مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

تولید سوخت زیستی از گیاهان/ لزوم تدوین استاندارد برای تولید بایوفیول

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت از موفقیت محققان کشور در زمینه تولید سوخت زیستی از برخی گیاهان در کشور خبر داد و گفت: تولید صنعتی این پروژهها به دلیل موازی کاری در اجرای پروژههای تحقیقاتی و نبود استانداردهای مشخص تا کنون اجرایی نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر: دکتر امیرناصراحمدی امروز چهارشنبه در جلسه هماندیشی سوختهای پاک و ترکیبی، سوختهای پاک را سوختهایی دانست که میتوانند جایگزین بنزین شوند و افزود: این سوختها از واکنش شیمیایی بر روی مواد موجود در مواد زنده طبیعی تهیه میشود.

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت کاهش گازهای گلخانهای، تولید سوخت پاک و استفاده از منابع گیاهی غیرخوراکی در جهت بیابانزدایی را از مزایای استفاده از سوختهای زیستی نام برد و اظهار داشت: طبق آمارهای موجود تا سال2015 سوختهای پاک و ترکیبی جایگزین سوختهای فسیلی میشود که در این راستا آمریکای لاتین، اروپا و آسیای جنوب شرقی اقدام به تولید این نوع سوختها کردهاند.

وی با اشاره به اقدامات کشورهای منطقه چون عربستان، قطر و امارات متحده عربی، خاطرنشان کرد: در این کشورها تحققاتی در زمینه تولید سوختهای پاک از گیاه (جاتروفا) در حال انجام است. در ایران نیز از سوی ستاد انرژیهای نو، پژوهشگاه صنعت نفت، برخی از دانشگاهها و سازمان جنگلها تحقیقاتی در این زمینه انجام میدهند.

احمدی با تاکید بر این که این گیاه در برابر خشکسالی و آب شور مقاوم است، اضافه کرد: گیاه جاتروفا، گیاهی چند منظوره است که دانههای آن حاوی 40 درصد روغن است که علاوه بر آنکه میتوان از این دانهها در تولید سوختهای زیستی استفاده کرد، میتوان از کنجاله آن در بخش کشاورزی به عنوان سموم دفع آفات استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه به غیر از جاتروفا میتوان از سایر دانههای غیرخوراکی در تولید بایوفیول استفاده کرد. ادامه داد: دانههای روغنی چون کرچک، نخل روغنی و سورگوم از دیگر محصولات کشاورزی است که میتوان از آنها در جهت تولید سوخت زیستی استفاده کرد.

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، تولید بیودیزل از اتانول را از دیگر جایگزینهای سوختهای فسیلی دانست و یادآور شد: در حال حاضر تولید اتانول در استان خوزستان آغاز شده است.

احمدی عدم هماهنگی در برنامه منسجم، موازی کاری در اجرای پروژههای تحقیقاتی و نبود استانداردهای مشخص در تولید سوختهای زیستی را از مشکلات کشور در زمینه تولید آن نوع سوختها ذکر کرد و گفت: تولید بایوفیول از گیاهان یک طرح ملی است که با همکاری سایر دستگاههای مرتبط قابل اجرا است از این رو پیشنهاد میشود که علاوه بر تدوین استانداردهای لازم برای سوختهای زیستی هماهنگیهایی در جهت همکاری میان وزارتخانههای نفت، نیرو و صنایع و دانشگاهها در این حوزه برای تعامل بیشتر صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support