مهار تورم و رشد تولید

EN

مهار تورم و رشد تولید

“با تلاش پژوهشگران صنعت نفت نرم‌افزار (EPAT) طراحی و درسطح وسیعی به مرحله اجرا درآمد”

دکترمصطفی خسروی رئیس بررسی طرح‌های انرژی پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار دانش نفت با اعلام این مطلب گفت: نرم‌افزار (EPAT) از سال 1388 به بازار عرضه و در سال 1389 درسه مرکز صنعتی پتروشیمی بجنورد خراسان، نیروگاه اصفهان و پتروشیمی شیراز با موفقیت کامل به اجرا در آمد.

وی افزود این نرم‌افزار قابلیت بررسی عملکرد تجهیزات انرژی بر صنعتی نظیر مولدهای بخار، توربین‌های گاز و بخار، فن پمپ، کمپرسور و مبدل‌های حرراتی را داراست. نرم‌افزار مذکور قادر به محاسبه خصوصیات ترمودینامیکی هوا، گازهای احتراقی، سوخت‌های مایع و گاز و همچنین آب و بخار با دقت قابل قبول است. دکتر خسروی در تصریح این مطلب بیان کرد: در این نرم‌افزار از معتبرترین و جامع‌ترین استانداردهای تست عملکرد (ASME-PTC) استفاده شده است و همچنین در برخی کاربردها به منظور ارزیابی عملکرد تجهیزات در حال کار، روش‌های استاندارهای مذکور به کمک روابط ترمودینامیکی بسط داده شده‌اند وی در ادامه اشاره کرد: بخش دیگر نرم افزار EPAT به بررسی سناریوهای بهبود راندمان و کاهش اتلافات می‌پردازد. دکتر خسروی گفت: قابلیت‌های نرم‌افزار EPAT شامل سه بخش کلی 1- بانک اطلاعات انرژی: با هدف تدوین روند تولید،‌ توزیع و مصرف انواع حامل‌های انرژی در هر یک از بخش‌های صنایع نفت و پایگاه داده‌های تجهیزات از دیدگاه مصرف انرژی 2- تعیین راندمان و تلفات انرژی با هدف تعیین راندمان انرژی تجهیزات در حال کار، تعیین و تلفات تبدیل در فرآیندهای صنایع نفت، مقایسه شدت مصرف انرژی با کارایی انرژی در بخش‌های مختلف و تجهیزات در حال کار 3- ارائه سناریوهای ارتقای راندمان در جهت ارائه راهکارهای علمی جهت کاهش تلفات انرژی و ارزیابی فنی و اقتصادی سناریوهای بهینه‌سازی است. وی تاکید کرد؛ تلاش ما بر این است تا بتوانیم نرم افزاری را داشته باشیم که به طور کلی از لحاظ مدیریت انرژی توانایی پردازش کلیه موارد مذکور را شامل شود. همچنین وی خاطرنشان کرد: با توجه به شدت مصرف انرژی در ایران (2 برابر خاورمیانه) و 4 برابر متوسط جهان و آمار قابل توجه تلفات تبدیل و انتقال انرژی در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها از سال 1377 تا 1382 اقدامات گسترده و مفیدی صورت گرفته است، كه وی در ادامه افزود: اقدامات صورت گرفته در جهت کاهش شدت مصارف انرژی درسال 1387 با 77 درصد در بخش گاز طبیعی و 12 درصد در فرآورده‌های نفتی مؤثر بوده است. می‌توان نتیجه گرفت چنانچه از ابزاری که توسط پژوهشگاه صنعت نفت توسعه پیدا کرده است در مقیاس وسیع در زمینه صنایع دیگر استفاده شود، می‌توان با کمترین هزینه رقم صرفه‌جویی بسیار قابل توجهی را در مصارف انرژی شاهد بود. دکترخسروی درپایان با اشاره به اینکه این نرم افزار ازسال 1982 درعرصه مدیریت هزینه‌های مصارف انرژی درکشور بزرگی چون آمریکا موثر بوده است گفت: از تاریخ فوق 140000 پروژه با بیش از 5/4 میلیارد دلار در کاهش هزینه مصرف انرژی موثر بوده که 26 مرکز دانشگاهی معتبر در مطالعات مدیرت انرژی همکاری کرده‌اند و هر یک از گزارشات و پیشنهادات خود را با فرمت خاصی ارائه داده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support