و انبار کردن گوگرد نیست.

احمدی تصریح کرد: بنابراین گوگرد انباشته شده در انبارهای کشور، باید تبدیل به یک سری فرآوردههای با ارزش بشود تا علاوه بر ایجاد فرآوردههای با ارزش، از انباشته شدن حجم گوگرد در کشور جلوگیری شود.

ویافزود: پژوهشگاه صنعت نفت برای حل این معضل اقدام به ساخت ترکیبی با استفاده از گوگرد کرده است، در این ترکیب گوگرد با ترکیبات دیگر فرموله و پس از اضافه شدن ریزمغذی، این ترکیب وارد خاک میشود.

رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت توضیح داد: گوگرد را نمیتوان بدون اضافه کردن ترکیبات مغذی و فرموله کردن آن، وارد خاک کشاورزی کرد زیرا گوگرد به تنهایی در غنیسازی خاک موثر واقع نمیشود.

وی تاکید کرد: خاکهای کشور ایران به طور کلی قلیایی هستند و این باعث گیاه سوزی و مانع رشد مناسب گیاهان میشود، پژوهشگاه صنعت نفت با فرموله کردن گوگرد، Ph خاک کشاورزی را تنظیم کرده تا موادغذایی به موقع به مصرف گیاه برسد.

احمدی افزود: در حال حاضر تولید گوگرد در صنعت نفت حدود دومیلیون تن در سال است که فضای کافی برای نگهداری آن وجود ندارد.

وی گفت: در حال حاضر پژوهشگاه صنعت نفت در حال برنامهریزی برای استفاده از گوگردهای انباشته شده در پالایشگاههای خانگیران و ایلام است، سپس وارد فازهای پارس جنوبی خواهیم شد و در هر فاز پارس جنوبی پلنتهایی ایجاد و گوگرد انباشته شده آنها درهمان مکان تبدیل به گوگرد مورد استفاده در صنعت کشاورزی خواهد شد.

احمدی تاکید کرد: تولید گوگرد فاز 2 و 3 پارس جنوبی حدود 200 تن در روز است و ما باید این 200 تن را تبدیل به گوگرد مورد استفاده در صنعت کشاورزی کنیم تا علاوه بر تغذیه خاک، معضل انباشته شدن گوگرد را برطرف نماییم.

وی توضیح داد: اگر کل گوگرد کشور تبدیل به گوگرد مورد استفاده در صنعت کشاورزی شود، وزارت کشاورزی مجدد به آن نیاز دارد و این نیاز متداوم است.

رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با توجه به اینکه دو میلیون تن گوگرد در سال درکل کشور تولید میشود و حدود 8 هکتار زمین کشاورزی به کود ترکیب شده با گوگرد نیاز دارند و با در نظر گرفتن این موضوع که هر هکتار زمین به حدود یک تا یک و نیم تن گوگرد برای تهیه این ترکیب نیاز دارد، ما در کل حدود دوازده میلیون تن گوگرد برای تهیه کود فرموله شده با گوگرد به منظور تغذیه خاک در صنعت کشاورزی نیاز داریم. وی افزود: این نیاز پس از راهاندازی فازهای در دست احداث پارس جنوبی، و تولید گوگرد آنها، کماکان وجود خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support