مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

حضور فعال پژوهشگران ایرانی در کارگروه‌های تحقیقاتی سازمان اوپک

حضور فعال پژوهشگران ایرانی در کارگروههای تحقیقاتی سازمان اوپک

پژوهشگاه صنعت نفت با ارائه طرحهای خلاقانه درکارگروههای اوپک و ارائه چندین طرح تحقیقاتی در کارگروه سوختهای پاک اوپک، درصدد موفقیتی دیگر در عرصه بینالمللی است.

مهدی رشیدزاده رییس مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران با بیان این مطلب گفت: سازمان اوپک دارای 5 کارگروه؛ مدیریت کربن، (Cleanfuels) سوختهای پاک، ERO، نفتهای سنگین و تبدیلات گازی است که کشور ایران ریاست کارگروه تبدیلات گازی را به عهده دارد.

وی افزود: هدف از تشکیل کارگروههای تخصصی درسازمان اوپک، ایجاد همکاریهای تحقیقاتی و توسعهای بین اعضاء کشورهای اوپک به منظور دستیابی به تکنولوژیهای پیشرفته و استراتژیهای موثر در تامین نفت است.

رشید زاده اظهار داشت: یکی دیگر از اهداف کارگروههای اوپک استفاده امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی کشورهای عضو از یکدیگر و بازدید از مراکز تحقیاتی آنهاست.

رشید زاده گفت: در این کارگروه تا کنون چندین پروپوزال با همکاری بخشهای مختلف پژوهشگاه برای ریاست کارگروه ارسال شده است.

رییس مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت، با بیان اینکه کشور ایران در هر 5 کارگروه اوپک نماینده دارد، گفت: نمایندگان کشورهای مختلف در کارگروههای اوپک طرحهای تحقیقاتی ارائه میدهند که پس  از اولویتبندی طرحهای تحقیقاتی ارائه شده از سوی کشورهای عضو، از سوی رییس به کارگروه، به مرحله اجرا میرسند.

رشید زاده افرزود: امیدواریم در آینده همکاری و هماهنگی بیشتری در سطح وزارت نفت به منظور اعزام کارشناسان و مسئولان به کارگروههای سازمان اوپک صورت گیرد.

وی با بیان اینکه کارگروههای اوپک در سال 2004 تشکیل شدهاند و کشور ایران توانسته در دو سال اخیر تا حدودی فعال در این جلسات شرکت کند گفت:در حال حاضر طرح تحقیقاتی ایران در کارگروه سوختهای پاک به عنوان طرح اولویتدار مطرح شده و این نشان‌‌دهنده تعامل خوب ما در ارتباط با این کارگروه است.

رشید زاده افزود: طرح تحقیقاتی ایران پس از اخذ نظرات امضاء مراحل نهایی خود را طی میکند و تا نوامبر سال 2011 و پس از انجام یک جلسه فنی آماده اجرا میشود.

وی در مورد طرح تحقیقاتی ارائه شده از سوی ایران در کارگروه سوختهای پاک توضیح داد: طرح تحقیقاتی ما در ارتباط با تاثیر انواع خوراک دیزل در فرآیند سولفورزدایی عمیق است.

وی افزود: هر کشور با استفاده از زیرساخت و امکانات پایلوتی خود در مورد خوراک دیزل ارزیابیهای خود را با استفاده از یک کاتالیست مرجع انجام میدهد.

رشید زاده یکی از مزیتهای همکاری کشورهای عضو کارگروههای اوپک را استفاده از دانش، تجهیزات و آزمایشگاههای سایر کشورهای عضو در صورت نیاز عنوان کرد و گفت: به منظور ارتباط به روز و موثر اعضاء کارگروهها، در سایت رسمی اوپک بخشی (Forum) ایجاد شده است که تمامی اطلاعات مربوط به طرحهای تحقیقاتی و نظرات اعضاء در آن بخش ثبت و هر لحظه به روزرسانی میشود.

رییس مرکز تحقیقات کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت یادآور شد: پژوهشگاه صنعت نفت علاوه بر فعالیت در کارگروه سوختهای پاک و همچنین داشتن مسئولیت کارگروه تبدیلات گازی در سایر کارگروهها نیز فعال است.

وی افزود: در طرح تحقیاتی از سوی ایران در مورد موضوع مدیریت کربن ارائه شده که اکنون در سایت رسمی سازمان اوپک قرار دارد تا پس او اولویتبندی در کارگروه مربوطه به مرحله اجرا برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support