حضور فعال پژوهشگران ايراني در کارگروههاي تحقيقاتي سازمان اوپک
پژوهشگاه صنعت نفت با ارائه طرحهاي خلاقانه درکارگروههاي اوپک و ارائه چندين طرح تحقيقاتي در کارگروه سوختهاي پاک اوپک، درصدد موفقيتي ديگر در عرصه بينالمللي است.
مهدي رشيدزاده رييس مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاعرساني شرکت ملي نفت ايران با بيان اين مطلب گفت: سازمان اوپک داراي 5 کارگروه؛ مديريت کربن، (Cleanfuels) سوختهاي پاک، ERO، نفتهاي سنگين و تبديلات گازي است که کشور ايران رياست کارگروه تبديلات گازي را به عهده دارد.
وي افزود: هدف از تشکيل کارگروههاي تخصصي درسازمان اوپک، ايجاد همکاريهاي تحقيقاتي و توسعهاي بين اعضاء کشورهاي اوپک به منظور دستيابي به تکنولوژيهاي پيشرفته و استراتژيهاي موثر در تامين نفت است.
رشيد زاده اظهار داشت: يکي ديگر از اهداف کارگروههاي اوپک استفاده امکانات و تجهيزات آزمايشگاهي کشورهاي عضو از يکديگر و بازديد از مراکز تحقياتي آنهاست.
رشيد زاده گفت: در اين کارگروه تا کنون چندين پروپوزال با همکاري بخشهاي مختلف پژوهشگاه براي رياست کارگروه ارسال شده است.
رييس مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت، با بيان اينکه کشور ايران در هر 5 کارگروه اوپک نماينده دارد، گفت: نمايندگان کشورهای مختلف در کارگروههاي اوپک طرحهاي تحقيقاتي ارائه ميدهند که پس از اولويتبندي طرحهاي تحقيقاتي ارائه شده از سوي کشورهاي عضو، از سوي رييس به کارگروه، به مرحله اجرا ميرسند.
رشيد زاده افرزود: اميدواريم در آينده همکاري و هماهنگي بيشتري در سطح وزارت نفت به منظور اعزام کارشناسان و مسئولان به کارگروههاي سازمان اوپک صورت گيرد.
وي با بيان اينکه کارگروههاي اوپک در سال 2004 تشکيل شدهاند و کشور ايران توانسته در دو سال اخير تا حدودي فعال در اين جلسات شرکت کند گفت:در حال حاضر طرح تحقيقاتي ايران در کارگروه سوختهاي پاک به عنوان طرح اولويتدار مطرح شده و اين نشاندهنده تعامل خوب ما در ارتباط با اين کارگروه است.
رشيد زاده افزود: طرح تحقيقاتي ايران پس از اخذ نظرات امضاء مراحل نهايي خود را طي ميکند و تا نوامبر سال 2011 و پس از انجام يک جلسه فني آماده اجرا ميشود.
وي در مورد طرح تحقيقاتي ارائه شده از سوي ايران در کارگروه سوختهاي پاک توضيح داد: طرح تحقيقاتي ما در ارتباط با تاثير انواع خوراک ديزل در فرآيند سولفورزدايي عميق است.
وي افزود: هر کشور با استفاده از زيرساخت و امکانات پايلوتي خود در مورد خوراک ديزل ارزيابيهاي خود را با استفاده از يک کاتاليست مرجع انجام ميدهد.
رشيد زاده يکي از مزيتهاي همکاري کشورهاي عضو کارگروههاي اوپک را استفاده از دانش، تجهيزات و آزمايشگاههاي ساير کشورهاي عضو در صورت نياز عنوان کرد و گفت: به منظور ارتباط به روز و موثر اعضاء کارگروهها، در سايت رسمي اوپک بخشي (Forum) ايجاد شده است که تمامي اطلاعات مربوط به طرحهاي تحقيقاتي و نظرات اعضاء در آن بخش ثبت و هر لحظه به روزرساني ميشود.
رييس مرکز تحقيقات کاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت يادآور شد: پژوهشگاه صنعت نفت علاوه بر فعاليت در کارگروه سوختهاي پاک و همچنين داشتن مسئوليت کارگروه تبديلات گازي در ساير کارگروهها نيز فعال است.
وي افزود: در طرح تحقياتي از سوي ايران در مورد موضوع مديريت کربن ارائه شده که اکنون در سايت رسمي سازمان اوپک قرار دارد تا پس او اولويتبندي در کارگروه مربوطه به مرحله اجرا برسد.