مهار تورم و رشد تولید

پروپان، بوتان و میعانات پارس جنوبی با فن‌آوری ایرانی تصفیه می‌شون

پروپان، بوتان و میعانات پارس جنوبی با فنآوری ایرانی تصفیه میشوند

محققان پژوهشگاه صنعت نفت توانسته‌اند تکنولوژی DMD و DMC ابداع شده در این مرکز را جایگزین نمونه مشابه خارجی کنند؛ و بر همین اساس پروپان، بوتان و میعانات گازی تولید شده در تمامی فازهای پارس جنوبی با تکنولوژی مرکاپتان‌زدایی پژوهشگاه صنعت نفت تصفیه می‌شوند.

منصور بزمی، رییس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران، با بیان این مطلب گفت: با شروع تحریم‌ها، شرکت‌های غربی از ارائه دانش فنی تصفیه پروپان و بوتان به ایران امتناع کردند و فرصتی برای، پژوهشگاه صنعت نفت فراهم شد تا دانش فنی تکنولوژی‌های DMD و DMC خود را برای تصفیه پروپان، بوتان و میعانات گازی پارس جنوبی، جایگزین دانش فنی رقبا کند.

وی افزود: پالایشگاه‌های پارس جنوبی در مجموع یک میلیون بشکه در روز تولید میعانات گازی خواهند داشت که در آینده تمام آنها با تکنولوژی DMC پژوهشگاه صنعت نفت تصفیه می‌شود.

رییس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت تاکید کرد: در دنیا شرکت‌های بسیار محدودی به دانش فنی تصفیه میعانات گازی دست یافته‌اند که از لحاظ فنی و از نظر اقتصادی دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت بهتر از دانش فنی مشابه خارجی آن است.

بزمی تصریح کرد: با بکارگیری فرآیندهای DMD و DMC در پالایشگاه‌های پارس جنوبی علاوه بر رساندن مشخصات محصولات LPG و میعانات گازی به استانداردهای جدید بین‌المللی ارزش افزوده قابل توجهی عاید کشور خواهد شد.

وی توضیح داد: میعانات گازی تولید شده در پارس جنوبی از نوع ترش هستند، فروش این میعانات، با مشکلات زیادی همراه است از این رو پژوهشگاه برای رفع این مشکل، تکنولوژی DMC را برای تصفیه میعانات گازی به کار گرفته است.

رییس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: پس از راه‌اندازی تمامی پالایشگاه‌های فازهای پارس جنوبی میعانات آنها با تکنولوژی DMC پژوهشگاه صنعت نفت تصفیه خواهد شد.

وی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه‌های نصب واحدهای تصفیه DMD و DMC در پارس جنوبی گفت: پروژه فازهای 2 ، 4، 3، 5، 9 و 10 پارس جنوبی با تشکیل کنسرسیومی در حال اجر است و این پروژه در مرحله خرید و نصب قرار دارد.

وی با بیان اینکه بزرگترین فاز پارس جنوبی در روز، 120 هزار بشکه میعانات گازی ترش تولید می‌کند، گفت: حدود 3 ماه پیش پروژه طراحی واحد DMC تحت لیسانس پژوهشگاه صنعت نفت در فاز 12 پارس جنوبی آغاز شده است و با استفاده از این لیسانس کل میعانات این فاز تصفیه خواهد شد.

رییس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، تصریح کرد: در فاز 14 پارس جنوبی تکنولوژی DMC پژوهشگاه صنعت نفت برای تصفیه میعانات گازی ترش و تکنولوژی DMD برای تصفیه بوتان و پروپان استفاده شده و اکنون طراحی این پروژه به اتمام رسیده و عملیات خرید و اجرائی آن در دست اقدام است.

وی گفت: طراحی پژوهشگاه صنعت نفت برای فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به اتمام رسیده و نصب واحد مرکاپتان‌زدایی فاز 22 تا 24 در حال انجام است.

بزمی تصریح کرد: پروژه‌های طراحی واحدهای مرکاپتان‌زدایی از میعانات گاز فازهای 17، 18، 19، 20 و21 پارس جنوبی به عهده پژوهشگاه صنعت نفت است و در حال حاضر 80 درصد این پروژه به اتمام رسیده و همزمان با طراحی تفصیلی، مراحل خرید نیز در حال انجام است.

وی با بیان اینکه پروژه طراحی واحد DMC فاز 13 پارس جنوبی اخیرا آغاز شده است؛ گفت: پژوهشگاه صنعت نفت اکنون در حال مذاکره برای شروع پروژه‌های تصفیه میعانات گازی فازهای 13، 15، و 16 است که با آغاز این 3 فاز در واقع تمام‌ فازهای پارس جنوبی، از دانش فنی DMC پژوهشگاه صنعت نفت استفاده می‌کنند.

رییس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، اظهار کرد: طراحی و نصب واحدهای DMC و DMD یکی از بزرگترین دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت در یک دهه اخیر بوده است که استقلال و خودکفایی تکنولوژی را برای صنعت نفت به ارمغان آورده است.

بزمی با اشاره به پروژ‌ه‌های مرکاپتان‌زدایی در پتروشیمی خارگ، گفت: واحدهای مرکاپتان‌زدایی در پتروشیمی خارگ دو سال گذشته راه‌اندازی شد که با ایجاد این واحدها مشکل فروش محصولات پروپان، بوتان و نفتای پتروشیمی خارگ مرتفع شده و ارزش افزوده بسیاری برای پتروشیمی خارگ ایجاد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support