مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

پژوهشگران صنعت نفت به دانش فنی و تولید گوگرد کشاوزی دست یافتند

با دستیابی پژوهشگران صنعت نفت ایران به دانش فنی و تولید فرمولاسیونهای مختلف گوگرد کشاورزی، کشاورزان ایرانی، در آینده نزدیک از گوگرد بنتونیتی کشاورزی متناسب با شرایط اقلیمی خاکهای زراعی مناطق مختلف کشور بهرهمند میشوند.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، دکتر ابراهیم علائی، رییس واحد کودهای شیمیایی و مواد معدنی پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام این مطلب گفت:

همگام با افزایش استحصال و بهرهبرداری از منابع هیدروکربنی نفت و گاز در جهان تولید گوگرد فراتر از مصرف شده و سالانه مقادیر متنابهی، از آن به صورت مازاد باقی میماند؛ لذا کشورهای عمده تولیدکننده گوگرد باید به دنبال راهبردهای میان مدت و بلند مدت برای مصرف گوگرد مازاد خود باشند. در این راستا یافتن مصارف جدید برای گوگرد مازاد پالایشگاههای نفت و گاز کشور و تبدیل آن به محصولاتی با ارزش افزوده از جایگاه ویژهای در توسعه فناوری و اقتصادی کشور برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته بخش قابل توجهی از گوگرد تولید صنعت نفت به شکل خام روانه بازارهای صادراتی شده که از نظر اقتصادی توجیهپذیر  نمیباشد، از سوی دیگر بررسیهای فنی و اقتصادی انجام شده نشان میدهد که استفاده از گوگرد در صنعت کشاورزی کشور به تنهایی میتواند در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی بسیار موثر باشد؛ بلکه، این استراتژی به تنهایی میتواند محل مصرفی مناسب برای گوگرد مازاد در کشور باشد. به همین منظور محققان پژوهشکده شیمی و پتروشیمی در پژوهشگاه صنعت نفت دانش ساخت فرمولاسیونهای مختلف گوگردی متناسب با شرایط اقلیمی خاکهای کشور را بومیسازی کردهاند.

علائی، تامین نیاز صنعت نفت به دانش و فناوری تبدیل گوگرد به محصولات با ارزش افزوده بالا، ایجاد بسترهای مناسب جهت جلوگیری از خام فروشی گوگرد، دستیابی به دانش طراحی و ساخت واحدهای تولید گوگرد بنتونیتی، توسعه فناوری گوگرد بنتونیتی غنی شده با آهن، روی و منگنز، بومیسازی فناوری تبدیل گوگرد خام به محصولات با ارزش افزوده بالا، توسعه فرهنگ خودباوری در عرصه صنعت گوگرد کشور و جلوگیری از واردات تکنولوژی، بررسی قابلیت گوگرد عنصری برای کاهش Ph خاک، افزایش عناصر غذایی در خاک، افزایش جذب عناصر غذایی و عملکرد منتخبی از مهمترین گیاهان زراعی رایج در کشاورزی ایران را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد (خانگیران) به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوگرد در کشور روزانه بالغ بر 2000 تن گوگرد تولید میکند، در این مرحله وجود مشکلات مرتبط با انبار، حملونقل و ملاحظات زیست محیطی گوگرد و همچنین عدم صرفه اقتصادی خام فروشی آن باعث شده است تا پالایشگاه گاز خانگیران بخشی از گوگرد خود را به تولید فرآورده گوگرد بنتونیتی اختصاص دهد، به همین منظور پژوهشگاه صنعت نفت توانسته است در تعامل با مدیریت پالایشگاه زمینه تولید انبوه فرمولاسیونهای مختلف گوگردی حاوی بنتونیت و عناصر ریزمغذی را فراهم کند.

همچنین بر اساس قرارداد فیمابین پژوهشگاه صنعت نفت با موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی بخشی از اولین تولید آزمایشگاهی گوگرد بنتونیتی در پالایشگاه خانگیران جهت انجام تستهای میدانی در استانهای مختلف کشور توزیع شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support